MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1430

Рішучі дії проти катувань все ще чекають свого часу

"Тортури призводять до деградації" - Міжнародна Амністія про ситуацію в Україні.

Українська
переглядів: 1260

За харьковских милиционеров заплатит Украина

Алексей Афанасьєв, которого избили в марте 2000-го, выиграл дело в Европейском суде.

Русский
переглядів: 1359

Краткие выводы по исследованию общественного мнения, проведенному Харьковским институтом социальных исследований в рамках проекта «Кампания против пыток и жестокого обращения при проведении досудебного следствия в Украине»

Проведенное исследование показало, что практика незаконного насилия достаточно широко распространена в деятельности украинской милиции.

Русский
переглядів: 1537

ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ БЕЗНАКАЗАННОСТИ

Выдержки из 14-го Общего доклада Комитета по предупреждению пыток

Русский
переглядів: 1285

Пресс-релиз Харьковской правозащитной группы по случаю Международного дня ООН в поддержку жертв пыток

Во время пресс-конференции адвокат Аркадий Бущенко сообщил, что 8 июня этого года Европейский суд в Страсбурге признал приемлемой жалобу харьковчанина Алексея Афанасьева. Это первая жалоба против Украины в отношении применения пыток работниками милиции для получения признательных показаний, которая будет рассмотрена Европейским судом.

Русский
переглядів: 1370

Об опыте успешного использования Правила 39 Рег-ламента Европейского Суда по правам человека

Адвокат Александр Лесовой в интересах своего подзащитного, который нуждался в срочном оперативном лечении, обратился в Европейский суд с просьбой принять срочные меры и обеспечить немедленный перевод заявителя в тюремную больницу или иное медицинское учреждение, где он может получить необходимую ему медицинскую помощь.

Українська
переглядів: 8017

Європейський Комітет з запобігання катуванням та нелюдському чи принизливому поводженню або покаранню.

Сьома загальна доповідь про діяльність КЗК за період з 1 січня по 31 грудня 1996

Українська
переглядів: 2028

О ДЕЙСТВИИ В УКРАИНЕ КОНВЕНЦИИ ООН ПРОТИВ ПЫТОК И ДРУГИХ ЖЕСТОКИХ, БЕСЧЕЛОВЕЧНЫХ ИЛИ УНИЖАЮЩИХ ДОСТОИНСТВО ВИДОВ ОБРАЩЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ

Українська
переглядів: 1333

К ЧЕТВЕРТОМУ ПЕРИОДИЧЕСКОМУ ОТЧЕТУ О МЕРАХ ПО РЕАЛИЗАЦИИ ОБЯЗАТЕЛЬСТВ УКРАИНЫ СОГЛАСНО КОНВЕНЦИИ ООН ПРОТИВ ПЫТОК И ДРУГИХ ЖЕСТОКИХ, БЕСЧЕЛОВЕЧНЫХ ИЛИ УНИЖАЮЩИХ ДОСТОИНСТВО ВИДОВ ОБРАЩЕНИЯ И НАКАЗАНИЯ

Русский
переглядів: 1284

КОМИТЕТ ПРОТИВ ПЫТОК. РАССМОТРЕНИЕ ДОКЛАДОВ, ПРЕДСТАВЛЕННЫХ ГОСУДАРСТВАМИ-УЧАСТНИКАМИ В СООТВЕТСТВИИ СО СТАТЬЕЙ 19 КОНВЕНЦИИ

(Четвертые периодические доклады, подлежащие представлению в 2000 году)

Українська
переглядів: 4282

Еволюція цілей застосування катування. Історичні аспекти

Українська
переглядів: 1303

Катування та жорстоке поводження під час дізнання та слідства розповсюджені в країні, як епідемія.

На думку автора, немає нічого страшнішого, ніж знущання над беззахисною людиною. Цікаво, чи усвідомлюють працівники міліції, які катують затриманих, що вони скоїли смертний гріх?

Українська
переглядів: 3027
розмір файла:
0.93 MB

№ 68 Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню, (укр.)

Харків: Фоліо, 2003. – 160 с. Випуск присвячений європейським механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини та відповідності українського законодавства та практики судовій практиці Європейського суду з прав людини по статтям 3 та 5 Конвенції, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейського комітету по запобіганню катуванням чи жорстокому поводженню та встановлені ним стандарти.

Українська
переглядів: 1423
розмір файла:
1.38 MB

№ 64 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результатом огляду публікацій за період квітень 1997 р. – липень 2001 р.

Українська
переглядів: 1401
розмір файла:
0.15 MB

№ 63 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Міжнародні механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню

Спеціальний випуск №22(63) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи присвячений міжнародним механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, Конвенція ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання. Певною мірою репрезентовано контрольний механізм Комітету ООН проти катувань: друкуються третя і четверта періодичні доповіді України, підготовлені у відповідності до 19 статті Конвенції ООН проти катувань, коментарі “Міжнародної Амністії” та українських правозахисних організацій до третьої періодичної доповіді, матеріали її обговорення на 18 сесії Комітету ООН проти катувань, у тому числі “Висновки й рекомендації Комітету проти катувань”.

Українська
переглядів: 1954

Щодо імплементації міжнародного визначення катувань.

На думку автора, формулювання статті 127 Кримінального кодексу України повинно відповідати статті 1 Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських та таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання

Українська
переглядів: 1156

Слід зупинити використання доказів, що отримані з застосуванням катувань.

Директор Департаменту ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини Крістіан Строгал закликав держави-учасниці ОБСЄ вжити заходів для зупинення використання доказів, отриманих шляхом катувань.

Русский
переглядів: 1425

Да воздастся каждому по делам его.

Расследование жалоб на применение пыток проводится неэффективно, решения о компенсации материального и морального ущерба принимаются судами нечасто. И нужно проявить большое упорство, чтобы добиться вынесения такого решения. Однако немалое упорство потребуется также для получения назначенной судом суммы компенсации ущерба.

Русский
переглядів: 1262

Украина входит в число стран, в которых люди гибнут от пыток

Українська
переглядів: 2695

Україна отримала двійку в Комітеті ООН з прав людини

Українська
переглядів: 1804

КОМІТЕТ ООН ПРОТИ КАТУВАНЬ

РОЗГЛЯД ДОПОВІДЕЙ, ПОДАНИХ ДЕРЖАВАМИ-УЧАСНИЦЯМИ ЗГІДНО ЗІ СТАТТЕЮ 19 КОНВЕНЦІЇ

Українська
переглядів: 3027

Проти катувань

Українська
переглядів: 1317

Парламентські слухання про дотримання Україною вимог Конвенцій ООН і Ради Європи проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження й покарання

Людмила Клочко, м. Харків

Українська
переглядів: 1685

ПРАКТИКА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПЫТОК В УКРАИНЕ


X



 

забув пароль

реєстрація