MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 996

Спецслужби США стежать за тим, що читають громадяни.

Новий антитерористичний закон, USA Patriot Act, дозволяє здійснювати контроль за відвідувачами бібліотек, передплатниками преси і вивчати рахунки книгарень. ОБСЄ виступає з гострою критикою на адресу американського ФБР і відомства з імміграції США.

Українська
переглядів: 4074

Ідентифікаційний номер – кожному?

Друкується лист ДПА щодо необхідності заборони відмови від отримання ідентифікаційних номерів з посиланням на релігійні переконання та коментарі до цього листа (Роман Романов.- Коментар. Іван Ткач. - Висновок)

Українська
переглядів: 1365

Премії «Великий Брат» – Big Brother Awards.

Міжрегіональна група «Правозахисна мережа» виступає з ініціативою дискусії у проведенні в Росії церемонії вручення премій «Великий Брат» (Big Brother Awards). У ході дискусії пропонується обговорити наступні питання: • перспективи присудження таких премій у Росії; • критерії відбору номінантів; • механізми збору й аналізу інформації про майбутніх номінантів; • кандидатури членів російського комітету премії; Про премії Big Brother Awards

Українська
переглядів: 1065

Шифрування на службі в терористів

Українська
переглядів: 1090

Система Carnivore заважає проводити антитерористичне розслідування.

Відповідно до внутрішніх документів ФБР, система Carnivore перехоплює надлишкову інформацію. Це свідчить про те, що ФБР не справляється з перехопленням даних для цілей зовнішньої розвідки.

Українська
переглядів: 1119

Інтернет зберігає стародавню традицію підслуховування і підглядання

Усупереч поширеній думці, Інтернет не знищує право людини на приватне життя і не робить приватну інформацію доступною всім бажаючим. Він лише допомагає робити це.

Українська
переглядів: 1029

Перетворення Британії у державу стеження

Близько одного мільйона людей у Сполученому Королівстві зайняті збором особистих даних населення будь-якого характеру – від фінансової інформації до Інтернет-покупок.

Українська
переглядів: 4034

Справа К. Г. Устименка та деякі проблеми виконання рішень Конституційного Суду України

Українська
переглядів: 1689

Здійснення права на інформаційну приватність та практика судового захисту цього права.

Першою справою, розглянутою Конституційним Судом України (КСУ) за зверненням громадянина України, була справа К.Г. Устименка стосовно тлумачення положень Законів України „Про інформацію“ та „Про прокуратуру“.

Українська
переглядів: 1083

Хрестоматійна справа Костянтина Устименка.

Однією з цілей семінару „Свобода висловлювань в Україні. Доступ до інформації“, який проводила Харківська правозахисна група в Києві 28 лютого – 1 березня 2002 року за підтримки фонду Макартурів, було намагання привернути увагу громадськості, зокрема, юридичної, до справи Костянтина Устименка. З самих різних точок зору ця справа заслуговує на широке суспільне обговорення.

Українська
переглядів: 1504

Що таке приватність у мережі?

...Приватність в Інтернеті – це лише часточка в історії боротьби за права людини. Концепція прав людини надзвичайно складна. Складною є й ідея приватності. Займаючись приватністю вже 15 років, я не можу дати точного визначення що це таке.

Українська
переглядів: 1686

Приватність та Інтернет.

Право на приватність та Інтернет — два явища, які з’явилися у двадцятому столітті і зобов’язані йому своїм народженням. Перше з’явилося раніше, на початку століття. Друге — на півстоліття пізніше, і, як молодше, спробувало похитнути старше, звести приватність мешканців кібернетичного простору — користувачів Інтернет — нанівець.

Українська
переглядів: 5429

В. проти Франції.

Системи ідентифікації осіб, що використовуються державами Європи, можути створювати серйозні перешкоди для громадян вільно чинити своєю долею без втручання у їхнє приватне та сімейне життя.

Українська
переглядів: 4235

Ведення та використання особистих ідентифікаційних номерів: питання захисту даних.

Дослідження підготовлено Комітетом експертів Ради Європи з питань захисту даних у межах повноважень Європейського Комітету правового співробітництва.

Українська
переглядів: 1100

Закон України. “Про внесення змін до Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів”

Українська
переглядів: 3569

Громадянин і держава: сучасні проблеми ідентифікації особи в Україні

Йдеться про запровадження нової для нас системи персональної ідентифікації, що побудована не на імені та прізвищі, як це було донедавна, а на числовому коді. Але що ж таке насправді особистий ідентифікаційний номер? Чому його введено і які недоліки та переваги від нього слід очікувати нам, громадянам України?

Українська
переглядів: 1140

ENFOPOL у 1998 році

Українська
переглядів: 1259

Європейський Союз спецслужб або що нам відомо про ENFOPOL.

Після серії статей наших кореспондентів Еріха Мохеля і Крістіани Шульцкі-Хаддуті про далекосяжні плани Європейського Союзу встановлення контролю за телекомунікаціями, Telepolis розмістив на своєму сервері перший варіант проекту ENFOPOL. Далі викладені основні моменти статей і звітів, написаних Еріхом і Крістіаной.

Українська
переглядів: 1248

CALEA -Закон про сприяння правоохоронним органам у галузі комунікацій.

CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) іноді називають законом про "цифрову телефонію" CALEA виріс у 1994 році з ідеї, що правоохоронні структури повинні зберегти можливості стеження в умовах розвитку комунікаційних технологій.

Українська
переглядів: 1569

Персонажі Джорджа Орвелла оживають

Privacy International, що спеціалізується на захисті приватності, засновано серію щорічних національних премій "Старшого Брата". У жовтні 1998 року в Лондоні вперше відбулася церемонія присудження Британської премії "Старшого Брата", а в квітні 1999 року - американської. Такий шлях обрано організацією для того, щоб прилюдно назвати ті державні та приватні структури, що доклали найбільше зусиль для втручання у приватність людей.

Українська
переглядів: 1560

Час для байту приватності

Цей матеріал присвячено такій гострій проблемі як повага до приватного та сімейного життя з боку засобів масової інформації.

Українська
переглядів: 5801

Приватність і права людини.

Міжнародний огляд законодавства та практики його застосування щодо приватності

Русский
переглядів: 1395

ФСБ приглядит за электронной почтой

Вслед за сотовыми и пейджинговыми операторами Петербурга органы ФСБ добрались и до компаний, предоставляющих услуги доступа к компьютерным сетям (провайдеров).


X



 

забув пароль

реєстрація