MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 2700
розмір файла:
1.2 MB

Реформування кримінально-виконавчого законодавства у світлі міжнародних стандартів (пропозиції та зауваження)

Увазі читачів пропонується збірка документів, що містять пропозиції та зауваження до чинного кримінально-виконавчого законодавства, а також до деяких проектів нормативних актів, розроблених Державної пенітенціарною службою України.

English
переглядів: 2523
розмір файла:
0.76 MB

Ukrainian penitentiary legislation in the light of the standards of the un and council of Europe anti-torture committees

We offer the Reader an analysis of compliance of Ukrainian legislation governing the order of detention in custody, serving of punishments connected with deprivation of liberty, with the international standards enshrined in the UN Convention against Torture and expressed in the conclusions and recommendations of the UN Committee against Torture, as well as numerous reports of the European Committee for the Prevention of Torture (the CPT) after the visits to Ukraine.

Українська
переглядів: 3561
розмір файла:
1.74 MB

Українське пенітенціарне законодавство у світлі стандартів Комітетів проти катувань ООН та Ради Європи

Увазі читачів пропонується аналіз відповідності українського законодавства, яке регулює порядок тримання під вартою до вироку суду, під час виконання та відбування покарань, пов’язаних з позбавленням волі, до міжнародних стандартів, закріплених у Конвенції ООН проти катувань і висловлених у висновках та рекомендаціях Комітету ООН проти катувань, а також численних доповідях Європейського комітету із запобігання катуванням (КЗК) за результатами візитів до України.

Русский
переглядів: 1605

Нарушение прав человека российскими правоохранительными органами: причины и масштабы явления, практика и эффективные методы защиты прав пострадавших: материалы конференции 27 — 28 января 2005 года

В последние годы актуальность темы неправомерных действий правоохранительных органов - проще говоря – произвола, представляется все более и более очевидной.

English
переглядів: 1508
розмір файла:
1.23 MB

Sixth Periodic Report of Ukraine on Implementation of the Convention against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment

In 2013, the UN Committee against Torture (hereinafter — the Committee) should have considered the Sixth Periodic Report of Ukraine on implementation of the provisions of the UN Convention against Torture. We recall that the previous Fifth Periodic Report of Ukraine was considered by the Committee in May 2007 and the periodic reports are provided once in four years.

Русский
переглядів: 1970
розмір файла:
2.06 MB

Механизмы ООН против пыток и жестокого обращения

Вниманию читателя предлагаются материалы к Шестому периодическому отчету правительства Украины об исполнении Конвенции ООН против пыток и жестокого обращения.

Русский
переглядів: 1172

Пытки руководство по составлению сообщений

Процедуры документирования и составления заявление о пытках в контексте международной системы защиты прав человека

Русский
переглядів: 1903

Европейская конвенция о защите прав человека и основных свобод. Статья 3. Запрещение пыток. Прецеденты и комментарии

Европейская Конвенция о защите прав человека и основных свобод была подписана 4 ноября 1950 года в Риме и встепила в силу 3 мая 1953 г. Сорок пять лет спустя, 5 мая 1998 г., Российская Федерация присоединилась к ЕКПЧ.

Українська
переглядів: 1227
розмір файла:
1.67 MB

Огляд повідомлень щодо катувань та поганого поводження в Україні в 2010–2011 рр.

Харків «Права Людини» 2011.

Українська
переглядів: 736
розмір файла:
1.16 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України (2004–2011 рр.)

Дослідження поширеності тортур і жорстокого поводження в органах внутрішніх справ є непростим завданням, оскільки зазначені явища є латентними. Саме тому робоча група прагнула одержати максимум інформації з усіх можливих джерел, що дозволяє моніторити проблему з 2004 року, а також піддати її глибшому аналізу завдяки порівнянню різних точок зору на те саме явище.

Українська
переглядів: 1220
розмір файла:
0.32 MB

Тактика запобігання катуванням і представництва жертв катувань у суді

Посібник для адвокатів

Українська
переглядів: 1949
розмір файла:
3.03 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2008

У книзі друкуються переклади 27 рішень зі 110, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2008 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 674

Огляд повідомлень щодо катувань та поганого поводження в Україні в 2010–2011 рр

Ця книга висвітлює коло питань, які стосуються катування та поганого поводження в установах МВС та Державної пенітенціарної служби. Розглядаються як загальні проблеми, так і конкретні випадки знущань, які потрапили до публічної сфери у період вересень 2010 р. — травень 2011 р. Частина матеріалів стосується діяльності недержавних правозахисних організацій проти катувань.

Українська
переглядів: 1163
розмір файла:
18.38 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України

за результатами соціологічного дослідження 2010 р.

