MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1135

Європейський суд справедливості підкреслив права громадськості на доступ до інформації

Європейський Суд справедливості (орган ЄС) у нещодавньому рішенні підкреслив право на свободу інформації. Якщо урядовий документ не може бути відкритий повністю з підстав національної безпеки чи службової конфіденційності, він повинен бути доступний в частині.

Українська
переглядів: 4284

Еволюція цілей застосування катування. Історичні аспекти

Українська
переглядів: 1455

Заява учасників Форуму громадських правозахисних організацій України “Права людини на виборах” щодо забезпечення права на мирні збори в Україні

Українська
переглядів: 1353

Резолюція учасників Форуму громадських правозахисних організацій України “Права людини на виборах”

Українська
переглядів: 1736

Форум громадських правозахисних організацій “Права людини на виборах”

Українська
переглядів: 1523

Конституційна реформа і громадянське суспільство: реформа, як ідея фікс?

Безпрецедентна кампанія інформаційного задурманювання українського загалу скерована на те, щоб замість розв’язання реальної політичної проблеми дієвого розширення сфери свободи і зменшення втручання влади у суспільство, за допомогою конституційних змін підмінити розширенням своєї сваволі, досягнувши якщо не увічнення нинішньої влади, то, бодай, максимального зміцнення ще хоча б на одну каденцію, – а там, мовляв, ще щось придумаємо...

Українська
переглядів: 1290

Свобода слова і чуття правди

Євген Сверстюк, як завжди, точно розставив крапки над "і" в історії з закриттям Шевченківським районним судом газети "Сільські вісті". Коментар (Євген Захаров)

Українська
переглядів: 1296

Огляд результатів моніторингу якості весняного призову 2003 року.

Харківська обласна спілка солдатських матерів, продовжила моніторинг якості призову.

Русский
переглядів: 4586

О нарушениях законодательства о защите прав человека по материалам адвокатской практики в АРК.

На протяжении 2002 и 2003 годов адвокаты Крымской коллегии встречались с многочисленными фактами серьезных нарушений законодательства о защите прав человека, а также связанных с ними нарушений прав адвокатов, представляющих интересы граждан.

Українська
переглядів: 1050

Національний реєстр інформаційних ресурсів: черговий абсурд від влади.

Чому держава і надалі, замість того, щоби займатися та навести порядок у державних ресурсах, більше турбується про недержавні, втручання до яких має бути тільки у визначених законом випадках при явній загрозі правам інших осіб чи громадському порядку?

Українська
переглядів: 1303

Катування та жорстоке поводження під час дізнання та слідства розповсюджені в країні, як епідемія.

На думку автора, немає нічого страшнішого, ніж знущання над беззахисною людиною. Цікаво, чи усвідомлюють працівники міліції, які катують затриманих, що вони скоїли смертний гріх?

Українська
переглядів: 1422

РІШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УГОРЩИНИ У СПРАВАХ СТОСОВНО СВОБОДИ ІНФОРМАЦІЇ

Українська
переглядів: 1145

ЗАКОН ФЕДЕРАЦІЇ БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВИНА «ПРО СВОБОДУ ДОСТУПУ ДО ІНФОРМАЦІЇ» (СТАНОМ НА ЛИПЕНЬ 2001 Р.)

Українська
переглядів: 1067

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ПРОЕКТУ ЗАКОНУ УКРАЇНИ «ПРО РЕЄСТРАЦІЮ ФІЗИЧНИХ ОСІБ В УКРАЇНІ» ВІД 12.11.2003 р., №4368

Українська
переглядів: 1078

ЗАУВАЖЕННЯ ТА КОМЕНТАРІ ДО ЗАКОНОПРОЕКТУ № 4267 ВІД 15.10.2003 р.

Українська
переглядів: 1172

ДЕЯКІ ВИСНОВКИ З МОНІТОРИНГУ ЛЬВІВСЬКОЇ ТА ВОЛИНСЬКОЇ ПРЕСИ

Українська
переглядів: 705
розмір файла:
0.38 MB

№ 72 Дотримання прав людини в Україні у 2002 році

Доповідь Бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США щодо практики в галузі прав людини в країні

Українська
переглядів: 2720
розмір файла:
0.68 MB

№ 70 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Проти катувань. Стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини, (укр.).

Харків: Фоліо, 2003. – 288 с. Спеціальний випуск №29(70) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує систематизований дайджест практики Європейського суду з прав людини із застосування статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і базується на рішеннях Суду станом на 1 січня 2003 року. Видання надає найбільш повне уявлення щодо сучасного тлумачення Судом законного арешту, виправданого тримання під вартою, належної процедури під час арешту та затримання, судового оскарження обґрунтованості арешту та інших елементів, на яких базується сучасний європейський підхід до захисту права на свободу та особисту недоторканність людини. Видання має розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошукові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 1367

№ 69 СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ. 2002

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2002 році розглядається шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо file.zip, 638kb in Engl.:file.zip, 197kb

Українська
переглядів: 3027
розмір файла:
0.93 MB

№ 68 Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню, (укр.)

Харків: Фоліо, 2003. – 160 с. Випуск присвячений європейським механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини та відповідності українського законодавства та практики судовій практиці Європейського суду з прав людини по статтям 3 та 5 Конвенції, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейського комітету по запобіганню катуванням чи жорстокому поводженню та встановлені ним стандарти.

Українська
переглядів: 1424
розмір файла:
1.38 MB

№ 64 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результатом огляду публікацій за період квітень 1997 р. – липень 2001 р.

Українська
переглядів: 1401
розмір файла:
0.15 MB

№ 63 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Міжнародні механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню

Спеціальний випуск №22(63) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи присвячений міжнародним механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, Конвенція ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання. Певною мірою репрезентовано контрольний механізм Комітету ООН проти катувань: друкуються третя і четверта періодичні доповіді України, підготовлені у відповідності до 19 статті Конвенції ООН проти катувань, коментарі “Міжнародної Амністії” та українських правозахисних організацій до третьої періодичної доповіді, матеріали її обговорення на 18 сесії Комітету ООН проти катувань, у тому числі “Висновки й рекомендації Комітету проти катувань”.

Українська
переглядів: 2632
розмір файла:
0.42 MB

№ 61 Закони та практика ЗМІ в Україні

друкуються результати аналізу законодавства (станом на 1 липня 2002 року), судової та адміністративної практики щодо ЗМІ в Україні.

Українська
переглядів: 1516
розмір файла:
0.6 MB

№ 60 Дотримання прав людини в Україні у 2000 році

У спеціальному випуску 19(60) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2000 році.


X



 

забув пароль

реєстрація