MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1516

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України №1089 від 23.05.2002 р. Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні

Українська
переглядів: 1042

ЗАУВАЖЕННЯ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ №2206 від 17.09.2002 р.

Українська
переглядів: 1075

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ» ВІД 12.11.2003 р., №4368

Українська
переглядів: 1087

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ № 4267 ВІД 15.10.2003 р.

Русский
переглядів: 1993
розмір файла:
0.84 MB

№ 49 Прослушивание телефонов в международном праве и законодательстве одиннадцати европейских стран.

В специальном выпуске №49 информационно-аналитического бюллетеня "Права людини" дан обзор законодательства одиннадцати европейских стран о прослушивании телефонных переговоров. Описаны решения Европейского Суда по правам человека, относящиеся к прослушиванию. Рассмотрен ряд международных и национальных проектов по контролю за информацией в электронных средствах коммуникаций. Приводится текст нового немецкого закона о телекоммуникациях.

Українська
переглядів: 1713

Правові засади моніторингу телекомунікацій.

На думку автора, законопроект "Про моніторинг телекомунікацій" необхідно зробити заново, передбачивши гарантії проти зловживань у вигляді прозорості процедури моніторингу.

Українська
переглядів: 1025

Обережно! Вас моніторять!

26 листопада відбулися громадські слухання проекту закону "Про моніторинг телекомунікацій", на яких у дискусії зустрілися захисники та противники стеження за користувачами Інтернету та користувачами інших телекомунікацій.

Українська
переглядів: 994

Німецькій поліції дозволено прослуховувати телефонні розмови журналістів.

Таке рішення виніс 12 березня Конституційний суд ФРН. Він прийшов до висновку, що в такому випадку принципи свободи преси не порушуються.

Українська
переглядів: 1242

Захист даних: угорський досвід.

Із справ Конституційного Суду Угорщини. Перші судові рішення про особистий ідентифікаційний код

Українська
переглядів: 1286

Угорський закон про захист інформації: модель для регіону.

Закон № LXIII 1992 року. Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес

Українська
переглядів: 1330

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 4223

Таємниця сповіді.

Право на таємницю сповіді – є важливою частиною права на приватне життя. І українському законодавцю ще треба багато зробити для забезпечення цього права на належному рівні...

Українська
переглядів: 1197

Лист Верховного Суду України №16/6 від 19. 11. 1996 р.

Враховуючи, що лист ВСУ практично недоступний для широкого загалу, ми вирішили надрукувати його в нашому виданні.

Українська
переглядів: 2020

Без права на приватність?

Законопроект про моніторинг комунікацій передбачає надмірні повноваження СБУ, перекладає фінансовий тягар по впровадженню системи моніторингу на провайдерів, не дає ясні і чіткі правові підстави для проведення моніторингу і не містить надійних гарантій проти зловживань. У цілому законопроект здатний викликати порушення прав людини й основних свобод і насам­перед права на приватність. Тому доцільно розро­би­ти цей законопроект заново з урахуванням норм законопроекту про захист персональних даних

Українська
переглядів: 1901

Окремі аспекти правотворчості у сфері реєстрації особи та захисту персональних даних.

Проект Закону України №1089 від 23 травня 2002 р. "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Проект Закону України № 2618 від 10 січня 2003 р. "Про захист персональних даних". Проект Закону України №4002 від 17.07.2003 р. "Про Єдиний реєстр персональних даних".

Українська
переглядів: 1512

Перспективи заміни прописки в України реєстрацією фізичних осіб і проблем приватних прав громадян (законодавчий аспект) інформації як універсальна вимога.

Виступ на міжнародному просвітницькому семінарі «Нові аспекти права на приватність та удосконалення українського законодавства»)

Українська
переглядів: 996

Спецслужби США стежать за тим, що читають громадяни.

Новий антитерористичний закон, USA Patriot Act, дозволяє здійснювати контроль за відвідувачами бібліотек, передплатниками преси і вивчати рахунки книгарень. ОБСЄ виступає з гострою критикою на адресу американського ФБР і відомства з імміграції США.

Українська
переглядів: 4070

Ідентифікаційний номер – кожному?

Друкується лист ДПА щодо необхідності заборони відмови від отримання ідентифікаційних номерів з посиланням на релігійні переконання та коментарі до цього листа (Роман Романов.- Коментар. Іван Ткач. - Висновок)

Українська
переглядів: 1365

Премії «Великий Брат» – Big Brother Awards.

Міжрегіональна група «Правозахисна мережа» виступає з ініціативою дискусії у проведенні в Росії церемонії вручення премій «Великий Брат» (Big Brother Awards). У ході дискусії пропонується обговорити наступні питання: • перспективи присудження таких премій у Росії; • критерії відбору номінантів; • механізми збору й аналізу інформації про майбутніх номінантів; • кандидатури членів російського комітету премії; Про премії Big Brother Awards

Українська
переглядів: 1064

Шифрування на службі в терористів

Українська
переглядів: 1090

Система Carnivore заважає проводити антитерористичне розслідування.

Відповідно до внутрішніх документів ФБР, система Carnivore перехоплює надлишкову інформацію. Це свідчить про те, що ФБР не справляється з перехопленням даних для цілей зовнішньої розвідки.

Українська
переглядів: 1119

Інтернет зберігає стародавню традицію підслуховування і підглядання

Усупереч поширеній думці, Інтернет не знищує право людини на приватне життя і не робить приватну інформацію доступною всім бажаючим. Він лише допомагає робити це.

Українська
переглядів: 1029

Перетворення Британії у державу стеження

Близько одного мільйона людей у Сполученому Королівстві зайняті збором особистих даних населення будь-якого характеру – від фінансової інформації до Інтернет-покупок.

Українська
переглядів: 4034

Справа К. Г. Устименка та деякі проблеми виконання рішень Конституційного Суду України


X



 

забув пароль

реєстрація