MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1349
розмір файла:
3.05 MB

«Дім на півдороги», № 1, січень–березень, 2013

Цей журнал підготовлено ВБО «Конвіктус Україна» за фінансової підтримки Уряду Швеції. Погляди та інтерпретації, представлені у цій публікації, не обов’язково відображають погляди Уряду Швеції.

Українська
переглядів: 1379
розмір файла:
4.73 MB

Злочини на ґрунті ненависті в Україні

Це видання подає результати моніторингу злочинів на ґрунті ненависті в Україні в період з вересня 2012 року до липня 2013 року.

Українська
переглядів: 1439

Куда ведет реформа ЖКХ

Брошюра о современном состоянии жилищно-коммунального хозяйства в России.

Українська
переглядів: 1557

ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА І ПРОЦЕСУ

Теоретичні та практичні проблеми розвитку кримінального права  і  процесу:  матеріали  ІІ  Всеукраїнського науковопрактичного  семінару  (м.  Івано-Франківськ,  06  грудня 2013 року).    

Українська
переглядів: 1024

Конституция Российской Федерации: проект Чегодаева-Ихлова

"Свобода, собственость, достоинство"

Українська
переглядів: 1765

Комментарий к "Европейской конвенции о защите прав человека"

Комментарий к "Европейской конвенции о защите прав человека"

Українська
переглядів: 4751
розмір файла:
2.01 MB

Засудження злочинів комуністичного режиму СРСР

Книга складається з трьох частин. У першій частині наводиться дослідження можливості правової кваліфікації Голодомору 1932–1933 рр. як злочину геноциду та злочину проти людяності. Друга частина містить матеріали кримінальної справи, розслідуваної Службою безпеки України в 2009 році, за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932–1933 роках, і коментар до постанови Апеляційного суду міста Києва від 13 січня 2010 щодо цієї кримінальної справи. У третій частині надаються переклади з англійської мови, виконані ХПГ, доповідей, резолюцій, рекомендацій Європарламенту, ПАРЄ, Комітету Міністрів ПАРЄ, ОБСЄ відносно злочинів комуністичних тоталітарних режимів.

Українська
переглядів: 1641
розмір файла:
3.48 MB

Злочинна шкода, що вчиняється працівниками ОВС України при виконанні службових обов’язків

Сьогодні правоохоронна діяльність є об’єктом постійної уваги українського суспільства, оскільки вона повною мірою уособлює реалізацію принципу верховенства права та забезпечення режиму законності в державній системі управління.

Українська
переглядів: 1467

Постанова по кримінальній справі № 1-33/2010

 Суддя судової палати у кримінальних справах Апеляційного суду міста Києва Скавронік В.М., при секретареві Бондаренко М.С., за участю прокурора відділу прокуратури міста Києва Доценко О.М. здійснив попередній розгляд кримінальної справи № 1-33/2010, порушеної Службою безпеки України за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932-1933 роках за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 442 КК України, відносно...

Українська
переглядів: 1557
розмір файла:
1.82 MB

Журналістські розслідування

Українська
переглядів: 1707

Права людини в галузі охорони здоров’я — 2012. Доповідь правозахисних організацій про дотримання права на здоров’я в Україні

У щорічній доповіді правозахисних організацій «Права людини в галузі охорони здоров’я — 2012» надається аналіз ситуації щодо прав людини у царині медичної допомоги у 2012 році. Доповідь традиційно складається з двох частин: «Загальна» та «Особлива».

Українська
переглядів: 1650
розмір файла:
1.25 MB

Катування та жорстоке поводження з дітьми в Україні

Це видання подає результати дослідження, яке було проведено Харківською правозахисною групою (ХПГ) в 2012 році в межах проекту «Захист дітей від катувань та поганого поводження в Україні» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні

Українська
переглядів: 1174
розмір файла:
4.69 MB

Сочинения в двух томах: том 2

Человеческое искусство является подражанием природе как во многих других отношениях, так и в том, что оно умеет делать искусственное животное.

Українська
переглядів: 1552
розмір файла:
3.15 MB

Всемирная конференция по правам человека: Венская декларация: июнь 1993 года

Доклад Всемирной конференции по правам чловека

Українська
переглядів: 3637
розмір файла:
2.63 MB

Проти вітру. Спогади дружини українського політ­в’язня

Спогади Раїси Мороз «Проти вітру» — це ще одна сторінка боротьби шістдесятників проти радянського свавілля і беззаконня. Особливість цих спогадів у тому, що вони розкривають не дуже ще висвітлене життя та боротьбу дружин українських політв’язнів. Грекиня Раїса Мороз, не забуваючи витоків свого роду, стала українською патріоткою. Перемагаючи безвихідь і страх, вона вдається, здавалося б, до неймовірних на той час заходів, щоб вирвати чоловіка з неволі. Спогади зворушують глибиною, щирістю, неозлобленістю. Перед читачем — близькі і друзі авторки, про яких вона пише з особливою теплотою і яким вдячна за їхню підтримку.

