MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 786
розмір файла:
0.18 MB

Проти катувань

Харків: Фоліо, 1997. – 200 с. Друкуються тексти Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження й покарання та Європейської Конвенції з аналогічною назвою, тексти другої та третьої періодичної доповіді України Комітету ООН проти катувань, матеріали обговорення цих доповідей експертами Комітету, коментарі «Міжнародної Амністії» та чотирьох українських правозахисних організацій до третьої періодичної доповіді України.

Українська
переглядів: 2811

Право на повагу до приватного життя відповідно до статті 8 Європейської Конвенції захисту прав людини та основних свобод

Виступ на міжнародному просвітницькому семінарі «Нові аспекти права на приватність та удосконалення українського законодавства», Київ, 6–7 жовтня 2003 року

Русский
переглядів: 6779
розмір файла:
0.19 MB

№ 57 ИВАН ЛИЩИНА. Международные механизмы защиты прав человека

описание процедур и механизмов работы международных органов и организаций по защите прав человека, а также изложены некоторые теоретические положения, которые будут необходимы читателю для более глубокого проникновения в суть проблемы.

Українська
переглядів: 4106
розмір файла:
0.36 MB

№ 55 Михайло БУРОМЕНСЬКИЙ. Звернення до Європейського суду з прав людини: практика Суду і особливості українського законодавства.

У спеціальному випуску #55 інформаційно-аналітичного бюлетеня "Права людини" Харківської правозахисної групи надається опис процедур підготовки скарг до Європейського суду з прав людини і розгляду їх Судом. Автор - доктор юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.

Русский
переглядів: 1987
розмір файла:
0.84 MB

№ 49 Прослушивание телефонов в международном праве и законодательстве одиннадцати европейских стран.

В специальном выпуске №49 информационно-аналитического бюллетеня "Права людини" дан обзор законодательства одиннадцати европейских стран о прослушивании телефонных переговоров. Описаны решения Европейского Суда по правам человека, относящиеся к прослушиванию. Рассмотрен ряд международных и национальных проектов по контролю за информацией в электронных средствах коммуникаций. Приводится текст нового немецкого закона о телекоммуникациях.

Українська
переглядів: 2283
розмір файла:
0.73 MB

№ 33 ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ УТРИМАННЯ В’ЯЗНІВ

У спеціальному випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи - «Європейські в’язничні правила » і Сьома загальна доповідь про діяльність Європейского Комітету з запобігання катуванням та нелюдському чи принизливому поводженню або покаранню за період з 1 січня по 31 грудня 1996 р.

Українська
переглядів: 15467

Позови про захист честі й гідності в контексті юриспруденції Європейського суду з прав людини.

Видатне місце в забезпеченні та реалізації права людини на інформацію у її взаємовідносинах з державою посідають засоби масової інформації. Саме через цю роль ЗМІ називають і "сторожовим собакою" суспільства і, навіть, "четвертою владою". Завдяки реалізації права людини на інформацію через ЗМІ в тій чи іншій мірі опосередковано реалізуються й інші права та свободи людини.

Українська
переглядів: 4312

Європейські стандарти щодо свободи висловлювань (Стаття 10 Єв-ропейської конвенції про захист прав людини та основних свобод) стосовно законодавства про захист честі й гідності і практика їх застосування

Українська
переглядів: 1231

ЄВРОПЕЙСЬКА КОНВЕНЦІЯ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД З ПРАВ ЛЮДИНИ – ДІЄВІ ІНСТРУМЕНТИ БОРОТЬБИ З ПОРУШЕННЯМИ ПРАВ ОСОБИ З БОКУ ДЕРЖАВИ. ЧИ ПОГОДЖУЄТЕСЬ ВИ З ЦИМ СТВЕРДЖЕННЯМ?

З творів Четвертого Всеукраїнського конкурсу на краще есе з прав людини

Українська
переглядів: 2298

Свобода преси за Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод.

Харківська правозахисна група підготувала до друку переклад українською мовою відомої книги ARTICLE XIX „Press Law and Practice. A Comparative Study of Press Freedom in European and other Democracies“ (1994). Пропонуємо Вашій увазі уривок з цієї книги.

Українська
переглядів: 5418

В. проти Франції.

Системи ідентифікації осіб, що використовуються державами Європи, можути створювати серйозні перешкоди для громадян вільно чинити своєю долею без втручання у їхнє приватне та сімейне життя.

Українська
переглядів: 5531

Рішення Європейського Суду з прав людини.

Застосування статті 10 Європейської Конвенції з прав людини. Коментар до застосування статті 10 (закінчення)

Українська
переглядів: 1894

Хто винний?...

На питання, які події 1998 року слід вважати головними, я б відповів, що це був рік репресій проти опозиційної преси

Українська
переглядів: 3929

Рішення Європейского Суду з прав людини

Застосування статті 10 європейської конвенції з прав людини. А. Посилання на: (а) основні рішення Європейського суду з прав людини і (б) найбільш важливі рішення та доповіді Європейської комісії з прав людини, що стосуються статті 10 Європейської конвенції про права людини в цілому і свободи засобів інформації зокрема. Б. Коментар судової практики. Коментується тільки те, що найбільше і безпосередньо стосується статті 10. Разом з тим необхідно підкреслити, що дану статтю слід тлумачити у світлі всіх положень Конвенції, котрі можуть як звузити сферу її діяльності (статті 15, 16, 17), так і забезпечити додатковий захист (статті 8, 9, 11).


X



 

забув пароль

реєстрація