MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1013
розмір файла:
0.43 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №41

Українська
переглядів: 1059
розмір файла:
0.36 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №40

Українська
переглядів: 1035
розмір файла:
0.2 MB

ПІЛЬГИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ, ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМ, ВЕТЕРАНАМ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, ЧЛЕНАМ ЇХ СІМЕЙ

У спеціальному випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня Харківської правозахисної групи 39 дан перелік пільг для військовослужбовців та членів їх сімей відповідно до чинного законодавства. Довідник підготовлений у рамках проекту "Освіта в галузі прав людини для військовослужбовців України" за програмою Європейського Союзу TACIS-Democracy

Русский
переглядів: 2996
розмір файла:
0.93 MB

КОНСТИТУЦИОНАЛИЗМ. УКРАИНСКИЙ ОПЫТ

В специальном выпуске информационно-аналитического бюллетеня Харьковской правозащитной группы "Права людини" (38 излагаются отдельные политико-правовые аспекты современного конституционализма. В книге анализируются феномены органической нормативности и так называемого конституционного "предправа". Особое место в работе уделено органическим истокам и интеллектуальным предпосылкам украинского конституционализма. В работе также приводится альтернативный модельный проект Конституции Украины.

Русский
переглядів: 6231
розмір файла:
0.67 MB

ЭССЕ О ПОЛИТИКЕ

В специальном выпуске информационно-аналитического бюллетеня Харьковской правозащитной группы "Права людини" (37 излагаются современные представления политической науки и науки конституционного права о демократии, отдельных формах и видах политической активности и правах человека. Особое внимание уделено взаимоотношениям между политикой и конституционным правом в посттоталитарных странах.

Русский
переглядів: 1051
розмір файла:
0.93 MB

Свобода и государство

В специальном выпуске информационно-аналитического бюллетеня Харьковской правозащитной группы "Права людини" №36 излагаются политико-правовые аспекты взаимоотношений гражданского общества и государства. Особое место отводится анализу феномена политической свободы и ее конституционным гарантиям. В заключительной части книги приведен модельный проект Закона Украины "О гражданском (общественном) контроле за государственной деятельностью ". Всеволод Речицкий - докторант Национальной юридической академии Украины им. Ярослава Мудрого (г.Харьков), стипендиат фондов IREX, FULBRIGHT, член правления Ассоциации украинских юристов. Книга будет полезна специалистам в области права и политических наук, а также всем, кто интересуется проблематикой гражданского общества, конституционализма и прав человека.

Українська
переглядів: 1666
розмір файла:
0.73 MB

Європейські стандарти утримання в’язнів

Українська
переглядів: 892
розмір файла:
0.38 MB

СВОБОДА СЛОВА 1993 - 1997

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №32

Русский
переглядів: 1638
розмір файла:
0.69 MB

Нужна ли Украине смертная казнь?

В специальном выпуске информационно-аналитического бюллетеня Харьковской правозащитной группы «Права людини» №29 подробно излагаются различные аспекты проблемы смертной казни и убедительно доказывается необходимость ее отмены. Ольга Шевченко – доцент Национальной академии внутренних дел, автор единственной в Украине кандидат ской диссертации, посвященной смертной казни. Книга будет полезна как специалистам-юристам, так и всем, кто интересуется проблематикой прав человека. Харьков: Фолио, 1997. – 96 с.

Українська
переглядів: 940
розмір файла:
1.72 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том1

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 1. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформпювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 312 с.

Українська
переглядів: 779
розмір файла:
2.6 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том2

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 2. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 332 с.

Українська
переглядів: 1257
розмір файла:
1.03 MB

КНИГА ПАМЯТИ

Книга памяти / Харьковская правозащитная группа; Худож.- оформитель Мирошниченко О.А. - Харьков: Фолио, 2004. - 352 с.

Українська
переглядів: 1345
розмір файла:
0.69 MB

Репортаж з пащі конвойного пса

Волинець Михтодь (Методій) Іванович, 1926 р.н., - економіст, літера-тор. За створення у військовій частині, де проходив строкову службу, Спі-лки вільної української молоді засуджений у 1950 р. до 25 років ув'язнен-ня. В 1952 р. був звільнений і повернувся додому на Житомирщину. Спо-гади про ті роки ввійшли у книжку «Мої сталінські університети». Ця книжка у вигляді щоденникових записів представляє події друго-го арешту й ув'язнення М. Волинця, з 1980 по 1983 рік, - три роки, які для то-го, «хто вже має за плечима смертний коридор лефортовий», «були за вигра-шки». До книжки також увійшли вірші, написані в ті ж роки. Репортаж з пащі конвойного пса / Харківська правозахисна група; - Харків: Фоліо, 2005. - 128 с.

Українська
переглядів: 1016
розмір файла:
2.56 MB

Протизаконне насильство в органах внутрішніх справ: Соціологічний та історико-правовий аналіз.

Видання знайомить читача з результатами широкомасштабных соціологічних досліджень, присвяче-них вивченню проблеми протизаконного насильства в органах внутрішніх справ. Феномен насильства розглянуто як загальний соціокультурний феномен, проявом якого є насильство в діяльності міліції як державного інституту. Автори розкривають причини, форми та види протизаконного насильства в ОВС. Для керівників та працівників органів внутрішніх справ, співробітників інших правоохоронних ор-ганів, державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування, правозахисників, нау-ковців та викладачів вищих навчальних закладів системи МВС України, а також усіх, кого цікавлять проблеми протизаконного насильства. Соціологічний та історикоправовий аналіз / Кол. авт.; За заг. ред. чл.-кор. АПрН України, д-ра юрид. наук, проф. О.Н. Ярмиша; Передм. Ю.В. Луценка і Г.Й. Удовенка. - Харків: Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, Харківська правозахисна група, 2005. - 212 с.

