MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1602

Хто як і кого реформує?

(коментар ПЛ)

Українська
переглядів: 1065

Кому потрібна шпигуноманія?

На минулому тижні інформагенції сповістили, що співробітники управління СБУ в Харківській області затримали безробітного харків’янина, який намагався передати іноземцям закриту інформацію. Усі харківські телеканали три доби захлиналися в захваті, описуючи успішну операцію. Новину растиражували і багато які центральні газети з характерними назвами “Шпигунські пристрасті”, “У Харкові затримали українського шпигуна” (немовби Харків не в Україні!). І, здається, ніхто не помітив очевидних, здавалося б, протиріч в інформаційних повідомленнях...

Українська
переглядів: 1520

Інтернет-портал громадянського спротиву.

Інтернет-портал був створений на добровільних засадах друзями Георгія Гонгадзе, журналістами, програмістами та активістами наметової акції, яка тривала всю зиму на Майдані Незалежності і на Хрещатику, а після спаду протестних акцій "Майдан" перетворився у справжній інтелектуальний центр побудови громадянського суспільства в Україні.

Українська
переглядів: 973

Відкритий лист Всеукраїнської громадської організації Українська Інтернет спільнота Президентові Кучмі.

Спецслужби, які в закритому режимі готують урядові документи, не можуть бути гарантами громадських інтересів та взірцем прозорості, а створення підприємства під егідою силових органів не має ніякого відношення до інтересів громадськості

Українська
переглядів: 1421

Виступ Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Н.Карпачової на представленні у Верховній Раді України щорічної доповіді про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні.

В нашій країні бути Уповноваженим з прав людини – дуже важкий тягар. Легко уявити собі, як часто Ніні Іванівні сумно і прикро за те, що робиться в країні. І це видно з її відвертого виступу у Верховні Раді 18 квітня цього року..

Українська
переглядів: 1024

Подання прокуратури на недотримання міським головою Сєвєродонецька В. Грицишиним законодавства України

Міський бюджет досі не опублікований - саме тому Луганське відділення КВУ звернулося до прокуратури.

Українська
переглядів: 1159

Директиви Адміністрації Президента — це підступна форма цензури, такий висновок Звіту Human Rights Watch про свободу слова в Україні.

У звіті правозахисної організаціїї Human Rights Watch „Боротьба навколо новин: Неофіційна державна цензура на українському телебаченні“, в якому підтверджується вплив таємних інструктивних меморандумів, відомих як „темники“, на діяльність ЗМІ в Україні.

Українська
переглядів: 994

Німецькій поліції дозволено прослуховувати телефонні розмови журналістів.

Таке рішення виніс 12 березня Конституційний суд ФРН. Він прийшов до висновку, що в такому випадку принципи свободи преси не порушуються.

Українська
переглядів: 1401

Звіт про результати моніторингу якості весняного призову 2002 року.

Харківська обласна спілка солдатських матерів ХОССМ. та Харківська робоча група МТПЛ-УС продовжує моніторинг якості призову солдат строкової служби, які призвані з Харкова та Харківської області.

Українська
переглядів: 1367

До справи судді Юрія Василенка. Коментар не юриста.

Судова гілка влади в Україні є слабкою і не має достатньої незалежності. В Україні лише один суддя - Ю.Василенко - наважився почати розбиратись з питаннями, які виникли щодо Президента Леоніда Кучми. Та й цим суддею тут же зайнялась Вища Рада Юстиції.

Українська
переглядів: 1242

Захист даних: угорський досвід.

Із справ Конституційного Суду Угорщини. Перші судові рішення про особистий ідентифікаційний код

Українська
переглядів: 1287

Угорський закон про захист інформації: модель для регіону.

Закон № LXIII 1992 року. Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес

Українська
переглядів: 1064

Суд США прийняв епохальне для Інтернет-законодавства рішення.

Суд ухвалив, що до власності на доменні імена слід відноситися з такою же старанністю, як до власності на землю чи на нерухомість. Репортери відзначають, що рішення суду може мати серйозні наслідки для всіх компаній, що займаються реєстрацією доменних імен.

Українська
переглядів: 1331

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 4226

Таємниця сповіді.

Право на таємницю сповіді – є важливою частиною права на приватне життя. І українському законодавцю ще треба багато зробити для забезпечення цього права на належному рівні...

Українська
переглядів: 1198

Лист Верховного Суду України №16/6 від 19. 11. 1996 р.

Враховуючи, що лист ВСУ практично недоступний для широкого загалу, ми вирішили надрукувати його в нашому виданні.

Українська
переглядів: 2020

Без права на приватність?

Законопроект про моніторинг комунікацій передбачає надмірні повноваження СБУ, перекладає фінансовий тягар по впровадженню системи моніторингу на провайдерів, не дає ясні і чіткі правові підстави для проведення моніторингу і не містить надійних гарантій проти зловживань. У цілому законопроект здатний викликати порушення прав людини й основних свобод і насам­перед права на приватність. Тому доцільно розро­би­ти цей законопроект заново з урахуванням норм законопроекту про захист персональних даних

Українська
переглядів: 1901

Окремі аспекти правотворчості у сфері реєстрації особи та захисту персональних даних.

Проект Закону України №1089 від 23 травня 2002 р. "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Проект Закону України № 2618 від 10 січня 2003 р. "Про захист персональних даних". Проект Закону України №4002 від 17.07.2003 р. "Про Єдиний реєстр персональних даних".

Українська
переглядів: 1513

Перспективи заміни прописки в України реєстрацією фізичних осіб і проблем приватних прав громадян (законодавчий аспект) інформації як універсальна вимога.

Виступ на міжнародному просвітницькому семінарі «Нові аспекти права на приватність та удосконалення українського законодавства»)

Українська
переглядів: 1801

FINIS CORONAT OPUS АБО СПРАВА 344 ККУ vs. 171 ККУ ЗАВЕРШИЛАСЯ МИРОВОЮ УГОДОЮ?

Справа №49-1120. Стаття 344 vs. стаття 171. Акція "Повстань, Україно!" та стаття 344. І знову про практику Європейського суду з прав людини

Українська
переглядів: 1088

Огромный орган безопасности

Інформація – це повітря демократії. Лише обізнане суспільство може здійснити контроль за діяльністю влади, щоб примусити її служити громадським інтересам. І навпаки, погана влада потребує таємності, щоб поховати власну неефективність, марнотратство і корупцію...

Українська
переглядів: 1349

Інтерв’ю Всеволода Речицького

...Коли я живу за кордоном, то постійно відчуваю, що інформаційно світ кольоровий. Коли я вертаюся додому, то зустрічаю лише триколірний світ. Ще недавно він взагалі був чорно-білий, але тепер він кольоровий, тільки без нюансів, інформаційних відтінків. Потроху ситуація виправляється, але стан ще багато в чому хворобливий.

Українська
переглядів: 3812

Відкритість інформації як універсальна вимога

Питання про відкритість інформації як універсальну вимогу не є настільки простим, як можна спочатку припустити. З політологічної точки зору здається, що це риторичне питання, і відповідь на нього заздалегідь визначена. У культурологічному ж і філософському смислі воно не виглядає настільки однозначним...

Українська
переглядів: 1340

СТАТТЯ 19. Доступ до ефіру.

Принципи свободи слова та регулювання мовлення Ще один переклад документу відомої всесвітньої організації з серії «Міжнародні стандарти»


X



 

забув пароль

реєстрація