MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1065
розмір файла:
0.36 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №40

Українська
переглядів: 1052
розмір файла:
0.2 MB

ПІЛЬГИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ, ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМ, ВЕТЕРАНАМ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, ЧЛЕНАМ ЇХ СІМЕЙ

У спеціальному випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня Харківської правозахисної групи 39 дан перелік пільг для військовослужбовців та членів їх сімей відповідно до чинного законодавства. Довідник підготовлений у рамках проекту "Освіта в галузі прав людини для військовослужбовців України" за програмою Європейського Союзу TACIS-Democracy

Українська
переглядів: 1682
розмір файла:
0.73 MB

Європейські стандарти утримання в’язнів

Українська
переглядів: 900
розмір файла:
0.38 MB

СВОБОДА СЛОВА 1993 - 1997

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №32

Українська
переглядів: 949
розмір файла:
1.72 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том1

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 1. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформпювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 312 с.

Українська
переглядів: 787
розмір файла:
2.6 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том2

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 2. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 332 с.

Українська
переглядів: 1264
розмір файла:
1.03 MB

КНИГА ПАМЯТИ

Книга памяти / Харьковская правозащитная группа; Худож.- оформитель Мирошниченко О.А. - Харьков: Фолио, 2004. - 352 с.

Українська
переглядів: 1352
розмір файла:
0.69 MB

Репортаж з пащі конвойного пса

Волинець Михтодь (Методій) Іванович, 1926 р.н., - економіст, літера-тор. За створення у військовій частині, де проходив строкову службу, Спі-лки вільної української молоді засуджений у 1950 р. до 25 років ув'язнен-ня. В 1952 р. був звільнений і повернувся додому на Житомирщину. Спо-гади про ті роки ввійшли у книжку «Мої сталінські університети». Ця книжка у вигляді щоденникових записів представляє події друго-го арешту й ув'язнення М. Волинця, з 1980 по 1983 рік, - три роки, які для то-го, «хто вже має за плечима смертний коридор лефортовий», «були за вигра-шки». До книжки також увійшли вірші, написані в ті ж роки. Репортаж з пащі конвойного пса / Харківська правозахисна група; - Харків: Фоліо, 2005. - 128 с.

Українська
переглядів: 1024
розмір файла:
2.56 MB

Протизаконне насильство в органах внутрішніх справ: Соціологічний та історико-правовий аналіз.

Видання знайомить читача з результатами широкомасштабных соціологічних досліджень, присвяче-них вивченню проблеми протизаконного насильства в органах внутрішніх справ. Феномен насильства розглянуто як загальний соціокультурний феномен, проявом якого є насильство в діяльності міліції як державного інституту. Автори розкривають причини, форми та види протизаконного насильства в ОВС. Для керівників та працівників органів внутрішніх справ, співробітників інших правоохоронних ор-ганів, державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування, правозахисників, нау-ковців та викладачів вищих навчальних закладів системи МВС України, а також усіх, кого цікавлять проблеми протизаконного насильства. Соціологічний та історикоправовий аналіз / Кол. авт.; За заг. ред. чл.-кор. АПрН України, д-ра юрид. наук, проф. О.Н. Ярмиша; Передм. Ю.В. Луценка і Г.Й. Удовенка. - Харків: Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, Харківська правозахисна група, 2005. - 212 с.

Українська
переглядів: 861
розмір файла:
1.54 MB

СВОБОДА ІНФОРМАЦІІ ТА ПРАВО НА ПРИВАТНІСТЬ В УКРАЇНІ

Перший том спеціального випуску №34(75) інформаційно-аналітич-ного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить підготовлений ХПГ проект Закону України про внесення змін до Закону України «Про інформацію», а також основні національні та міжнародно-правові джерела, використані при його опрацюванні. Свобода інформації та право на приватність в Україні. С25 Том 1. Доступ до інформації: hie et nunc! / Харківська правозахи-сна група; Худож.-оформлювач О.Герчук - Харків: Фоліо, 2004. -212 с.

