MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1347
розмір файла:
2.94 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2014

У збірці друкуються переклади 22 рішень зі 43, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2014 році за заявами проти України та одне рішення 2013 року «Олександр Волков проти України».

Українська
переглядів: 1114
розмір файла:
3.22 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2013

У книзі друкуються переклади 29 рішень зі 72, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2013 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 1933
розмір файла:
0.55 MB

Подання на третій цикл Універсального періодичного огляду

Це видання містить два подання до третього циклу Універсального періодичного огляду з питань дотримання прав людини в Україні

English
переглядів: 1896
розмір файла:
0.52 MB

Submission for the third cycle of the Universal Periodic Review

This edition includes two submissions for the third cycle of the Universal Periodic Review on the matter of observance of human rights in Ukraine

Українська
переглядів: 1594

Моніторинг незаконного насильства в поліції України (2004–2017 рр.)

Увазі читача пропонується чергове, шосте дослідження поширеності катувань та жорстокого поводження в поліції України, яке висвітлює ці латентні та неприємні явища та їх чинники.

Українська
переглядів: 1941
розмір файла:
2.35 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2012. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 20 рішень зі 71, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2012 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1694
розмір файла:
2.17 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України – 2011. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 16 рішень зі 104, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2011 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1931
розмір файла:
5.99 MB

Моніторинг прав людини в установах виконання покарань. Книга перша

У цьому виданні зібрані матеріали за результатами візитів моніторів Харківської правозахисної групи до установ виконання покарань у червні 2014 – травні 2015 року.

Українська
переглядів: 2053
розмір файла:
0.84 MB

Моніторинг прав людини в установах виконання покарань. Книга друга

Харківська правозахисна група в 2015–2016 роках продовжувала здійснювати візити до пенітенціарних закладів з метою моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи.

English
переглядів: 1820
розмір файла:
0.41 MB

EXECUTED AND TORTURED IN DONBAS

Justice of peace in Donbas

English
переглядів: 1732
розмір файла:
0.94 MB

PLACES OF ILLEGAL DETENTION

Justice for peace in Donbas

English
переглядів: 1775
розмір файла:
0.7 MB

GENDER-BASED VIOLENCE IN THE CONFLICT ZONE OF EASTERN UKRAINE

Justice for Peace in Donbas

English
переглядів: 1749
розмір файла:
0.49 MB

MISSING PERSONS

Justice for peace in Donbas East SOS

Українська
переглядів: 1683
розмір файла:
9.03 MB

Реформування органів внутрішніх справ

Увазі читача пропонується збірка різноманітних матеріалів щодо реформування органів внутрішніх справ та створення поліції в Україні. Надаються тексти Стратегії розвитку органів внутрішніх справ, Плана дій по її реалізації, Закону «Про Національну поліцію в Україні», матеріали соціологічних опитувань та деякі інші матеріали.

Українська
переглядів: 1698
розмір файла:
2.15 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України – 2010. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 19 рішень зі 110, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2010 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 3093
розмір файла:
3.13 MB

Рішення Європейського суду з прав людини щодо порушення прав в’язнів за статтями 2, 3 та 8 Європейської конвенції

Увазі читача пропонується збірка перекладів рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 (право на життя), 3 (право на захист від катувань та поганого поводження), 8 (право на приватність) Європейської конвенції відносно людей, які позбавлені волі.

Українська
переглядів: 2838
розмір файла:
1.65 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України (2004–2015 рр.)

Видання пропонує читачеві ознайомитись із результатами п’ятого етапу моніторингового соціологічного дослідження, спрямованого на вивчення проблем незаконного насильства в органах внутрішніх справ України.

Русский
переглядів: 1633

Спецоперация МВД Башкирии: события, факты, оценки, выводы

«Акты насилия, имевшие место 10-14 декабря 2004 года в городе Благовещенске (Башкортостан), представляют собой ужасающий пример распространения атмосферы безнаказанности, сложившейся в Чеченской Республике, на другие регионы Российской Федерации. Они должны быть до конца расследованы, а виновные предстать перед судом»  

Українська
переглядів: 5215
розмір файла:
3 MB

Рішення Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції щодо порушення прав позбавлених волі на медичну допомогу

Увазі читачів пропонуються переклади рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції відносно порушень права позбавлених волі на медичну допомогу.

Українська
переглядів: 2419
розмір файла:
3.21 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2009

У книзі друкуються переклади 27 рішень зі 126, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2009 році за заявами проти України.

Русский
переглядів: 1425

Пытки. Преступления без наказания

В брошюре приводятся примеры конкретных случаев пыток и жестокого  обращения в правоохранительных органах, ход расследования уголовных дел возбужденных по фактам применения пыток, а также делается попытка проанализировать сложившуюся на сегодняшний день ситуацию в правоохранительных органах. Книга будет интересна представителям российских и международных правозащитных организаций, сотрудникам милиции, прокуратуры, уголовноисполнительной системы, судейским работникам, социологам, журналистам, студентам юридических и социологических факультетов.  

Русский
переглядів: 1382

Пытки в Чечне: "стабилизация" кошмара: доклад

Работа над совместным докладом Международной Федерации прав человека (МФПЧ) и Правозащитного центра «Мемориал» «Пытки в Чечне: «стабилизация кошмара» началась после совместной поездки председателя Совета ПЦ «Мемориал» Олега Орлова и директора бюро Восточной Европы и Средней Азии МФПЧ Александры Кулаевой в ряд населенных пунктов Чечни и Ингушетии в сентябре и октябре 2005 года. В докладе представлена информация, собранная как во время той поездки, так и в ходе мониторинга, постоянно ведущегося сотрудниками «Мемориала» в этих двух Республиках. 

Русский
переглядів: 1490

Пытки в России: позиция власти, правозащитников и Комитета ООН против пыток

В сборнике «Пытки в России. Позиция власти, правозащитников и Комитета ООН против пыток» представлены документы, отражающие ситуацию в стране с соблюдением Конвенции ООН против пыток и других жестоких, бесчеловечных или унижающих достоинство видов обращения и наказания. Среди документов – Альтернативный доклад, подготовленный Коалицией российских НПО, и рекомендации российских правозащитников по улучшению ситуации с выполнением обязательств страны, зафиксированных в Конвенции. В сборник также включен четвертый периодический доклад Российской Федерации о соблюдении Конвенции. Оба документа были представлены членам Комитета ООН на 37 сессии, которая проходила в ноябре 2006 г. По итогам рассмотрения ситуации в России Комитет ООН принял заключительные замечания, в которых содержатся выводы и рекомендации по положению с выполнением обязательств, взятых нашей страной при ратификации Конвенции. Этот итоговый документ Комитета ООН против пыток завершает представляемую вниманию читателя книгу.

Українська
переглядів: 4731
розмір файла:
2.46 MB

Дотримання прав людини у пенітенціарній системі України

Робота присвячена розгляду питань, пов’язаних з дотриманням прав засуджених під час відбування ними кримінальних покарань в кримінально-виконавчих установах Державної пенітенціарної служби України.


X



 

забув пароль

реєстрація