MENU
FB TW YOUTUBE RSS

Пенітенціарна система України та стандарти Європейського комітету з запобігання катуванням

Човган В. О.
Пенітенціарна система України та стандарти Європейського комітету з запобігання катуванням / передм. М. М. Гнатовського; ГО «Харківська правозахисна група». — Харків: Права людини, 2021. — 436 с.
ISBN 978-617-7391-77-6.
У цьому виданні читач знайде ключовий набір міжнародних стандартів у пенітенціарній сфері, які напрацював Європейський комітет з запобігання катуванням, нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню.
Книга складається з трьох частин. У першій частині подається систематизований аналіз виконання рекомендацій, наданих Комітетом Україні за результатами 12 візитів до нашої країни з 1998 по 2017 роки.
У другій частині пропонується переклад «пенітенціарних» частин нещодавніх доповідей Комітету за результатами візитів в Україну в 2012, 2013, 2014, 2016 та 2017 роках та коментарі автора до доповіді Комітету про візит у 2017 році.
У третій частині публікується збірка основних «пенітенціарних» стандартів Комітету, викладених у його Загальних щорічних доповідях, які зазвичай є тематичними. В сукупності всі ці стандарти дають можливість комплексно зрозуміти вимоги, які ставляться Комітетом до пенітенціарної системи.
У якості додатку ще подана доповідь, адресована уряду України за наслідками візиту до України ЄКЗК 6–13.08.2020 р.
Видання стане у нагоді всім, хто цікавиться пенітенціарною проблематикою. В першу чергу, воно розраховане на персонал пенітенціарних установ, ув’язнених та засуджених, юристів, дослідників, а також студентів.

Завантажити файл (3.31 MB)

   Рекомендувати цей матеріал  
X



 

забув пароль

реєстрація