Українська
переглядів: 1530
розмір файла:
1.21 MB

Українські журналісти проти катувань

Харківська правозахисна група пропонує увазі читача збірку кращих праць учасників конкурсу для журналістів «проти катувань!» на кращу публікацію, яка висвітлює проблему застосування правоохоронними органами катувань та інших видів незаконного насильства. Харків: права людини, 2011 р. — 216 с

Українська
переглядів: 2085
розмір файла:
2.57 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо україни — 2007

У книзі друкуються переклади 21 рішень зі 109, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2007 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1015
розмір файла:
2.14 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ україни

Видання пропонує читачеві ознайомитись з результатами другого етапу моніторингового соціологічного дослідження, спрямованого на вивчення проблеми незаконного насильства в органах внутрішніх справ України. Дослідження виконане в межах проекту Харківської правозахисної групи «Створення національної системи запобігання катуванням і поганому поводженню в Україні» та за участі і у співпраці з УМДПЛ МВС України. Воно розширює знання про причини, форми та наслідки незаконного насильства у діяльності міліції, а також формулює напрямки протидії цьому явищу. Видання стане на користь керівництву та працівникам органів внутрішніх справ та іншіх правоохоронних органів, державним службовцям, адвокатам, правозахисникам, викладачам навчальних закладів системи МВС України та всім, кто є зацікавленим у вирішенні проблем, пов’язаних з незаконним насильством в правоохороній діяльності.

Українська
переглядів: 778
розмір файла:
2.15 MB

Проти катувань. Українське законодавство та практика в світлі стандартів КПК

У книзі подається ґрунтовний аналіз відповідності українського законодавства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендацій, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобігання катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 1117
розмір файла:
0.22 MB

Кодекс поведінки монітора мобільної групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ

Даний кодекс є першою спробою уніфікувати діяльність мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ України, який містить практичні рекомендації, етичні принципи та дилеми щодо здійснення моніторингу, складання звітів, підготовки повідомлень для ЗМІ, інтерв’ювання осіб, які утримуються у спецустановах МВС України. – ХІСД, 2007 р. – 32 с.

Українська
переглядів: 1922
розмір файла:
3.86 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо україни – 2006

У книзі друкуються переклади 32 рішень зі 124, прий­нятих Європейським судом з прав людини у 2006 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 1703

Норильське повстання (Норильское восстание)

Книж­ка відкр­иває мало­відо­му­ гер­о­їчну­ сто­р­інку­ істо­р­ії Но­р­иль- сько­го­ по­встання 1953 р­. До­ведені до­ відчаю нелюдськими у­мо­вами ж­иття, виснаж­ливо­ю пр­ацею, садистськими зну­щаннями і смер­тель- ними р­о­зпр­авами, в’язні по­встали і заж­адали не тільки по­м’якшення табір­но­го­ р­еж­иму­, а й вису­ну­ли по­літичні вимо­ги що­до­ демо­кр­атизації р­адянсько­го­ р­еж­иму­ загало­м. По­встання бу­ло­ ж­о­р­сто­ко­ пр­иду­шене, але відвага, само­по­ж­ер­тва йо­го­ о­р­ганізато­р­ів, сер­ед яких пр­о­відну­ р­о­ль відігр­авав авто­р­, засвідчили, що­ людську­ гідність пер­емо­гти немо­ж­- ливо­. Во­на сильніша то­р­ту­р­ і само­ї смер­ті. Книж­ка матиме великий мо­р­альний вплив на вихо­вання мо­ло­до­го­ по­ко­ління у­кр­аїнців як гр­о­- мадян-патр­іо­тів.

Українська
переглядів: 1545
розмір файла:
2.12 MB

Доповіді Європейського комітету у запобіганні катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (візити 2002 та 2005 років) та відповіді уряду України на доповіді КЗК

У цьому виданні вміщені два переклади доповідей Європейського комітету у запобіганні катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню щодо візитів до України разом із відповідями уряду України. Тексти доповідей та відповіді уряду України є оцінкою стану тримання позбавлених свободи осіб і рекомендаціями щодо покращення стану дотримання прав людини в кримінально-виконавчій системі України, в установах МВС та закладах МОЗ, де утримуються позбавлені свободи особи

Українська
переглядів: 2246
розмір файла:
2.17 MB

Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав людини в національній судовій практиці

Видання дає огляд практики Європейського суду з прав людини із застосування статей 3 та 5 Конвенції та надає рекомендації по цієї практики у національному судочинстві. Рекомендації ґрунтуються на досвіді Центру правової допомоги жертвам жорстокого поводження, серії семінарів та тренінгів із адво-катами та суддями. У виданні також додаються Рекомендації Ради Європи та Євро-пейського комітету із запобігання катуванням, дотичні до теми. Дода-ються також деякі рішення Європейського суду та інші матеріали. Видання призначене для суддів, адвокатів, прокурорів, виклада-чів та студентів юридичних вузів, правозахисних організацій, широ-кого кола читачів.Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав Б94 людини в національній судовій практиці. / Харківська право-захисна група; Художн.-оформлювач Б.Є. Захаров — Харків: Права людини, 2007 р. — 216 с.

Українська
переглядів: 1209
розмір файла:
1.64 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

Видання присвячене європейським механізмам запобігання ка-туванням і поганому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейсько-го суду з прав людини, Рекомендація Комітету Міністрів РЄ щодо тримання під вартою, рішення Європейського суду з прав людини у справі Афанасьєв проти України, Європейська конвенція про запобі-гання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейсько-го комітету із запобігання катуванням та поганому поводженню та встановлені ним стандарти. Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуван-П83 ням та поганому поводженню / Харківська правозахисна гру-па; Худож.-оформлювач Б.Є.Захаров. — Харків: Права людини, 2007. - 228 с.


X



 

забув пароль

реєстрація