MENU
FB TW YOUTUBE RSS

Форум громадських правозахисних організацій “Права людини на виборах”

31 березня в конференц-залі готелю “Русь” відбувся свою роботу перший в Україні форум громадських правозахисних організацій “Права людини на виборах”.

Форум було організовано Радою українських правозахисних організацій (РУПОР) і Чернігівським громадський комітет захисту прав людини за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” (МФВ).

В Форумі прийняли участь 118 представників 82 українських громадських правозахисних організацій з більшості регіонів Україні, які були відібрані на конкурсній основі за анкетами-заявками, а також представники органів державної влади, представники міжнародних та закордонних правозахисних організацій, представники донорських організацій та посольств. Незважаючи на інцидент, який трапився на відкритті (про це широко писали ЗМІ), Форум успішно працював дваі.

За час роботи Форуму правозахисники та гості мали можливість послухати виступи та поспілкуватися з Ніною Карпачовою – Уповноваженим ВРУ з прав людини; Людмилою Алексєєвою – президентом міжнародної Гельсінської федерації з прав людини, головою Московської Гельсінської групи; Джоржем Соросом – головою Інституту Відкритого Суспільства та мережі Фондів Сороса; Сергієм Ковальовим – першим уповноваженим Державної думи Росії з прав людини, головою правління російського товариства “Меморіал”, Москва.

У межах Форуму відбулися пленарні засідання і круглі столи на такі теми: “Активні дії із захисту виборчих прав”, “Моніторинг дотримання прав людини під час виборчої кампанії”, “Просвітницька й інформаційна діяльність під час виборчої кампанії”. Також під час роботи Форуму відбулися зустрічі в робочих групах:

із запобігання катуванням та жорстокому поводженню, а також забезпечення права на особисту недоторканність;

з права на свободу думки, совісті й релігій;

з права на мирні збори;

з права на свободу вираження поглядів і приватності;

з протидії дискримінації.

Представники організацій презентували свої проекти та обмінювалися досвідом. За результатами обговорень 56 організацій - учасників форуму прийняли резолюцію та два звернення, які друкуються нижче.


   Рекомендувати цей матеріал  
X



 

забув пароль

реєстрація