MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 779
розмір файла:
1.21 MB

Ефективність і Законність: Національні інституції з прав людини

Цей звіт був уперше опублікований на початку 2000 р. на підставі дослідження, проведеного протягом попереднього року. Був застосований новаторський підхід до дослідження національних інституцій з прав людини (НІПЛ). У той час, коли попередні дослідження були, у першу чергу, зосереджені на юридичних і організаційних питаннях, у цьому звіті розглядалося питання, що робить ефективною роботу національних інституцій. Відповідь на це питання можна знайти частково в правових основах інституції, у її складі, але дослідження також виявило безліч інших моментів, які варто враховувати: зв’язки національних інституцій з іншими органами, у тому числі неурядовими правозахисними організаціями; доступність інституцій для найбільш незахищених верств населення, її здатність втілювати в життя свої рішення тощо

Українська
переглядів: 1099
розмір файла:
0.69 MB

Оцiнка ефективностi нацiональних iнституцiй з прав людини

Цей звіт є спільним проектом The International Council on Human Rights Policy (ICHRP) та Управління Верховного комісара ООН з прав людини

Українська
переглядів: 891
розмір файла:
2.14 MB

Дотримання прав людини в діяльності МВС

Українська
переглядів: 1397
розмір файла:
1.67 MB

Окремі рішення Європейського суду з прав людини проти України, які стосуються МВС

Українська
переглядів: 1543
розмір файла:
0.36 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ Випуск 11. ДИСКУСІЯ

Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини. Київ – Харків 1995. Обговорюючи у своєму бюро питання про неприсудження у 1994 році премій ім. Валерія Марченка через відсутність належної глибини журналістських публікацій на правозахисну тему в українській пресі, ми дійшли висновку, що ця ситуація породжена в основному реальною та своєрідною «глухотою» (нечутливість до подачі та трактування цієї теми через призму людської гідності) українського суспільства до проблем захисту прав людини. З іншого боку, немало було проявів спекулятивно-політичного потрактування прав людини крайніми екстремістськими політичними силами як в Україні, так і довкола неї. Отже, ситуація – варта того, щоб усе глибше проаналізувати та обговорити. Друкуючи доповідь М. Мариновича на читаннях у Львові 10 грудня, ми усвідомлювали, що вона писалася не для загальноукраїнського, а для місцевого, галицького, читача. Але ми побачили в ній і загальніші, а не чисто локальні проблеми із захистом прав людини, і, бажаючи стимулювати максимально коректне обговорення бодай на сторінках нашого бюлетеня різних підходів до проблем правозахисту у посттоталітарному суспільстві, подаємо поруч і перші відгуки на неї (як на ще портфельну статтю). Водночас для зменшення регіонального заземлення статті М. Мариновича ми вважали за доцільне внести кілька зауважень редакції у вигляді невеликих зносок. Раді б вмістити на сторінках бюлетеня в майбутньому й автентичну точку зору В.Маленковича та інших авторів, готових взяти участь в цивілізованому обговоренні порушених не тільки в нинішньому числі бюлетеня проблем. Зіновій Антонюк.

Українська
переглядів: 648
розмір файла:
2.54 MB

Права людини в Україні – 2007. Доповідь правозахисних організацій

У книзі розглядається стан з правами людини в Україні у 2007 р., досліджений різними правозахисними неурядовими організаціями та фахівцями у цій сфері. Кожен розділ книги містить перелік та аналіз порушень того чи іншого права в 2007 році. У доповіді також аналізується чинне законодавство, що сприяє порушенням прав і свобод, а також законопроекти, що можуть змінити ситуацію. За підсумками дослідження надаються рекомендації для усунення порушень прав людини та основоположних свобод і поліпшення ситуації в цілому.

Українська
переглядів: 1344
розмір файла:
4.36 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ - 2004 ДОПОВІДЬ ПРАВОЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

У книзі розглядається стан з правами людини в Україні у 2004 p., досліджений різними право-захисними неурядовими організаціями та фахівцями у цій сфері. Кожен розділ містить перелік та аналіз порушень того чи іншого права у 2004 році. У доповіді також аналізується чинне законодав-ство, що сприяє порушенням прав і свобод, а також законопроектів, що можуть змінити ситуацію. За підсумками дослідження надаються рекомендації для усунення порушень прав людини та основ-них свобод та покращення ситуації в цілому. Права людини в Україні - 2004. Доповідь правозахисних організацій. / За ред. П68 Є.Захарова, І.Рапп, В.Яворського. Худож.-оформлювач Б.Захаров / Українська Гельсінська спілка з прав людини. - Харків: Фоліо, 2005. - 332 с.

