MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Русский
переглядів: 1052
розмір файла:
0.29 MB

Международная конвенция о защите интеллектуальной свободы (проект)

В проекте изложен новый вариант целостного международно-правового ме-ханизма юридической защиты интеллектуальной свободы в условиях демократии и современных правовых систем

Українська
переглядів: 1293
розмір файла:
1.82 MB

Конституційний процес в Україні (2005 – 2008)

Видання містить матеріали щодо стану конституційного законодавства України в 2005-2008 роках, впливу реформи Конституції від 8 грудня 2004 року та пропозиції щодо зміни розділу ІІ Конституції.

Українська
переглядів: 1601
розмір файла:
1.45 MB

Проект Конституції України — 2009

Видання являє собою повномасштабний коментований проект нової Конституції України. Даний проект є одним із важливих результатів науково-дослідних, творчих зусиль Харківської правозахисної групи (ХПГ) в ділянці захисту прав людини і основоположних свобод в Україні в період 1994-2009 рр. Модельний проект Конституції передбачає двопалатну структуру Українського парламенту — Національних Зборів України, пропонує президентську форму правління (Президент України — глава державної виконавчої влади). Ідейну основу проекту складають надбання як національної, так і загальної — євроатлантичної конституційної думки. Для фахівців у царині політичних наук, філософії права та конституційного права, громадських активістів, а також всіх, хто цікавиться питаннями сучасної політичної та правової теорії.

Українська
переглядів: 2037
розмір файла:
1.88 MB

Права людини. Модель для нової Конституції України

Видання репрезентує сучасний — з точки зору філософії права — погляд на всю сукупність конституційних прав людини та основоположних свобод в модельному проекті Конституції України 2009 р.

Українська
переглядів: 1848
розмір файла:
1.64 MB

Расизм і ксенофобія в Україні: реальність та вигадки

Це видання подає результати виконання проекту Харківської правозахисної групи «Кампанія проти ксенофобії та дискримінації в Україні» спільно с партнерськими організаціями – Комітетом з моніторингу свободи преси в Криму (Сімферополь) та громадською організацією Незалежний культурологічний часопис «Ї» (Львів). Проект виконувався за підтримки програми «Демократичні гранти» Посольства США в Україні. Книга містить загальний огляд проблем расизму та ксенофобії, результати моніторингу в АРК, Галичині, Києві, Слобожанщині та рекомендації щодо покращення ситуації

Українська
переглядів: 833
розмір файла:
0.84 MB

Зара Довжанская о театре чтеца. Воспоминания о Заре Довжанской

Харьков: Фолио, 2005. – 76 с

Українська
переглядів: 721
розмір файла:
0.07 MB

Спогади. Том 1. Село на нашій Україні

Ця книга спогадів Михтодя Волинця являє собою першу книгу задуманої автором серії книг про пережите ним. Вона частково охоплює період часу від 1794 року, коли було засноване село, про яке йде мова в книзі, до 22 червня 1941 року, тобто до початку війни 1941-1945 років. Початок книги, де мова йде про події до середини 30-х років ХХ століття, являє собою фрагменти сімейних переказів та легенд, документів, які збереглися в архіві автора. Далі йдуть спогади про пережите автором особисто. Жодного вигаданого імені, жодної вигаданої події. Автор не стільки наголошує на власній персоні, як на житті тогочасного села на тлі подій в СРСР і цілому світі. Спогади не претендують на абсолютну історичну достовірність, а подаються так, як тодішні події сприймались простим людом з його критикою, догадками, вигадками та анекдотами. – Харків: Права людини, 2006. – 448 с. фотоіл.

Українська
переглядів: 1067
розмір файла:
1.68 MB

Право на медичну допомогу в Україні – 2007

Українська
переглядів: 1251
розмір файла:
2.76 MB

Проти катувань. Міжнародні механізми запобігання катуванням та поганому поводженню

У цьому виданні наведені міжнародні механізми запобігання катуванням та поганому поводженню, які застосовуються Організацією Об’єднаних Націй. Надрукована Конвенція ООН проти катувань та поганого поводження, описаний механізм роботи Комітету ООН проти катувань, опубліковані усі документи щодо розгляду четвертої та п’ятої періодичних доповідей уряду України про заходи, спрямовані на виконання Конвенції ООН проти катувань, та «тіньові» доповіді Харківської правозахисної групи. (укр.). – Харків: Права людини, 2007. – 400 с.

Русский
переглядів: 1036
розмір файла:
1.76 MB

Рукопись

План неосуществлённых воспоминаний отца о тюрьме и лагере сталинских лет, прокомментированный сыном. Из мемуарного цикла книг Феликса Рахлина «Повторение пройденного». Послесловие Бориса Эскина. – Харьков: «Права людини», 2007. – 240 с., фотоилл.

Українська
переглядів: 638
розмір файла:
1.7 MB

В поисках имени и лица

Киев–Харьков: Дух і Літера; Харьковская правозащитная группа, 2007. – 244 с. Книга известного культуролога и философа Михаила Блюменкранца включает в себя работу «Вве-дение в философию подмены» и ряд эссе, и представляет собой попытку разобраться в духовной ситуа-ции времени, понять что происходит с душой человека в эпоху, которую русский философ Федор Степун определил как время «почти неосознаваемой метафизической инфляции». Анализу негативных тенден-ций развития современной постиндустриальной цивилизации посвящена большая часть представленных читателю текстов.

