MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 988

Спецслужби США стежать за тим, що читають громадяни.

Новий антитерористичний закон, USA Patriot Act, дозволяє здійснювати контроль за відвідувачами бібліотек, передплатниками преси і вивчати рахунки книгарень. ОБСЄ виступає з гострою критикою на адресу американського ФБР і відомства з імміграції США.

Українська
переглядів: 1740

ВЕРХОВНИЙ СУД ВИРІШИТЬ СКІЛЬКИ КОШТУЄ SEX.COM

Українська
переглядів: 1962

Рада Європи. Комітет міністрів. Рекомендація Rec (2002) 2

Pекомендація Комітету міністрів Ради Європи від 21 лютого 2002 р. про доступ до офіційних документів та пояснювальний меморандум до неї

Українська
переглядів: 4057

Ідентифікаційний номер – кожному?

Друкується лист ДПА щодо необхідності заборони відмови від отримання ідентифікаційних номерів з посиланням на релігійні переконання та коментарі до цього листа (Роман Романов.- Коментар. Іван Ткач. - Висновок)

Українська
переглядів: 1297

Українська громадськість погано використовує можливості інтернет через низьку культуру дискурсу.

Автор обговорює нові можливості реалізації свободи висловлювань, які надає Інтернет

Українська
переглядів: 1105

Форум онлайнових прав

Українська
переглядів: 1004

Рішення щодо проекту Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 1178

Коментарі, представлені зацікавленими організаціями чи особами щодо проекту Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 1043

Проект Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 5032

Правове регулювання інтернет. Деякі аспекти

Українська
переглядів: 5055

Інтернет в Україні в контексті відносин людини, суспільства та держави

(правові аспекти)

Українська
переглядів: 1352

Премії «Великий Брат» – Big Brother Awards.

Міжрегіональна група «Правозахисна мережа» виступає з ініціативою дискусії у проведенні в Росії церемонії вручення премій «Великий Брат» (Big Brother Awards). У ході дискусії пропонується обговорити наступні питання: • перспективи присудження таких премій у Росії; • критерії відбору номінантів; • механізми збору й аналізу інформації про майбутніх номінантів; • кандидатури членів російського комітету премії; Про премії Big Brother Awards

Українська
переглядів: 1055

Шифрування на службі в терористів

Українська
переглядів: 1083

Система Carnivore заважає проводити антитерористичне розслідування.

Відповідно до внутрішніх документів ФБР, система Carnivore перехоплює надлишкову інформацію. Це свідчить про те, що ФБР не справляється з перехопленням даних для цілей зовнішньої розвідки.

Українська
переглядів: 1112

Інтернет зберігає стародавню традицію підслуховування і підглядання

Усупереч поширеній думці, Інтернет не знищує право людини на приватне життя і не робить приватну інформацію доступною всім бажаючим. Він лише допомагає робити це.

Українська
переглядів: 1022

Перетворення Британії у державу стеження

Близько одного мільйона людей у Сполученому Королівстві зайняті збором особистих даних населення будь-якого характеру – від фінансової інформації до Інтернет-покупок.

Українська
переглядів: 1853

Аналіз доступу до інформації про незаконні дії співробітників правоохоронних органів.

Проблема катувань і жорстокого поводження є однією з найважчих в області прав людини. За нашими спостереженнями, повідомлення про катування в Україні під час дізнання і попереднього слідства почастішали, а дії міліції стають більш жорстокими. Відомі факти смерті в результаті катувань. Як і раніше, відсутня система незалежного розслідування скарг на жорстокі дії працівників органів внутрішніх справ...

Українська
переглядів: 5058

Право на свободу слова та інформації в українському законодавстві та судовій практиці (деякі аспекти проблеми).

Тези доповіді О. Жуковської на 7-й сесії теоретико-практичного тренінгу для адвокатів: «Застосування Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод: стаття 10 – «Право на свободу виявлення поглядів», що проводиться сумісно Спілкою адвокатів України та Центром ІНТЕРАЙТС» (Велика Британія). Тези доповіді подаються із скороченнями.

Українська
переглядів: 1180

Архіви служб безпеки колишніх репресивних режимів

Українська
переглядів: 1631

Зауваження та пропозиції до проекту закону України „Про політичну рекламу та політичну агітацію“.

Верховна Рада України закінчила підготовку до другого читання проект Закону України „Про політичну рекламу та політичну агітацію“. Найближчим часом цей законопроект буде винесено на голосування. Нова редакція законопроекту дещо краща за ту, що була прийнята у першому читанні. Однак і надалі містить цілу низку серйозних недоліків, які можна розцінювати як порушення прав на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, установлених статтею 34 Конституції України та статтею 10 Європейської конвенції захисту прав людини та основних свобод (далі – Конвенція).

Українська
переглядів: 4022

Справа К. Г. Устименка та деякі проблеми виконання рішень Конституційного Суду України

Українська
переглядів: 1675

Здійснення права на інформаційну приватність та практика судового захисту цього права.

Першою справою, розглянутою Конституційним Судом України (КСУ) за зверненням громадянина України, була справа К.Г. Устименка стосовно тлумачення положень Законів України „Про інформацію“ та „Про прокуратуру“.

Українська
переглядів: 1071

Хрестоматійна справа Костянтина Устименка.

Однією з цілей семінару „Свобода висловлювань в Україні. Доступ до інформації“, який проводила Харківська правозахисна група в Києві 28 лютого – 1 березня 2002 року за підтримки фонду Макартурів, було намагання привернути увагу громадськості, зокрема, юридичної, до справи Костянтина Устименка. З самих різних точок зору ця справа заслуговує на широке суспільне обговорення.

Українська
переглядів: 965

Аналіз практики доступу до урядової інформації.

Аналіз доступу до урядової інформації показав, що органи виконавчої влади використовують для засекречування інформації грифи секретності „для службового користування“, „не для друку“, „опублікуванню не підлягає“. Ці грифи є незаконними, оскільки законом вони не визначаються, не визначений також ніякими нормативними актами порядок роботи з документами з грифами „не для друку“, „опублікуванню не підлягає“. Інструкція ж про порядок роботи з документами з грифом ДСК написана в дусі „старих добрих часів“ тоталітарного режиму і практично закриває доступ до таких документів.


X



 

забув пароль

реєстрація