Українська
переглядів: 672
розмір файла:
4.2 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ – 2005 ДОПОВІДЬ ПРАВОЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

У книзі розглядається стан з правами людини в Україні у 2005 р., досліджений різними право- захисними неурядовими організаціями та фахівцями у цій сфері. У першій частині подається за- гальна оцінка державної політики у сфері прав людини в 2005 році. Кожен розділ другої частини книги містить перелік та аналіз порушень того чи іншого права в 2005 році. У доповіді також аналі- зується чинне законодавство, що сприяє порушенням прав і свобод, а також законопроекти, що можуть змінити ситуацію. За підсумками дослідження надаються рекомендації для усунення пору- шень прав людини та основних свобод і поліпшення ситуації в цілому. Права людини в Україні – 2005. Доповідь правозахисних організацій. / За ред. Є.Захарова, І.Рапп, В.Яворського. Худож.-оформлювач Б.Захаров / Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група. – Харків: Права людини, 2006. – 350 с.

Українська
переглядів: 1384
розмір файла:
0.48 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 1999 РОЦІ

У спеціальному випуску №15(56) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 1999 році. Дотримання прав людини в Україні у 1999 році / Харківська правозахисна група; — Харків: Фоліо, 2000. — 64 с.

Українська
переглядів: 990
розмір файла:
0.51 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2000 РОЦІ

У спеціальному випуску №19(60) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 2000 році. Дотримання прав людини в Україні у 2000 році / Харківська правозахисна група; — Харків: Фоліо, 2001. — 64 с.

Українська
переглядів: 1052
розмір файла:
0.49 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2001 РОЦІ

У спеціальному випуску №25(66) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 2001 році. Дотримання прав людини в Україні у 2001 році / Харківська правозахисна група;— Харків: Фоліо, 2002. - 64 с.

Українська
переглядів: 1222
розмір файла:
0.58 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2002 РОЦІ

У спеціальному випуску №31(72) інформаційно-аналітичного бюлете-ня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2002 році. Дотримання прав людини в Україні у 2002 році / Харківська Д70 правозахисна група; - Харків: Фоліо, 2002. - 64 с.

Українська
переглядів: 955
розмір файла:
1.7 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - 2005

У книзі викладені результати моніторингу дотримання прав людини в Харківській області в 2005 p., який проводився спільно Громадським інформаційно-методичним центром «Всесвіт» і Харківською правозахис-ною групою. Права людини в Харківській області - 2005. / Харківська П68 правозахисна група, Громадський інформаційно-методичний центр «Всесвіт»; Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Права людини, 2006. - 224 с.

Українська
переглядів: 775
розмір файла:
0.61 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №42

Українська
переглядів: 1013
розмір файла:
0.43 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №41

Українська
переглядів: 1059
розмір файла:
0.36 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №40

Українська
переглядів: 984
розмір файла:
2.5 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ У ДІЯЛЬНОСТІ МІЛІЦІЇ

Права людини у діяльності мілщії': Навчальний посібник / Кол. авт., за заг. ред. Акад. АПрН П 83 України, д-ра юрид. наук, проф. О.О. Погребного та співголови Харківської правозахисної групи канд. техн. наук Є.Ю. Захарова. - Харків: Вид-во Харк. нац. ун-ту внутр. справ, 2006. - 216 с.

Українська
переглядів: 704
розмір файла:
0.38 MB

дотримання прав людини в Україні у 2002 році

У спе­ціаль­ному ви­пуску №31(72) інфор­ма­ці­й­но-­ана­лі­ти­ч­но­го бю­ле­те­ня «Пра­ва лю­ди­ни» Ха­р­кі­в­сь­кої пра­во­за­хи­с­ної гру­пи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2002 році. Дотримання прав людини в Україні у 2002 році / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Герчук. – Харків: Фоліо, 2002. – 64 с.

Українська
переглядів: 1372

дотримання прав людини в Україні – 2003

У спеціальному інфор­ма­ці­й­но-­ана­лі­ти­ч­ному бю­ле­те­ні «Пра­ва лю­ди­ни» Ха­р­кі­в­сь­кої пра­во­за­хи­с­ної гру­пи №37(78) друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2003 році. Доповідь Бюро демократії, прав людини та праці Держдепартаменту США щодо практики в галузі прав людини в країнію Дотримання прав людини в Україні у 2003 році / Харківська правозахисна група; – Харків: Фоліо, 2004. – 72 с.

Українська
переглядів: 1650

Права людини в Україні - 2005. XVІX. Дотримання прав ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД та заходи щодо попередження епідемії

Українська
переглядів: 1648

Права людини в Україні - 2005. XVІІI. Дотримання прав людей з обмеженими фізичними можливостями

Українська
переглядів: 1271

Права людини по-різному захищені на Заході та Сході країни

26 вересня Українська Гельсінська спілка з прав людини презентувала результати дослідження «Регіональні особливості дотримання прав і свобод в Україні», яке проводилося протягом року у співпраці з регіональними правозахисними організаціями

Українська
переглядів: 1452

Моніторинг публікацій ЗМІ Чернівецької області щодо висвітлення порушень прав громадян ( січень-березень 2006 року)

Українська
переглядів: 1520

Права людини в Україні - 2005. XVII. Права засуджених, хворих на туберкульоз


X



 

забув пароль

реєстрація