MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1344

Інтерв’ю Всеволода Речицького

...Коли я живу за кордоном, то постійно відчуваю, що інформаційно світ кольоровий. Коли я вертаюся додому, то зустрічаю лише триколірний світ. Ще недавно він взагалі був чорно-білий, але тепер він кольоровий, тільки без нюансів, інформаційних відтінків. Потроху ситуація виправляється, але стан ще багато в чому хворобливий.

Українська
переглядів: 3794

Відкритість інформації як універсальна вимога

Питання про відкритість інформації як універсальну вимогу не є настільки простим, як можна спочатку припустити. З політологічної точки зору здається, що це риторичне питання, і відповідь на нього заздалегідь визначена. У культурологічному ж і філософському смислі воно не виглядає настільки однозначним...

Українська
переглядів: 1332

СТАТТЯ 19. Доступ до ефіру.

Принципи свободи слова та регулювання мовлення Ще один переклад документу відомої всесвітньої організації з серії «Міжнародні стандарти»

Українська
переглядів: 1024

Використання обмежувальних грифів у 2002 р.

Наводяться дані про використання грифів «опублікуванню не підлягає» та «не для друку» в 2002 р. Кількість документів з грифом «опублікуванню не підлягає», підписаних Президентом, досягла майже 9% від загальної кількості

Українська
переглядів: 953

Указ Президента України“. Про додаткові заходи щодо матеріального забезпечення працівників Вищої ради юстиції.

Другий приклад Указу з грифом «опублікуванню не підлягає»

Українська
переглядів: 1242

Указ Президента України. Про Положення про Державне управління справами.

Приклад Указу з грифом «опублікуванню не підлягає»

Українська
переглядів: 1870

Практика застосування обмежувальних грифів доступу до інформації (звернення, запити, відповіді, коментар).

Листування Харківської та Севастопольської правозахисної груп з Кабінетом міністрів та Адміністрацією Президента щодо необґрунтованого засекречування інформації за грифами «опублікуванню не підлягає» та «не для друку»

Українська
переглядів: 1666

Коментар до Закону України „Про інформацію“

Подається аналіз, здійснений експертом Ради Європи, доступу до інформації відповідно до pекомендації rec (2002) 2 Комітету міністрів Ради Європи від 21 лютого 2002 р. про доступ до офіційних документів та Регламента (1049/2001) загального доступу до документів Єропараламенту, Ради і Комісії.

Українська
переглядів: 2932

Відсутність закону не звільняє від відповідальності за його невиконання .

В Україні небагато юнаків, які проходять альтернативну військову службу. Але це не заважає нашим чиновникам порушувати права альтернативників.

Русский
переглядів: 1425

Да воздастся каждому по делам его.

Расследование жалоб на применение пыток проводится неэффективно, решения о компенсации материального и морального ущерба принимаются судами нечасто. И нужно проявить большое упорство, чтобы добиться вынесения такого решения. Однако немалое упорство потребуется также для получения назначенной судом суммы компенсации ущерба.

Українська
переглядів: 1025

СБУ взялася за Інтернет.

СБУ розробило проект постанови "Про переделегування прав адмiнiстрування домену "UA", який днями розгляне Кабмін. Аналіз її тексту дозволяє стверджувати, що у випадку її прийняття контроль над доменом "UА" фактично отримають спецслужби.

Українська
переглядів: 1757

Підготовка доповідей про стан з правами людини.

Для комплексного дослідження стану з правами людини в країні правозахисні організації звичайно використовують форму щорічної доповіді про дотримання прав людини в країні. Складання такої доповіді є традиційним засобом доведення до відома громадськості – як національної, так і міжнародної – інформації про порушення прав людини в країні з метою поліпшення ситуації

Русский
переглядів: 1554

Подготовка акций и кампаний правозащитными организациями.

Автор подробно рассматривает особенности и возможности проведения различных акций и кампаний правозащитными организациями в конкретных ситуациях.

Українська
переглядів: 1435

Залишмо теоретичні дискусії для професорських кафедр.

Продовження дискусії навколо теми консолідації українських правозахисних НУО.

Українська
переглядів: 2710

„Проблеми дискримінації та нерівності в Україні. Огляд“.

Одним з проектів Директорату з прав людини Ради Європи є дослідження проблем дискримінації на підставі таких ознак як дійсна або презюмована раса, колір шкіри, мова, релігія, національність чи національна або етнічна належність. Експертами від України запрошені член-кореспондент НАНУ, директор центру етнополітичних та етнонаціональних досліджень Інституту соціології НАНУ проф. Володимир Євтух, співголова ХПГ Євген Захаров, координатор програм недержавної організації фонду „Кримськотатарська ініціатива“ Ельведін Чубаров. Увазі читачів пропонується перший звіт – попередню оцінку проблем дискримінації і нерівності в кожній країні.

Русский
переглядів: 1355

В споре рождается истина.

Появление в Украине института независимых негосударственных экспертиз даст возможность развитию качественно нового направления состязательности сторон в судебном процессе — состязательности экспертов сторон обвинения и защиты.

Українська
переглядів: 1132

Повноваження та відповідальність.

На думку автора, складна ситуація склалася з основною роботою у боротьбі зі злочинністю — розслідуванням кримінальних справ. Впродовж останніх років суди поетапно перебрали від слідчих та прокурорів право приймати основні, визначальні рішення розслідування, а відповідальність за кінцевий результат розслідування конкретних справ, так і стан боротьби з злочинністю, її рівень, суд залишив слідству.

Українська
переглядів: 1156

Підсумкові зауваження Комітету з ліквідації расової дискримінації: Україна. 16/08/2001. (CERD/C/59/Misc.24. Rev 3.)

(Підсумкові зауваження/Коментарі)

Українська
переглядів: 1192

Щодо дискримінації в Україні.

На думку автора, попередня оцінка стану дискримінації та нерівності в Україні мала б бути більш критичною. Те, що держава нібито не проводить дискримінаційної політики стосовно окремих суспільних груп (адже немає таких речей, як смуга осілості, насильницьке закриття храмів, або масова депортація), зовсім не означає, що великі маси людей не дискримінуються у самий жорстокий спосіб.

Українська
переглядів: 1656

Чому правозахисний рух викликає роздратування не тільки держчиновників?

Правозахисний рух в Україні, найпотужніший на теренах колишнього СРСР, чомусь викликав і викликає чимало суперечок, некомпетентних та зверхніх оцінок. Саме тому "ПЛ" знову повертається до цього питання.

Українська
переглядів: 1469

Чому в Україні немає правозахисного руху?

Українська
переглядів: 1049

На жаль, кількість скарг про неправомірні дії міліції не зменшується

Усi виборчi перегони в сучаснiй iсторiї України позначилися єдиною спiльною рисою: появою фальшивих газет та агiток. З року в рiк виборчi технологiї, зокрема, й варiанти чорного пiару, змiнюються, а використання доброго iменi популярних газет для паплюження конкурентiв залишається найпопулярнiшою придумкою полiтпiару

Українська
переглядів: 3457

Проект закон України Про порядок організації і проведення мирних масових заходів та акцій в Україні .

Друкується текст законопроекту , схваленого у першому читанні, та зауваження ХПГ до нього.

Русский
переглядів: 1258

Кучма назначил ответственных за развитие гражданского общества


X



 

забув пароль

реєстрація