MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1500

Зауваження та пропозиції до проекту Закону України №1089 від 23.05.2002 р. Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні

Українська
переглядів: 1036

ЗАУВАЖЕННЯ ТА ПРОПОЗИЦІЇ ДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ №2206 від 17.09.2002 р.

Українська
переглядів: 1067

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ» ВІД 12.11.2003 р., №4368

Українська
переглядів: 1078

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ № 4267 ВІД 15.10.2003 р.

Українська
переглядів: 1706

Правові засади моніторингу телекомунікацій.

На думку автора, законопроект "Про моніторинг телекомунікацій" необхідно зробити заново, передбачивши гарантії проти зловживань у вигляді прозорості процедури моніторингу.

Українська
переглядів: 1018

Обережно! Вас моніторять!

26 листопада відбулися громадські слухання проекту закону "Про моніторинг телекомунікацій", на яких у дискусії зустрілися захисники та противники стеження за користувачами Інтернету та користувачами інших телекомунікацій.

Українська
переглядів: 989

Німецькій поліції дозволено прослуховувати телефонні розмови журналістів.

Таке рішення виніс 12 березня Конституційний суд ФРН. Він прийшов до висновку, що в такому випадку принципи свободи преси не порушуються.

Українська
переглядів: 1236

Захист даних: угорський досвід.

Із справ Конституційного Суду Угорщини. Перші судові рішення про особистий ідентифікаційний код

Українська
переглядів: 1277

Угорський закон про захист інформації: модель для регіону.

Закон № LXIII 1992 року. Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес

Українська
переглядів: 1324

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 4187

Таємниця сповіді.

Право на таємницю сповіді – є важливою частиною права на приватне життя. І українському законодавцю ще треба багато зробити для забезпечення цього права на належному рівні...

Українська
переглядів: 1191

Лист Верховного Суду України №16/6 від 19. 11. 1996 р.

Враховуючи, що лист ВСУ практично недоступний для широкого загалу, ми вирішили надрукувати його в нашому виданні.

Українська
переглядів: 2011

Без права на приватність?

Законопроект про моніторинг комунікацій передбачає надмірні повноваження СБУ, перекладає фінансовий тягар по впровадженню системи моніторингу на провайдерів, не дає ясні і чіткі правові підстави для проведення моніторингу і не містить надійних гарантій проти зловживань. У цілому законопроект здатний викликати порушення прав людини й основних свобод і насам­перед права на приватність. Тому доцільно розро­би­ти цей законопроект заново з урахуванням норм законопроекту про захист персональних даних

Українська
переглядів: 1893

Окремі аспекти правотворчості у сфері реєстрації особи та захисту персональних даних.

Проект Закону України №1089 від 23 травня 2002 р. "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні". Проект Закону України № 2618 від 10 січня 2003 р. "Про захист персональних даних". Проект Закону України №4002 від 17.07.2003 р. "Про Єдиний реєстр персональних даних".

Українська
переглядів: 1500

Перспективи заміни прописки в України реєстрацією фізичних осіб і проблем приватних прав громадян (законодавчий аспект) інформації як універсальна вимога.

Виступ на міжнародному просвітницькому семінарі «Нові аспекти права на приватність та удосконалення українського законодавства»)

Українська
переглядів: 988

Спецслужби США стежать за тим, що читають громадяни.

Новий антитерористичний закон, USA Patriot Act, дозволяє здійснювати контроль за відвідувачами бібліотек, передплатниками преси і вивчати рахунки книгарень. ОБСЄ виступає з гострою критикою на адресу американського ФБР і відомства з імміграції США.

Українська
переглядів: 4057

Ідентифікаційний номер – кожному?

Друкується лист ДПА щодо необхідності заборони відмови від отримання ідентифікаційних номерів з посиланням на релігійні переконання та коментарі до цього листа (Роман Романов.- Коментар. Іван Ткач. - Висновок)

Українська
переглядів: 1352

Премії «Великий Брат» – Big Brother Awards.

Міжрегіональна група «Правозахисна мережа» виступає з ініціативою дискусії у проведенні в Росії церемонії вручення премій «Великий Брат» (Big Brother Awards). У ході дискусії пропонується обговорити наступні питання: • перспективи присудження таких премій у Росії; • критерії відбору номінантів; • механізми збору й аналізу інформації про майбутніх номінантів; • кандидатури членів російського комітету премії; Про премії Big Brother Awards

Українська
переглядів: 1055

Шифрування на службі в терористів

Українська
переглядів: 1083

Система Carnivore заважає проводити антитерористичне розслідування.

Відповідно до внутрішніх документів ФБР, система Carnivore перехоплює надлишкову інформацію. Це свідчить про те, що ФБР не справляється з перехопленням даних для цілей зовнішньої розвідки.

Українська
переглядів: 1112

Інтернет зберігає стародавню традицію підслуховування і підглядання

Усупереч поширеній думці, Інтернет не знищує право людини на приватне життя і не робить приватну інформацію доступною всім бажаючим. Він лише допомагає робити це.

Українська
переглядів: 1022

Перетворення Британії у державу стеження

Близько одного мільйона людей у Сполученому Королівстві зайняті збором особистих даних населення будь-якого характеру – від фінансової інформації до Інтернет-покупок.

Українська
переглядів: 4022

Справа К. Г. Устименка та деякі проблеми виконання рішень Конституційного Суду України

Українська
переглядів: 1675

Здійснення права на інформаційну приватність та практика судового захисту цього права.

Першою справою, розглянутою Конституційним Судом України (КСУ) за зверненням громадянина України, була справа К.Г. Устименка стосовно тлумачення положень Законів України „Про інформацію“ та „Про прокуратуру“.


X



 

забув пароль

реєстрація