MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1175

Рада Європи. Комітет міністрів. Рекомендація № R (2000) 7 Комітету Міністрів країнам-членам стосовно права журналістів не розголошувати їхні джерела інформації

Українська
переглядів: 1242

ЄВРОПЕЙСЬКА КОНВЕНЦІЯ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД З ПРАВ ЛЮДИНИ – ДІЄВІ ІНСТРУМЕНТИ БОРОТЬБИ З ПОРУШЕННЯМИ ПРАВ ОСОБИ З БОКУ ДЕРЖАВИ. ЧИ ПОГОДЖУЄТЕСЬ ВИ З ЦИМ СТВЕРДЖЕННЯМ?

З творів Четвертого Всеукраїнського конкурсу на краще есе з прав людини

Українська
переглядів: 1686

Приватність та Інтернет.

Право на приватність та Інтернет — два явища, які з’явилися у двадцятому столітті і зобов’язані йому своїм народженням. Перше з’явилося раніше, на початку століття. Друге — на півстоліття пізніше, і, як молодше, спробувало похитнути старше, звести приватність мешканців кібернетичного простору — користувачів Інтернет — нанівець.

Українська
переглядів: 2798

Обмеження свободи вираження поглядів в проекті Кримінального кодексу України.

Прийняття нового Кримінального кодексу (КК) України, який відповідав би нормам міжнародного права в галузі прав людини, було одним з зобов’язань України при вступі до Ради Європи у листопаді 1995 року. Робота над проектом триває вже сім років, він прийнятий в першому читанні і підготовлений до другого. Але, на жаль, мушу констатувати, що проект орієнтований на подальше посилення репресивного характеру кримінально-правової політики...

Українська
переглядів: 1527

Судові позови до засобів масової інформації.

Позиція Програми Правового Захисту та Освіти ЗМІ Інформаційного Прес-Центру IREX ПроМедіа.

Українська
переглядів: 3256

Міжнародна конвенція про захист інтелектуальної свободи (проект)

Українська
переглядів: 1236

Обгрунтування модельного проекту “Конвенції про захист інтелектуальної свободи”.

Українська
переглядів: 1548

ЗАЩИТА ПРАВ ПРИЗЫВНИКОВ И ВОЕННОСЛУЖАЩИХ С ПОГРАНИЧНЫМИ ПСИХИЧЕСКИМИ ОТКЛОНЕНИЯМИ, ПАТОЛОГИЯМИ ХАРАКТЕРА И ДРУГИМИ ДУШЕВНЫМИ РАССТРОЙСТВАМИ

Українська
переглядів: 2732

АДВОКАТЫ ПО ПРАВАМ ЧЕЛОВЕКА: ОНИ БЕЗУМЦЫ?

Українська
переглядів: 1180

«ГРАЖДАНСКОЕ ОБЩЕСТВО ВЫРАСТАЕТ ИЗ ПРАВОЗАЩИТНЫХ ОРГАНИЗАЦИЙ»

(Интервью Сергея Ковалева главному редактору журнала «Правозащитник» Владимиру Ведрашко)

Українська
переглядів: 1561

ЧИ СПРАВДІ ВСЕ ГАРАЗД У «НАЙКРАЩИХ ЧАСТИНАХ ПРЕЗИДЕНТА»?

Українська
переглядів: 2762

ПРИЗЫВ В АРМИЮ БУДЕТ ОСУЩЕСТВЛЯТЬСЯ В СООТВЕТСТВИИ С НОВЫМ ПРИКАЗОМ МИНИСТЕРСТВА ОБОРОНЫ УКРАИНЫ

Українська
переглядів: 1704

ПРАКТИКА ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯ ПЫТОК В УКРАИНЕ

Українська
переглядів: 2231

ХТО ВИНЕН?

Українська
переглядів: 3626

СЕЛИЩЕ ПЕРЕВАЛЬНЕ ЯК ДЗЕРКАЛО РОБОТИ ВІЙСЬКОВИХ ПРОКУРАТУР РЕГІОНАЛЬНОГО РІВНЯ

Українська
переглядів: 3465

ПРИЗЫВ ЗАКОНЧЕН — ПРОБЛЕМЫ ОСТАЛИСЬ

Українська
переглядів: 1062

ПРОПОЗИЦІЇ УЧАСНИКІВ МІЖНАРОДНОГО СЕМІНАРУ «ПРОБЛЕМИ НАДАННЯ ПРАВОВОЇ ДОПОМОГИ ПРИ-ЗОВНИКАМ, СОЛДАТАМ А ТАКОЖ ОСОБАМ, ЯКІ СТРАЖДАЮТЬ ЧЕРЕЗ ВІДДАЛЕНІ НАСЛІДКИ АРМІЙ-СЬКОЇ СЛУЖБИ»

Українська
переглядів: 1301

ЗВЕРНЕННЯ УЧАСНИКІВ МІЖНАРОДНОГО СЕМІНАРУ

28-29 травня 1999 року Організацією солдатських матерів України, за сприянням Міністерства оборони України, був проведений міжнародний семінар на тему: «Проблеми надання правової допомоги призовникам, солдатам, а також особам, які страждають через віддалені наслідки армійської служби». Учасники семінару звернулися до Президента України Кучми Л.Д., міністра оборони України Кузьмука О.І. та Генерального військового інспектора при президенті України Собкова В.Т.

Українська
переглядів: 1652

Пропозиції учасників круглого столу «Військово-правова реформа України та шляхи удосконалення військового законодавства»

Українська
переглядів: 1528

Головні пріоритети роботи ОСМУ

«ПЛ» публікує матеріали конференції Організації солдатських матерів (ОСМУ), яка проходила 4-5 березня у Києві та Чернігові, а також матеріали та пропозиції учасників круглого столу, присвяченого проблемам армії. Ми вважаємо ці матеріали надзвичайно важливими, тому що в них визначені пріоритети роботи ОСМУ як правозахисної організації, яка покликана, в першу чергу, відстоювати громадянські права військовослужбовців на підставі Загальної декларації прав людини, Конституції та законодавства України. «ПЛ» вважає, що інформація про правову допомогу військовослужбовцям та проблеми армії буде цікавою та корисною для всіх читачів «ПЛ» і буде мати особливе значення для регіональних осередків ОСМУ.

Українська
переглядів: 1778

НОТАТКИ НА БЕРЕГАХ ПРОЕКТУ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

Українська
переглядів: 1537

ВЫПОЛНЕНИЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЬНОГО ДОЛГА ДАЕТ ПРАВО НА ПОЛУЧЕНИЕ СТАТУСА УЧАСТНИКА БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ

Українська
переглядів: 6171

Національна безпека, свобода висловлювань і доступ до інформації.

Йоганесбурзькі принципи. Цей документ було вперше видано в жовтні 1995 року після міжнародної наради, скликаної ARTICLE 19, Міжнародним центром проти цензури у співпраці з Центром прикладних правових дослідів Університету Вітватерсранд у Йоганесбурзі, як один з випусків про право і діяльність засобів масової інформації в країнах-учасницях Південноафриканської угоди про спільний розвиток (ПУСР).

Українська
переглядів: 2319

Свобода преси за Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод.

Харківська правозахисна група підготувала до друку переклад українською мовою відомої книги ARTICLE XIX „Press Law and Practice. A Comparative Study of Press Freedom in European and other Democracies“ (1994). Пропонуємо Вашій увазі уривок з цієї книги.


X



 

забув пароль

реєстрація