MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1043

Громадська організація М’АРТ (“Молодіжна АльтеРнаТива”). Моніторинг випадків на основі громадської приймальні. Проект “Моніторинг дотримання прав людини і основних свобод в Чернігівській області та свободи від жорстокого поводження і приниження людської гідності вихованців шкіл-інтернатів в Україні”

Русский
переглядів: 1493

Заявление Интернет Ассоциации Украины по поводу заявления СБУ о необходимости контроля над украинским сегментом Интернета

Интернет Ассоциация Украины обеспокоена заявлениями об усилении контроля и регулирования Интернета со стороны государственных органов.

Русский
переглядів: 1162

Террористы из Интернета угрожают Украине?

Начальник департамента специальных телекоммуникационных систем и защиты информации Службы безопасности Украины Константин Бойко считает, что украинский сегмент Интернета должен регулироваться, «чтобы избежать угрозы национальной безопасности страны».

Українська
переглядів: 1286

СБУ влаштує в Інтернеті тотальний контроль?

Начальник департаменту спеціальних телекомунікаційних систем і захисту інформації СБУ вважає, що український сегмент Інтернету повинен регулюватися, щоб уникнути загрози нацбезпеці країни.

Українська
переглядів: 3719

Світ номер А 1915

Чортківський корпункт бюлетеню «Права людини» в рамках «Кампанії проти катувань та жорсткого поводження в Україні» вже вдруге провів анонімне анкетування в армійському середовищі.

Українська
переглядів: 1374

Чи можна вводити паспортні дані до залізничних квитків?

Питання доцільності введення до залізничних квитків на додаток до прізвища ще імені, по-батькові та паспортних даних пасажира.

Українська
переглядів: 969
розмір файла:
4.17 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України – 2005

(укр.). Харків: Права людини, 2008. – 536 с. У книзі друкуються переклади 35 рішень зі 173, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2005 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 1908

СЕКРЕТНІ МАТЕРІАЛИ: ЩО ХОВАЛА ВЛАДА ПІД ГРИФАМИ НЕ ДЛЯ ДРУКУ ТА ОПУБЛІКУВАННЮ НЕ ПІДЛЯГАЄ

Що намагалася сховати за спеціальними грифами влада Кучми-Януковича?

Українська
переглядів: 1367

СБУ проникла в Інтернет на 50-70%

Експерти також звертають увагу, що одержана в ході таких заходів інформація не завжди використовується виключно в державних інтересах.

Русский
переглядів: 1342

«КАРИКАТУРНАЯ ВОЙНА»: ВЕРСИИ О ЗАГОВОРАХ И ПРЕДЫСТОРИЯ ВОЙНЫ

В связи с «карикатурной войной» мусульманских стран против Дании (и шире – против всей Западной Европы) в масс-медиа обсуждается вопрос: что такое эти карикатуры – бестактность по отношению к религии? Проявление свободы слова и печати? И почему вообще эти карикатуры появились? Нет ли тут скрытого смысла или скрытого намерения?

Українська
переглядів: 1520

Думка Європейського Комісара із захисту даних щодо Проекту Директиви Європейського Парламенту і Ради про затримування даних, що обробляються у зв’язку з наданням публічних електронних комунікаційних послуг і внесення змін до Директиви 2002/58/EC (COM(2005) 438 final)

Українська
переглядів: 1246

Відкритий лист до Президента України В.А. Ющенка

Українська
переглядів: 1613

Порушення свободи вираження поглядів під час виборчої кампанії 2006 року

Стаття аналізує колізію між виборчим законом та інформаційним законодавством, доступом до інформації про персональні дані кандидатів в депутати та захистом їх від розкриття. Аналізується також судова практика і постанови ЦВК

Українська
переглядів: 1172

Інтернет-магнати проти китайських кібердисидентів: уроки для України

Комуністична влада в Китаї очевидно, ніяк не може погодитися з тим, щоб якийсь пересічний користувач кіберпростору міг так просто "виловити" саме ту інформацію, котра його дійсно зацікавила.

Українська
переглядів: 16046

Які відомості становлять державну таємницю в Україні?

Зміни до Закону «Про державну таємницю», які були ухвалені Верховною Радою України у вересні 1999 р., суттєво розширили обсяг інформації, яка засекречується.

Русский
переглядів: 1252

Открытое письмо городскому Голове Харькова В.А.Шумилкину

6 марта сессия Харьковского городского Совета народных депутатов рассмотрит вопрос о придании русскому языку статуса регионального на основании «Европейской Хартии региональных языков и языков национальных меньшинств».

Українська
переглядів: 2253

Чи може суддя заборонити журналісту вести запис процесу?

Відкритий лист до Голови Верховного Суду України В.Маляренко стосовно проблеми з порушенням прав журналістів під час проведення відкритих судових засідань.

Українська
переглядів: 2471

Захист персональних даних у Швейцарії

Федеральний закон Швейцарії про захист даних базується на принципах, подібних до тих, які містяться у подібних чинних законах інших європейських держав, хоча Швейцарія і не є членом Європейського Союзу.

Українська
переглядів: 1285

Хто-хто в телевізорі живе?

Нація повинна знати, хто стоїть за засобами масової інформації.

Русский
переглядів: 4471

Интеллектуальная свобода как предпосылка свободы слова

Свобода позволяет интеллекту конкурировать с предметно-физической реальностью, которую она попутно освобождает от природных ограничений и связанностей. В отсутствие качества интеллектуальной свободы символическая реальность представляет собой лишь виртуальное зеркало. Однако свобода позволяет ей трансформировать предметно-материальные объекты в знаки, символы и манипулятивные образы. Тем самым интеллектуальная свобода не только манифестирует себя, но и осуществляет свое главное предназначение. Данное обстоятельство непосредственно влияет на принципы правового регулирования интеллектуальной активности.

English
переглядів: 1096

Американський уряд судиться з “Google”

Українська
переглядів: 1103

Китай запроваджує цензуру в Інтернеті

Американська компанія «Ґуґл», що підтримує один із найпопулярніших пошукових інтернет-сайтів, уклала угоду із владою Китаю, за якою «Ґуґл» блокуватиме доступ китайських інтернет-користувачів до тих сайтів, які неугодні владі.

Українська
переглядів: 1387

Огляд змін до законодавства в сфері регулювання діяльності засобів масової інформації та свободи інформації в Україні у 2005 р.

Оцінювання змін в українському законодавстві у сфері свободи слова та ЗМІ, повинно відбуватися за таким критерієм – чи посилюють внесені зміни державний контроль за діяльністю ЗМІ та обмежують свободу слова.

Українська
переглядів: 1543

Зауваги та пропозиції щодо проектів законів, присвячених реформуванню паспортної системи в Україні (проекти законів № 7384, №7384-1, №7384-2)

Аналіз законопроектів України стосовно паспортів громадянина України


X



 

забув пароль

реєстрація