Українська
переглядів: 1123
розмір файла:
1.89 MB

Громадські розслідування як механізм цивільного конт­ролю: кращі практики зарубіжних країн

Підготовлений посібник надає огляд законодавчих практик проведення громадських розслідувань у декількох країнах — Великій Британії, Республіці Ірландія, Канаді, Австралії, Нової Зеландії. Окремо зроблено акцент на законодавчих ініціативах Республіки Молдова та України як спробі розбудови спільної платформи взаємодії інститутів громадянського суспільства з органами виконавчої влади у сфері забезпечення прав людини

Українська
переглядів: 1119
розмір файла:
2.02 MB

Кібернетичний фітотрон

Автор презентує свою другу книгу з тематики — імітаційні (ділові) ігри. Перша, книга-дилогія — «Гра як пізнавальна та конструктивна діяльність» (2005 рік), була, за стилем і змістом викладу, скоріше мемуарно-гу-манітарною. Вона не пропонувала, та й не надавалася до того, щоб відтворити (повторити) котрийсь з описаних у цих книгах проектів, які в свій час (1980– 2003 р.р.) були реалізовані за посередництвом засобів масової інформації й охоплювали континґенти гравців віком від 10 до 80 років. Натомість, зараз автор, виокремивши одну гру, а саме «Кібернетичний фітотрон», дає поради й всю необхідну інформацію для її програмування за-собами інформаційної техніки. Також, наведено приклад добудови, удосконалення моделі, покладеної в основу цієї гри, яка й далі надається до модифікацій. Останнє дозволило зробити жартівливий висновок: «„Кібернетичний фітотрон“ — мушка-дрозофіла ігродизайну»!

Українська
переглядів: 748
розмір файла:
0.24 MB

О, память сердца

Українська
переглядів: 1567
розмір файла:
0.63 MB

Звільнення від відбування покарання: навч. посіб

У навчальному посібнику викладені основні положення інституту звільнення від відбування покарання як комплексного, міжгалузевого інституту Визначена правова природа звільнення від відбування покарання як логічного завершення процесу відбування та виконання покарання, а також правової гарантії засудженого. Вказані особли вості звільнення від різних видів кримінальних покарань. Підкреслений зв’язок звільнення з статусом судимості та механізмами соціальної адаптації звільнених осіб. Для студентів, аспірантів, викладачів юридичних вузів, практичних працівників правоохоронних органів

Українська
переглядів: 2075
розмір файла:
1.72 MB

Проект Конституції України — 2012

Видання являє собою повномасштабний коментований проект нової Конституції України. Даний текст є одним із результатів науково‐дослідних, творчих зусиль Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) та Харківської правозахисної групи (ХПГ) в ділянці сучасного конституціоналізму, захисту прав людини і основоположних свобод в Україні в період 1994–2012 рр.

Українська
переглядів: 804
розмір файла:
2.3 MB

100 днів нового українського Омбудсмана

Увазі читача пропонується аналіз перших 100 днів діяльності нового Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, яка була обрана 24 квітня 2012 р.

Українська
переглядів: 1368
розмір файла:
0.63 MB

Політичні переслідування в сучасній Україні: 2010–2011

Після президентських виборів 2010 року нова адміністрація поступово перейшла до політичних переслідувань своїх опонентів та критиків. Про це багато повідомляють засоби масової інформації, зарубіжні та вітчизняні експерти.

Українська
переглядів: 1924
розмір файла:
1.28 MB

Права людини в галузі охорони здоров’я — 2011

У доповіді правозахисних організацій «Права людини в галузі охорони здоров’я — 2011» надається аналіз ситуації щодо прав людини у царині медичної допомоги у 2011 році. У «загальній» частині доповіді аналізуються перші кроки реформування галузі охорони здоров’я, що були розпочаті Урядом України в пілотних регіонах. Також у «загальній» частині доповіді на підставі огляду судових справ за 2011 рік надається огляд перешкод, які трапляються при судовому захисті порушеного права на медичну допомогу у судах України. В окремому розділі наведені шляхи міжнародного захисту прав пацієнтів

Українська
переглядів: 1539
розмір файла:
2.69 MB

Злочини на ґрунті ненависті в Україні

Це видання подає результати виконання проекту «Моніторинг злочинів на ґрунті ненависті в Україні, захист жертв і аналіз українського законодавства і практики, що стосуються запобігання злочинів на ґрунті ненависті», здійснюваного Харківською правозахисною групою спільно с партнерськими організаціями


X



 

забув пароль

реєстрація