MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1685

ПРОГРАМА ІНТЕГРАЦІЇ УКРАЇНИ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ (ВИТЯГ)

Українська
переглядів: 1089

Указ Президента України (про Програму інтеграції України до Європейського Союзу)

Українська
переглядів: 1439

Права людини і європейська інтеграція України.

Українська
переглядів: 1221

Інформаційна безпека або небезпека відставання?

Українська
переглядів: 1381

СВОБОДА ДОСТУПУ ДО УРЯДОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ

Українська
переглядів: 1797

Про заборону на дослідження архівів колишнього КГБ

Українська
переглядів: 1088

Боротьба з корупцією, чи боротьба з Інтернетом?

Українська
переглядів: 1475

Информационная безопасность или опасность отставания?

Українська
переглядів: 1415

СТАТТЯ 19 . Право громадськості знати. Принципи законодавства про свободу інформації.

Інформація – це кисень демократії. Якщо люди не знають, що відбувається в їхньому суспільстві, якщо дії тих, хто ними править, приховані, тоді вони не зможуть брати значної участі у справах такого суспільства. Але інформація необхідна не лише людям – це суттєва частина доброго правління. Поганий уряд потребує таємності для існування. Це дозволяє процвітати неефективності, марнотратству і корупції. Як відзначав Амартя Сен (Amartya Sen), економіст, лауреат Нобелівської премії, в країні з демократичною формою правління і відносно вільною пресою ніколи не було значного голоду. Інформація дозволяє людям уважно придивлятися до дій уряду і є основою для відповідних інформаційно обгрунтованих дискусій з приводу цих дій...

Українська
переглядів: 1504

Свобода доступу до урядової інформації.

Україна проголосила прагнення створити демократичну правову державу. Одною з головних умов її створення та існування є громадський контроль за діяльністю органів влади, який може бути реалізований лише при здійсненні права громадян на вільний доступ до інформації.

Українська
переглядів: 2957

В пошуках досконалої моделі правового регулювання доступу до інформації...

якщо говорити про якісні вимоги до законодавства, що регулює сферу інформаційних відносин, то серед найбільш важливих його елементів, які мають знайти своє втілення, слід підкреслити знаходження розумного співвідношення між свободою інформації та режимом її можливого приватного обмеження.

Українська
переглядів: 1150

Рада Європи. Комітет міністрів. Рекомендація № R (2000) 13 Комітету Міністрів країнам-членам стосовно європейської політики доступу до архівів

Українська
переглядів: 6132

Національна безпека, свобода висловлювань і доступ до інформації.

Йоганесбурзькі принципи. Цей документ було вперше видано в жовтні 1995 року після міжнародної наради, скликаної ARTICLE 19, Міжнародним центром проти цензури у співпраці з Центром прикладних правових дослідів Університету Вітватерсранд у Йоганесбурзі, як один з випусків про право і діяльність засобів масової інформації в країнах-учасницях Південноафриканської угоди про спільний розвиток (ПУСР).


X



 

забув пароль

реєстрація