Українська
переглядів: 851
розмір файла:
1.54 MB

СВОБОДА ІНФОРМАЦІІ ТА ПРАВО НА ПРИВАТНІСТЬ В УКРАЇНІ

Перший том спеціального випуску №34(75) інформаційно-аналітич-ного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить підготовлений ХПГ проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про інформацію», а також основні національні та міжнародно-правові джерела, використані при його опрацюванні. Свобода інформації та право на приватність в Україні. С25 Том 1. Доступ до інформації: hie et nunc! / Харківська правозахи-сна група; Худож.-оформлювач О.Герчук - Харків: Фоліо, 2004. -212 с.

Українська
переглядів: 897
розмір файла:
1.85 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №23(64)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №23(64) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є резуль-татом огляду публікацій за період квітень 1997 р. - липень 2001 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке пово- дження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач І.Гаврилюк. — Харків: Фоліо, 2003. — 272 с.

Українська
переглядів: 966
розмір файла:
3.14 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №30(71)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №30(71) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на за-стосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результа-том огляду повідомлень у 2003 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформ-лювач Б.Захаров. -Харків: Фоліо, 2004. - 368 с.

Українська
переглядів: 843
розмір файла:
1.52 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендаций, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобіган-ня катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводжен-ню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів. Проти катувань. Українське законодавство та практика в П83 світлі стандартів КПК. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Є. Захаров. - Харків: Права людини, 2007. - 256 с

Українська
переглядів: 1031
розмір файла:
1.29 MB

Путешествие с образовательной целью

Путешествие с образовательной целью / Харьковская право- защитная группа; худож.-оформитель Б.Захаров. - Харьков: Фолио, 2004. -

Українська
переглядів: 984
розмір файла:
2.5 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ У ДІЯЛЬНОСТІ МІЛІЦІЇ

Права людини у діяльності мілщії': Навчальний посібник / Кол. авт., за заг. ред. Акад. АПрН П 83 України, д-ра юрид. наук, проф. О.О. Погребного та співголови Харківської правозахисної групи канд. техн. наук Є.Ю. Захарова. - Харків: Вид-во Харк. нац. ун-ту внутр. справ, 2006. - 216 с.

Українська
переглядів: 1120
розмір файла:
1.31 MB

СВОБОДА ІНФОРМАЦІЇ: НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Цей навчальний посібник було створено в рамках двох послідовних проектів «ARTICLE 19»: «Сприяння практичному доступу до демократа у Центральнш та Східній Європі», співфінан-сованого Європейською ініціативою за демократію і права людини (European Initiative for Democracy and Human Rights), а також «Свобода інформації: справа суспільного інтересу», фінансованого Міністерством іноземних справ Федеративно! Республіки Німеччина, в рамках Пакту стабільності для Південно-Східної Європи. Навчальний посібник було розроблено і видано Ричардом Карвером (Richard Carver), неза-лежним консультантом. Розробники додаткових статей - Лютґард Гамерер (Lultgard Hammerer) (директор Європейської програми, «ARTICLE 19») i Сара Бучанан (Sara Buchanan) (працівник Єв-ропейської програми, «ARTICLE 19»), а попереднє дослідження провела Едліра Мугедіні (EdUra Muhedini) (з албанської організації CDDI - партнера «ARTICLE 19»).

English
переглядів: 1089
розмір файла:
0.77 MB

The Presidential elections – 2004 in Ukraine. A Human Rights perspective

This book is devoted to the 2004 Presidential Elections in Ukraine. The texts are original articles, reports, public statements and personal appeals, all written in direct response to the events unfolding in the months preceding the elections and during the «Orange Revolution». They provide insight and analysis into the human rights issues which came to the fore and prompted an unprecedented affirmation by millions of Ukrainians of their fundamental rights, including the right to choose their own leaders. The Presidential elections - 2004 in Ukraine. A Human Rights perspective / Compiler Y.Y. Zakharov; Designer B.Y. Zakharov, - Khar-kiv: Folio, 2005. - 140 p.

Українська
переглядів: 1091
розмір файла:
1.48 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ 38(80). Аналіз відповідності українського законодавства та практики стандартам і рекомендаціям Європейського Комітету запобігання катуванням та жорстокому поводженню

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та жорстокого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Русский
переглядів: 988
розмір файла:
0.26 MB

Отчет Украинскому Правительству o визите в Украину Европейского Комитета по предупреждению пыток и бесчеловечного или унижающего достоинство обращения или наказания

ЭТА ПУБЛИКАЦИЯ ОСУЩЕСТВЛЕНА ПРИ ФИНАНСОВОЙ ПОДДЕРЖКЕ ЕВРОПЕЙСКОГО СОЮЗА. ЗА ТЕКСТ ПУБЛИКАЦИИ ОТВЕЧАЕТ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ХАРЬКОВСКАЯ ПРАВОЗАЩИТНАЯ ГРУППА, И ЕГО НИ ПРИ КАКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВАХ НЕЛЬЗЯ СЧИТАТЬ ТАКИМ, ЧТО ОТРАЖАЕТ ПОЗИЦИЮ ЕВРОПЕЙСКОГО СУДА. ПРИЛОЖЕНИЕ I ПЕРЕЧЕНЬ РЕКОМЕНДАЦИЙ, КОММЕНТАРИЕВ И ЗАПРОСОВ ИНФОРМАЦИИ


X



 

забув пароль

реєстрація