MENU
FB TW YOUTUBE RSS

№ 43 Права людини: моя власна думка. Близько 30-и повних текстів та уривки з учнівських творів-есе учасників І та ІІ Всеукраїнських конкурсів з прав людини.

Спеціальний випуск №43 інформаційноаналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить близько 30 повних текстів та уривки з учнівських творів-есе учасників І та ІІ Всеукраїнських конкурсів з прав людини.

ХАРКІВ 1999

ЗМІСТ

ПЕРЕДМОВА
ВІД УПОРЯДНИКІВ
ЯКІ ДУМКИ ВИНИКАЮТЬ У МЕНЕ, КОЛИ Я ЧИТАЮ КОНВЕНЦІЮ ООН ПРО ПРАВА ДИТИНИ
ЯК Я РОЗУМІЮ ПРАВО НА ЖИТТЯ
ЯКІ ПРАВА, НА МІЙ ПОГЛЯД, НЕ РЕАЛІЗОВАНІ У НАШІЙ КРАЇНІ І ЯК ЗМІНИТИ ЦЮ СИТУАЦІЮ
ЯК Я РОЗУМІЮ ТВЕРДЖЕННЯ "ВСІ РІЗНІ - ВСІ РІВНІ" У ЗВ'ЯЗКУ З ПРОБЛЕМОЮ ДИСКРИМІНАЦІЇ ЛЮДЕЙ ЗА РАСОВИМИ, РЕЛІГІЙНИМИ, ПОЛІТИЧНИМИ АБО ІНШИМИ ОЗНАКАМИ
ЧИМ ПОЯСНИТИ ВИНИКНЕННЯ КОНФЛІКТІВ МІЖ ЛЮДЬМИ ТА ЧИ МОЖЕ ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ ДОПОМОГТИ ЇХ РОЗВ'ЯЗАННЮ
ЯКІ ДУМКИ ВИНИКАЮТЬ У МЕНЕ, КОЛИ Я ЧИТАЮ ЗАГАЛЬНУ ДЕКЛАРАЦІЮ ПРАВ ЛЮДИНИ
УРИВКИ З КОНКУРСНИХ РОБІТ
ПІСЛЯМОВА
ІМЕННИЙ ПОКАЖЧИК АВТОРІВ

 

ВІД УПОРЯДНИКІВ

Збірка містить близько 30 повних текстів та уривки з учнівських творів-есе, присвячених проблемам прав людини. Вони вибиралися нами з 22 робіт, що пройшли у фінал І Всеукраїнського конкурсу та 60 робіт півфіналістів II Всеукраїнського конкурсу (всього на ці конкурси надійшло, відповідно, 217 і 679 творів; більш детальні відомості про конкурси наведені в кінці книги). Вміщені також роботи учня четвертого класу В. Золотарьова та учня восьмого класу Ю. Самарця - учасників конкурсу "Права дітей - очами дітей", що проходив у м. Дніпродзержинську.

Всі роботи публікуються мовою оригіналу. Повні тексти творів, незалежно від того, на який конкурс вони були надіслані, розподілені за тематикою на розділи: права дитини; право на життя; права, що не реалізовані в нашій країні; проблеми дискримінації; причини виникнення конфліктів; Загальна декларація прав людини.

Сьомий розділ складається з уривків творів за всіма темами.

Покажчик імен містить відомості про кожного з авторів надрукованих робіт (місце проживання та навчання, вчитель-консультант).

Непростим завданням було відібрати матеріал для видання з такої кількості цікавих і яскравих творів. На жаль, наш вибір був обмежений обсягом книги. Ми намагались представити весь спектр висвітлених думок і переконань, незалежно від того, чи співпадають вони з нашими поглядами.

Отже, надаємо слово дітям...

 

Євген Захаров, співголова Харківської правозахисної групи,

член журі І та II Всеукраїнських конкурсів. Володимир Каплун, член Харківської правозахисної групи, головний редактор бюлетеню "Права людини. Громадянська освіта"


Завантажити файл (1.05 MB)

   Рекомендувати цей матеріал  
X



 

забув пароль

реєстрація