MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1065

Конгрес США пропонує заходи, спрямовані на підтримку вільного доступу до інтернету в країнах з репресивними режимами

На розгляді конгресу США знаходиться законопроект, у якому пропонуються заходи протидії спробам репресивних режимів, у тому числі на Кавказі та у Центральній Азії, обмежити доступ населення до інформації

Українська
переглядів: 1060

ЮНЕСКО обговорює обмеження свободи слова в інтернеті

Українська
переглядів: 1788

Інтернет став рушійною силою дипломатичної революції.

535 членів Конгресу мають свої сайти. Кілька десятків комісій Конгресу також створили свої інтернет-представництва. На цих сайтах міститься значна кількість унікальної інформації. Інтернет – чудовий засіб одержати тексти виступів, законодавчих актів, планів роботи тощо.

Українська
переглядів: 1745

ВЕРХОВНИЙ СУД ВИРІШИТЬ СКІЛЬКИ КОШТУЄ SEX.COM

Українська
переглядів: 1309

Українська громадськість погано використовує можливості інтернет через низьку культуру дискурсу.

Автор обговорює нові можливості реалізації свободи висловлювань, які надає Інтернет

Українська
переглядів: 1113

Форум онлайнових прав

Українська
переглядів: 1011

Рішення щодо проекту Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 1187

Коментарі, представлені зацікавленими організаціями чи особами щодо проекту Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 1051

Проект Декларації про свободу комунікації в інтернет

Українська
переглядів: 5058

Правове регулювання інтернет. Деякі аспекти

Українська
переглядів: 5070

Інтернет в Україні в контексті відносин людини, суспільства та держави

(правові аспекти)

Українська
переглядів: 5110

Право на свободу слова та інформації в українському законодавстві та судовій практиці (деякі аспекти проблеми).

Тези доповіді О. Жуковської на 7-й сесії теоретико-практичного тренінгу для адвокатів: «Застосування Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод: стаття 10 – «Право на свободу виявлення поглядів», що проводиться сумісно Спілкою адвокатів України та Центром ІНТЕРАЙТС» (Велика Британія). Тези доповіді подаються із скороченнями.

Українська
переглядів: 1640

Зауваження та пропозиції до проекту закону України „Про політичну рекламу та політичну агітацію“.

Верховна Рада України закінчила підготовку до другого читання проект Закону України „Про політичну рекламу та політичну агітацію“. Найближчим часом цей законопроект буде винесено на голосування. Нова редакція законопроекту дещо краща за ту, що була прийнята у першому читанні. Однак і надалі містить цілу низку серйозних недоліків, які можна розцінювати як порушення прав на свободу думки і слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, установлених статтею 34 Конституції України та статтею 10 Європейської конвенції захисту прав людини та основних свобод (далі – Конвенція).

Українська
переглядів: 1224

…ИБО НЕ ВЕДАЮТ, ЧТО ТВОРЯТ

Русский
переглядів: 786

СБУ не будет контролировать весь Интернет, но установит слежку за пользователями

"Что касается СБУ, мы хотим, чтобы была регистрация всех входящих (регистрирующихся) в Интернет лиц", — заявил В.Радченко на брифинге в Киеве, — передает "Интерфакс-Украина". Он пояснил, что такая "регистрация аналогична существующей телефонной книге, в которой указаны все телефонные номера владельцев и пользователей телефонов". Это, по его словам, необходимо для того, чтобы "избежать анонимных сайтов, пиратского использования трафика". "Нужен реестр. К Интернету — то же отношение, как и к другими способам связи", — подчеркнул он. В то же время, председатель Службы безопасности Украины опровергает сообщения ряда средств массовой информации о намерении спецслужб контролировать систему Интернет.

Українська
переглядів: 1276

Свобода вираження поглядів в Україні в 2001 р.