Українська
переглядів: 801
розмір файла:
2.87 MB

Розмова з ворожим підслухом

Це видання включає цілком завершену книгу в листах двох братів, починаючи з прибуття одного з них в політичний табір і закінчуючи його звільненням звідти. Крім того, до книги входять спогади і примітки співтабірників та друз ів А. Шевчука. В цілому, це один з яскравих додатків до історії суспільного і національного руху кінця 60-х – початку 70-х років ХХ століття в Україні.

Українська
переглядів: 1473
розмір файла:
1.62 MB

Рефлексії ідентичності

Автор спробував зафіксувати, – через важливі особистісні больові моменти і паралельне осмислення актуальних подій українського сьогодення, – важкий процес самоусвідомлення себе як українця.

Українська
переглядів: 1439
розмір файла:
3.32 MB

Світло людей: Мемуари та публіцистика. Книга 2

В'язень сумління пропонує низку статей, написаних за 15 років волі. Її герої — не жертви Великого Терору, а Особистості, люди, які, рвуть пута неправди й неволі. Ця публіцистика суворо достовірна та інформаційно насичена. Вона позначена моральним максималізмом та офірним ідеалізмом, який дають лаґерні університети. Нову інформацію привносять у суспільство статті про Соловки, Сандармох, Біломорканал.

Українська
переглядів: 1710
розмір файла:
3.26 MB

Світло людей: Мемуари та публіцистика. Книга 1.

Книжка спогадів про видатних особистостей — Василя Стуса, Юрія Литвина, Олексу Тихого, Валерія Марченка, Оксану Мешко — цінна своєю суворою достовірністю та інформаційною насиченістю, моральним максималізмом та офірним ідеалізмом, який дають «лаґерні університети».

Українська
переглядів: 1416

Конспект самоусвідомлення.

Проблематика національного усвідомлення залишається і сьогодні не менш пекучо актуальною, ніж це було тридцять чи двадцять років тому

Українська
переглядів: 1140
розмір файла:
1.6 MB

Листи з-за ґрат

Листи одного з лідерів шістдесятництва, психолога й педагога, люблячого батька й чоловіка, написані в 1966–71 рр. у таборах Мордовії та Володимирській в’язниці.

Українська
переглядів: 933
розмір файла:
1.6 MB

Листи з-за ґрат

Листи одного з лідерів шістдесятництва, психолога й педагога, люблячого батька й чоловіка, написані в 1966–71 рр. у таборах Мордовії та Володимирській в’язниці.

Русский
переглядів: 968
розмір файла:
0.88 MB

Забвение над ними бессильно

Настоящая книга является завершающим выпуском в цикле под общим названием «Сыны света». Книга посвящена первым новомученикам на харьковской земле, пострадавшим за веру. В неё включены также главы, посвящённые мученикам за веру, чьи имена связаны не только со Слобожанщиной, но имеющие всероссийскую и всемирную известность.

Русский
переглядів: 1659
розмір файла:
3.2 MB

Служенья узкие врата

Настоящая книга является продолжением темы о новомучениках и исповедниках украинских и российских, начатой в книге «Забвение над ними бессильно», которая вышла в печати в 2003 году.

Русский
переглядів: 1305
розмір файла:
1.01 MB

Харьковский серафим

Настоящая книга является вторым выпуском в цикле под названием «Сыны Света». Она посвящена нашему земляку, исповеднику христианской веры, священнику Николаю Загоровскому, который в 1993 году решением Синода Украинской Православной Церкви Московского Патриархата был канонизирован как местн-очтимый святой Харьковской епархии

Українська
переглядів: 905
розмір файла:
3.05 MB

Міжнародний біоґрафічний словник дисидентів країн Цент­ральної та Східної Європи й колишнього СРСР. Т. 1. Україна. Частина 2

Це видання є результатом 10-річної праці Харківської правозахисної групи і репрезентує українську частину Міжнародного біоґрафічного словнику дисидентів Центральної та Східної Європи й колишнього СРСР

Українська
переглядів: 1326
розмір файла:
5.34 MB

Міжнародний біоґрафічний словник дисидентів країн Цент­ральної та Східної Європи й колишнього СРСР. Т. 1. Україна. Частина 1

Це видання є результатом 10-річної праці Харківської правозахисної групи і репрезентує українську частину Міжнародного біоґрафічного словнику дисидентів Центральної та Східної Європи й колишнього СРСР

Українська
переглядів: 1555
розмір файла:
3.29 MB

Соціально-психологічне дослідження побутових уявлень про права людини

Міждисциплінарне дослідження індивідуальних та колективних побутових уявлень про права людини. Першочергова увага приділяється психологічним конструктам та культурним практикам, суттєвим для правової реформи. Використовувалась авторська методика, що включає анкетування, фокус-групи та експертні інтерв’ю. Результати є репрезентативними для міського населення України


X



 

забув пароль

реєстрація