MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1047

Суд США прийняв епохальне для Інтернет-законодавства рішення.

Суд ухвалив, що до власності на доменні імена слід відноситися з такою же старанністю, як до власності на землю чи на нерухомість. Репортери відзначають, що рішення суду може мати серйозні наслідки для всіх компаній, що займаються реєстрацією доменних імен.

Українська
переглядів: 1324

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 4187

Таємниця сповіді.

Право на таємницю сповіді – є важливою частиною права на приватне життя. І українському законодавцю ще треба багато зробити для забезпечення цього права на належному рівні...

Українська
переглядів: 1191

Лист Верховного Суду України №16/6 від 19. 11. 1996 р.

Враховуючи, що лист ВСУ практично недоступний для широкого загалу, ми вирішили надрукувати його в нашому виданні.

Українська
переглядів: 2011

Без права на приватність?

Законопроект про моніторинг комунікацій передбачає надмірні повноваження СБУ, перекладає фінансовий тягар по впровадженню системи моніторингу на провайдерів, не дає ясні і чіткі правові підстави для проведення моніторингу і не містить надійних гарантій проти зловживань. У цілому законопроект здатний викликати порушення прав людини й основних свобод і насам­перед права на приватність. Тому доцільно розро­би­ти цей законопроект заново з урахуванням норм законопроекту про захист персональних даних

Українська
переглядів: 1894

Окремі аспекти правотворчості у сфері реєстрації особи та захисту персональних даних.

Проект Закону України №1089 від 23 травня 2002 р. "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Проект Закону України № 2618 від 10 січня 2003 р. "Про захист персональних даних". Проект Закону України №4002 від 17.07.2003 р. "Про Єдиний реєстр персональних даних".

Українська
переглядів: 1500

Перспективи заміни прописки в України реєстрацією фізичних осіб і проблем приватних прав громадян (законодавчий аспект) інформації як універсальна вимога.

Виступ на міжнародному просвітницькому семінарі «Нові аспекти права на приватність та удосконалення українського законодавства»)

Українська
переглядів: 1795

FINIS CORONAT OPUS АБО СПРАВА 344 ККУ vs. 171 ККУ ЗАВЕРШИЛАСЯ МИРОВОЮ УГОДОЮ?

Справа №49-1120. Стаття 344 vs. стаття 171. Акція "Повстань, Україно!" та стаття 344. І знову про практику Європейського суду з прав людини

Українська
переглядів: 1081

Огромный орган безопасности

Інформація – це повітря демократії. Лише обізнане суспільство може здійснити контроль за діяльністю влади, щоб примусити її служити громадським інтересам. І навпаки, погана влада потребує таємності, щоб поховати власну неефективність, марнотратство і корупцію...

Українська
переглядів: 1344

Інтерв’ю Всеволода Речицького

...Коли я живу за кордоном, то постійно відчуваю, що інформаційно світ кольоровий. Коли я вертаюся додому, то зустрічаю лише триколірний світ. Ще недавно він взагалі був чорно-білий, але тепер він кольоровий, тільки без нюансів, інформаційних відтінків. Потроху ситуація виправляється, але стан ще багато в чому хворобливий.

Українська
переглядів: 3793

Відкритість інформації як універсальна вимога

Питання про відкритість інформації як універсальну вимогу не є настільки простим, як можна спочатку припустити. З політологічної точки зору здається, що це риторичне питання, і відповідь на нього заздалегідь визначена. У культурологічному ж і філософському смислі воно не виглядає настільки однозначним...

Українська
переглядів: 1332

СТАТТЯ 19. Доступ до ефіру.

Принципи свободи слова та регулювання мовлення Ще один переклад документу відомої всесвітньої організації з серії «Міжнародні стандарти»

Українська
переглядів: 1024

Використання обмежувальних грифів у 2002 р.

Наводяться дані про використання грифів «опублікуванню не підлягає» та «не для друку» в 2002 р. Кількість документів з грифом «опублікуванню не підлягає», підписаних Президентом, досягла майже 9% від загальної кількості

Українська
переглядів: 953

Указ Президента України“. Про додаткові заходи щодо матеріального забезпечення працівників Вищої ради юстиції.

Другий приклад Указу з грифом «опублікуванню не підлягає»

Українська
переглядів: 1242

Указ Президента України. Про Положення про Державне управління справами.

Приклад Указу з грифом «опублікуванню не підлягає»

Українська
переглядів: 1870

Практика застосування обмежувальних грифів доступу до інформації (звернення, запити, відповіді, коментар).

Листування Харківської та Севастопольської правозахисної груп з Кабінетом міністрів та Адміністрацією Президента щодо необґрунтованого засекречування інформації за грифами «опублікуванню не підлягає» та «не для друку»

Українська
переглядів: 1666

Коментар до Закону України „Про інформацію“

Подається аналіз, здійснений експертом Ради Європи, доступу до інформації відповідно до pекомендації rec (2002) 2 Комітету міністрів Ради Європи від 21 лютого 2002 р. про доступ до офіційних документів та Регламента (1049/2001) загального доступу до документів Єропараламенту, Ради і Комісії.

Українська
переглядів: 2931

Відсутність закону не звільняє від відповідальності за його невиконання .

В Україні небагато юнаків, які проходять альтернативну військову службу. Але це не заважає нашим чиновникам порушувати права альтернативників.

Русский
переглядів: 1425

Да воздастся каждому по делам его.

Расследование жалоб на применение пыток проводится неэффективно, решения о компенсации материального и морального ущерба принимаются судами нечасто. И нужно проявить большое упорство, чтобы добиться вынесения такого решения. Однако немалое упорство потребуется также для получения назначенной судом суммы компенсации ущерба.

Українська
переглядів: 1025

СБУ взялася за Інтернет.

СБУ розробило проект постанови "Про переделегування прав адмiнiстрування домену "UA", який днями розгляне Кабмін. Аналіз її тексту дозволяє стверджувати, що у випадку її прийняття контроль над доменом "UА" фактично отримають спецслужби.

Русский
переглядів: 1554

Подготовка акций и кампаний правозащитными организациями.

Автор подробно рассматривает особенности и возможности проведения различных акций и кампаний правозащитными организациями в конкретных ситуациях.

Українська
переглядів: 1435

Залишмо теоретичні дискусії для професорських кафедр.

Продовження дискусії навколо теми консолідації українських правозахисних НУО.

Українська
переглядів: 2709

„Проблеми дискримінації та нерівності в Україні. Огляд“.

Одним з проектів Директорату з прав людини Ради Європи є дослідження проблем дискримінації на підставі таких ознак як дійсна або презюмована раса, колір шкіри, мова, релігія, національність чи національна або етнічна належність. Експертами від України запрошені член-кореспондент НАНУ, директор центру етнополітичних та етнонаціональних досліджень Інституту соціології НАНУ проф. Володимир Євтух, співголова ХПГ Євген Захаров, координатор програм недержавної організації фонду „Кримськотатарська ініціатива“ Ельведін Чубаров. Увазі читачів пропонується перший звіт – попередню оцінку проблем дискримінації і нерівності в кожній країні.

Русский
переглядів: 1355

В споре рождается истина.

Появление в Украине института независимых негосударственных экспертиз даст возможность развитию качественно нового направления состязательности сторон в судебном процессе — состязательности экспертов сторон обвинения и защиты.


X



 

забув пароль

реєстрація