MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1693

Здійснення права на інформаційну приватність та практика судового захисту цього права.

Першою справою, розглянутою Конституційним Судом України (КСУ) за зверненням громадянина України, була справа К.Г. Устименка стосовно тлумачення положень Законів України „Про інформацію“ та „Про прокуратуру“.

Українська
переглядів: 1087

Хрестоматійна справа Костянтина Устименка.

Однією з цілей семінару „Свобода висловлювань в Україні. Доступ до інформації“, який проводила Харківська правозахисна група в Києві 28 лютого – 1 березня 2002 року за підтримки фонду Макартурів, було намагання привернути увагу громадськості, зокрема, юридичної, до справи Костянтина Устименка. З самих різних точок зору ця справа заслуговує на широке суспільне обговорення.

Українська
переглядів: 1507

Що таке приватність у мережі?

...Приватність в Інтернеті – це лише часточка в історії боротьби за права людини. Концепція прав людини надзвичайно складна. Складною є й ідея приватності. Займаючись приватністю вже 15 років, я не можу дати точного визначення що це таке.

Українська
переглядів: 1689

Приватність та Інтернет.

Право на приватність та Інтернет — два явища, які з’явилися у двадцятому столітті і зобов’язані йому своїм народженням. Перше з’явилося раніше, на початку століття. Друге — на півстоліття пізніше, і, як молодше, спробувало похитнути старше, звести приватність мешканців кібернетичного простору — користувачів Інтернет — нанівець.

Українська
переглядів: 5432

В. проти Франції.

Системи ідентифікації осіб, що використовуються державами Європи, можути створювати серйозні перешкоди для громадян вільно чинити своєю долею без втручання у їхнє приватне та сімейне життя.

Українська
переглядів: 4240

Ведення та використання особистих ідентифікаційних номерів: питання захисту даних.

Дослідження підготовлено Комітетом експертів Ради Європи з питань захисту даних у межах повноважень Європейського Комітету правового співробітництва.

Українська
переглядів: 1104

Закон України. “Про внесення змін до Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів”

Українська
переглядів: 3575

Громадянин і держава: сучасні проблеми ідентифікації особи в Україні

Йдеться про запровадження нової для нас системи персональної ідентифікації, що побудована не на імені та прізвищі, як це було донедавна, а на числовому коді. Але що ж таке насправді особистий ідентифікаційний номер? Чому його введено і які недоліки та переваги від нього слід очікувати нам, громадянам України?

Українська
переглядів: 1143

ENFOPOL у 1998 році

Українська
переглядів: 1262

Європейський Союз спецслужб або що нам відомо про ENFOPOL.

Після серії статей наших кореспондентів Еріха Мохеля і Крістіани Шульцкі-Хаддуті про далекосяжні плани Європейського Союзу встановлення контролю за телекомунікаціями, Telepolis розмістив на своєму сервері перший варіант проекту ENFOPOL. Далі викладені основні моменти статей і звітів, написаних Еріхом і Крістіаной.

Українська
переглядів: 1251

CALEA -Закон про сприяння правоохоронним органам у галузі комунікацій.

CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) іноді називають законом про "цифрову телефонію" CALEA виріс у 1994 році з ідеї, що правоохоронні структури повинні зберегти можливості стеження в умовах розвитку комунікаційних технологій.

Українська
переглядів: 1572

Персонажі Джорджа Орвелла оживають

Privacy International, що спеціалізується на захисті приватності, засновано серію щорічних національних премій "Старшого Брата". У жовтні 1998 року в Лондоні вперше відбулася церемонія присудження Британської премії "Старшого Брата", а в квітні 1999 року - американської. Такий шлях обрано організацією для того, щоб прилюдно назвати ті державні та приватні структури, що доклали найбільше зусиль для втручання у приватність людей.

Українська
переглядів: 1564

Час для байту приватності

Цей матеріал присвячено такій гострій проблемі як повага до приватного та сімейного життя з боку засобів масової інформації.

Українська
переглядів: 5816

Приватність і права людини.

Міжнародний огляд законодавства та практики його застосування щодо приватності

Русский
переглядів: 1399

ФСБ приглядит за электронной почтой

Вслед за сотовыми и пейджинговыми операторами Петербурга органы ФСБ добрались и до компаний, предоставляющих услуги доступа к компьютерным сетям (провайдеров).


X



 

забув пароль

реєстрація