Увазі читача пропонується звіт Харківської правозахисної групи про результати моніторингу інформаційних конфліктів у 2001 р. Моніторинг проводився на підставі отриманої нами офіційної інформації, аналізу українського законодавства, судової й адміністративної практики, досвіду роботи ХПГ по наданню допомоги журналістам і ЗМІ, чиї права порушувалися, повідомлень кореспондентів періодичних видань ХПГ "Права людини" і "Свобода висловлювань" про порушення в інформаційній сфері України, повідомлень і періодичних видань інших неурядових організацій України, що опікуються захистом свободи слова (Програма правового захисту та освіти ЗМІ IREX ПроМедіа, Інститут масової інформації, Європейський інститут ЗМІ, Кримський Центр незалежних політичних дослідників і журналістів, Полтавський обласний медіа-клуб та інші), і публікацій у пресі. Огляд цих джерел інформації приведений у доповненні до звіту, виданому окремою книгою "Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України (2001 г)".

Українська
переглядів: 15490

Позови про захист честі й гідності в контексті юриспруденції Європейського суду з прав людини.

Видатне місце в забезпеченні та реалізації права людини на інформацію у її взаємовідносинах з державою посідають засоби масової інформації. Саме через цю роль ЗМІ називають і "сторожовим собакою" суспільства і, навіть, "четвертою владою". Завдяки реалізації права людини на інформацію через ЗМІ в тій чи іншій мірі опосередковано реалізуються й інші права та свободи людини.

Русский
переглядів: 1199

ТИПОВОЙ ЗАКОН ОБ ЭЛЕКТРОННОЙ ТОРГОВЛЕ КОМИССИИ ОРГАНИЗАЦИИ ОБЪЕДИНЕННЫХ НАЦИЙ ПО ПРАВУ МЕЖДУНАРОДНОЙ ТОРГОВЛИ

Українська
переглядів: 1417

Багатолика сутність Інтернет.

Інтернет створює надзвичайно широкі можливості для доступу до інформації та її розповсюдження і доступний для будь-якого користувача, для чого не потрібно жодних державних реєстрацій. Нас цікавить Інтернет перш за все як інформаційне середовище, в якому не існує реальних можливостей для державного регулювання інформаційних відносин.

Українська
переглядів: 4325

Європейські стандарти щодо свободи висловлювань (Стаття 10 Єв-ропейської конвенції про захист прав людини та основних свобод) стосовно законодавства про захист честі й гідності і практика їх застосування

Українська
переглядів: 1095

Боротьба з корупцією, чи боротьба з Інтернетом?

Українська
переглядів: 2009

СТАТТЯ 19. Визначення дифамації. Принципи свободи вираження поглядів і захисту репутації.

Дані принципи дають можливість встановити необхідну рівновагу між правом людини на свободу вираження поглядів — гарантованого правовими документами з питань прав людини ООН і регіонів, а також майже кожною державною конституцією — і необхідністю захисту репутації окремих осіб, яка знаходить підтримку у багатьох міжнародно-правових документах з питань прав людини і законодавствах держав усього світу. Ці принципи виходять з того, що у демократичному суспільстві повинна забезпечуватись гарантія права свободи вираження поглядів. Це право може бути піддано тільки вузькому колу обмежень, які необхідні для забезпечення законних інтересів, включаючи репутацію.

Українська
переглядів: 1175

Рада Європи. Комітет міністрів. Рекомендація № R (2000) 7 Комітету Міністрів країнам-членам стосовно права журналістів не розголошувати їхні джерела інформації

Українська
переглядів: 1242

ЄВРОПЕЙСЬКА КОНВЕНЦІЯ ТА ЄВРОПЕЙСЬКИЙ СУД З ПРАВ ЛЮДИНИ – ДІЄВІ ІНСТРУМЕНТИ БОРОТЬБИ З ПОРУШЕННЯМИ ПРАВ ОСОБИ З БОКУ ДЕРЖАВИ. ЧИ ПОГОДЖУЄТЕСЬ ВИ З ЦИМ СТВЕРДЖЕННЯМ?

З творів Четвертого Всеукраїнського конкурсу на краще есе з прав людини


X



 

забув пароль

реєстрація