MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Русский
переглядів: 2012

Важный поворот в практике Европейского суда в применении статьи 6 Конвенции

Суд признал, что использование доказательств, полученных в результате нарушения прав и предусмотренных другими статьями Конвенции, является нарушением статьи 6.

Українська
переглядів: 1498

Реформи судових та правоохоронних органів, які нас очікують, несумісні з демократичним суспільством

Правозахисники та юристи обговорювали проблеми реформування судових та правоохоронних органів в Україні

Українська
переглядів: 2099

Система безоплатної правової допомоги в Україні потребує кардинального реформування - позиція Міністерства Юстиції

Центру правової реформи і законопроектних робіт при Мін`юсті провели аналіз системи надання безоплатної правової допомоги в Україні та визначили найбільш суттєві проблемні питання. Масштаб виявлених проблем вказує на неефективність сучасної системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, що обумовлює необхідність її кардинального реформування

Українська
переглядів: 1321

Висновок Комітету з питань правової політики: «Військові суди треба лікві-довувати поступово»

Процес скорочення військових місцевих судів почався на підставі Указу Президента України «Про ліквідацію окремих військових місцевих судів та внесення змін до мережі і кількісного складу суддів військових апеляційних та військових місцевих судів» від 19 жовтня 2004 № 1262/2004.

Українська
переглядів: 1801

ПРО НАДАННЯ БЕЗОПЛАТНОЇ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ В КРИМІНАЛЬНИХ СПРАВАХ

Проблема доступу до правової допомоги є однією з найбільш важких в царині прав людини. Право на таку допомогу гарантується 59 статтею Конституції, якою проголошується також, що у випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно

Українська
переглядів: 1302

Про надання безоплатної правової допомоги в кримінальних справах

Українська
переглядів: 1473

Законодавство про правову допомогу (за повідомленням Міністерства юстиції України)

Русский
переглядів: 3459

График доставки задержанных и взятых под стражу лиц в районные суды г.Харькова

Установление в Графике дневных лимитов доставки подсудимых в судебные органы не соответствует положению ч.2 ст.257 УПК Украины о непрерывности судебного заседания по каждому уголовному делу, накладывая ограничения на реализацию этого положения закона. Одновременно применение Графика приводит к нарушению п.1 ст.6 и п.3 ст.5 Европейской конвенции.

Русский
переглядів: 1320

Шаг вперед, два шага назад

По мнению автора, новая редакция статьи 165 УПК Украины только ухудшит положение находящихся под стражей.

Русский
переглядів: 2061

Право на справедливый суд по новому Кодексу

По мнению автора, новый Гражданско-процессуальный кодекс вводит несколько новаций, которые нарушают право гражданина на справедливый суд.

Українська
переглядів: 1969

Коментар до проекту Кримінально-проце суального кодексу України, запропонованого до другого читання у Верховній Раді

Русский
переглядів: 4585

О нарушениях законодательства о защите прав человека по материалам адвокатской практики в АРК.

На протяжении 2002 и 2003 годов адвокаты Крымской коллегии встречались с многочисленными фактами серьезных нарушений законодательства о защите прав человека, а также связанных с ними нарушений прав адвокатов, представляющих интересы граждан.

Русский
переглядів: 1640

Особенности национальной юриспруденции.

По мнению автора, в условиях недостаточного материального обеспечения, не укомплектованности судов судьями, отсутствия их ответственности за каждое необоснованное решение или приговор, в условиях практики, когда много сомнительных, с точки зрения их обоснованности, судебных решений остаются без изменений апелляционной и кассационной инстанциями, особенно важна роль судьи местного суда.

Українська
переглядів: 1357

До справи судді Юрія Василенка. Коментар не юриста.

Судова гілка влади в Україні є слабкою і не має достатньої незалежності. В Україні лише один суддя - Ю.Василенко - наважився почати розбиратись з питаннями, які виникли щодо Президента Леоніда Кучми. Та й цим суддею тут же зайнялась Вища Рада Юстиції.

Русский
переглядів: 1355

В споре рождается истина.

Появление в Украине института независимых негосударственных экспертиз даст возможность развитию качественно нового направления состязательности сторон в судебном процессе — состязательности экспертов сторон обвинения и защиты.

Українська
переглядів: 1132

Повноваження та відповідальність.

На думку автора, складна ситуація склалася з основною роботою у боротьбі зі злочинністю — розслідуванням кримінальних справ. Впродовж останніх років суди поетапно перебрали від слідчих та прокурорів право приймати основні, визначальні рішення розслідування, а відповідальність за кінцевий результат розслідування конкретних справ, так і стан боротьби з злочинністю, її рівень, суд залишив слідству.

Українська
переглядів: 1888

Плюси і мінуси судової реформи.

Останнім часом всіма гілками влади визнається роль "телефонного права", залежності суду від органів влади чи певних посадових осіб, а також корупції. Такий "вплив" відчувають на собі в першу чергу судді місцевих судів, адже саме вони розглядають більшу частину позовів та скарг.

Українська
переглядів: 1401

Черговий райвідділу як тлумач Конституції

Українська
переглядів: 3034

Мета та наслідки судової реформи

Українська
переглядів: 2750

Довіра до судової влади в українській провінції

Шановні друзі, Ми раді представити Вам резюме рапорту з міжрегіонального проекту моніторингу доступності суду для громадян в Україні, проведеного регіональною громадською фундацією прав людини „Право і Демократія“ зі Львова (Україна) у Львові, Вінниці, Сімферополі, Чернігові за підтримки та сприяння Гельсінської фундації прав людини з Варшави, Міжнародного фонду „Відрод-ження“, Open Socіety Instіtute (Budapest). За результатами моніторингу велику стурбованість викликає те, що напередодні реформи судової системи, яка, згідно з Конституцією України, повинна бути завершеною вже 28 червня цього року, в Україні не виконується навіть перше слово ст. 6 Європейської конвенції з прав людини. Фонд „Право і Демократія“ і надалі буде працювати в даному напрямку. Будемо вдячні всім за відгуки. Додаткова iнформацiя — Зiновiй Сірик, Президент фундацiї „Право i демократiя“ Львiв, тел. (0322) 728-987, ел.пошта [email protected]

Русский
переглядів: 1687

Роль судебных решений о возмещении морального вреда для воспитания гражданского общества при разрешении конфликтов в сфере вертикального действия прав

Українська
переглядів: 1725

Слова и дела Председателя Верховного Суда

Українська
переглядів: 3611

ЗАКОН УКРАЇНИ ПРО ДЕРЖАВНУ БЕЗОПЛАТНУ ПРАВОВУ ДОПОМОГУ

( Проект № 7274)

Українська
переглядів: 1169

Звернення до правозахисних НУО України


X



 

забув пароль

реєстрація