MENU
FB TW YOUTUBE RSS

Мова ворожнечі та злочини на ґрунті ненависті. Результати моніторинґу за 2016 рік

Результати моніторинґу за 2016 рік
У виданні наводяться приклади «мови ворожнечі», а також злочинів на ґрунті ненависті, інформація про які потрапила в публічну сферу. Приклади, бо все відстежити просто неможливо, адже існує безліч ЗМІ різної форми власності (офіційні веб-сайти державних установ, органів влади, сайти парламентських партій, українські та інші ЗМІ тощо), сторінки в соцмережах – усе це легко доступно завдяки швидкісній комунікації. Проте, на жаль, таких прикладів немало.
Окремі розділи книги присвячені групам населення, що потерпають від проявів ксенофобії – іноземці, роми, євреї, представники кавказьких народів, ЛГБТ-спільнота. Окремий розділ присвячений проявам «мови ворожнечі» стосовно луганчан і донеччан, що має значення у зв’язку із подіями в країні. Як і раніше, такі повідомлення час од часу з’являються на сайтах МВС.
У розділі, присвяченім вандалізму, вміщені, зокрема, повідомлення про осквернення могил загиблих українських вояків, які брали участь в Антитерористичній операції на сході України, спаплюження меморіалів Небесній Сотні в різних населених пунктах країни тощо. Також наводяться приклади споганення релігійних будівель різних конфесій.


Завантажити файл (0.67 MB)

   Рекомендувати цей матеріал  
X



 

забув пароль

реєстрація