Українська
переглядів: 905
розмір файла:
1.85 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №23(64)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №23(64) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є резуль-татом огляду публікацій за період квітень 1997 р. - липень 2001 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке пово- дження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач І.Гаврилюк. — Харків: Фоліо, 2003. — 272 с.

Українська
переглядів: 975
розмір файла:
3.14 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №30(71)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №30(71) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на за-стосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результа-том огляду повідомлень у 2003 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформ-лювач Б.Захаров. -Харків: Фоліо, 2004. - 368 с.

Українська
переглядів: 856
розмір файла:
1.52 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендаций, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобіган-ня катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводжен-ню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів. Проти катувань. Українське законодавство та практика в П83 світлі стандартів КПК. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Є. Захаров. - Харків: Права людини, 2007. - 256 с

Українська
переглядів: 1041
розмір файла:
1.29 MB

Путешествие с образовательной целью

Путешествие с образовательной целью / Харьковская право- защитная группа; худож.-оформитель Б.Захаров. - Харьков: Фолио, 2004. -

Українська
переглядів: 992
розмір файла:
2.5 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ У ДІЯЛЬНОСТІ МІЛІЦІЇ

Права людини у діяльності мілщії': Навчальний посібник / Кол. авт., за заг. ред. Акад. АПрН П 83 України, д-ра юрид. наук, проф. О.О. Погребного та співголови Харківської правозахисної групи канд. техн. наук Є.Ю. Захарова. - Харків: Вид-во Харк. нац. ун-ту внутр. справ, 2006. - 216 с.

Українська
переглядів: 1130
розмір файла:
1.31 MB

СВОБОДА ІНФОРМАЦІЇ: НАВЧАЛЬНИЙ ПОСІБНИК ДЛЯ ДЕРЖАВНИХ СЛУЖБОВЦІВ

Цей навчальний посібник було створено в рамках двох послідовних проектів «ARTICLE 19»: «Сприяння практичному доступу до демократа у Центральнш та Східній Європі», співфінан-сованого Європейською ініціативою за демократію і права людини (European Initiative for Democracy and Human Rights), а також «Свобода інформації: справа суспільного інтересу», фінансованого Міністерством іноземних справ Федеративно! Республіки Німеччина, в рамках Пакту стабільності для Південно-Східної Європи. Навчальний посібник було розроблено і видано Ричардом Карвером (Richard Carver), неза-лежним консультантом. Розробники додаткових статей - Лютґард Гамерер (Lultgard Hammerer) (директор Європейської програми, «ARTICLE 19») i Сара Бучанан (Sara Buchanan) (працівник Єв-ропейської програми, «ARTICLE 19»), а попереднє дослідження провела Едліра Мугедіні (EdUra Muhedini) (з албанської організації CDDI - партнера «ARTICLE 19»).

Українська
переглядів: 1106
розмір файла:
1.48 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ 38(80). Аналіз відповідності українського законодавства та практики стандартам і рекомендаціям Європейського Комітету запобігання катуванням та жорстокому поводженню

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та жорстокого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 1126

ПРАВО НА ПРИВАТНІСТЬ: CONDITIO SINE QUA NON 32(73)

Спеціальний випуск №32(73) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить матеріали, при-свячені різним аспектам дотримання права на приватність: захист персо-нальних даних, моніторинг телекомунікацій, недоторканність житла, тає-мниця листування. Розглядаються також питания доступу до інформації і доступу до архівів. Книга містить як переклади зарубіжних фахівців, так і статті вітчиз-няних дослідників. Право на приватність: conditio sine qua поп / Харківська П68 правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Герчук - Харків: Фолю, 2003. - 216 с

Українська
переглядів: 18292
розмір файла:
2.48 MB

Проти катувань. Стаття 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод

Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини. Спеціальний випуск № 36(77) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує систематизо-ваний дайджест практики Свропейського суду з прав людини із застосування статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Дайджест базусться на рішеннях Суду станом на 5 квітня 2005 року. Видання надає найбільш повне уявлення про розвиток тлумачення Судом понять катуван-ня, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження та покарання, про застосування статті 3 Конвенції у різноманітних обставинах. Видання мае розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошу-кові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохорон-них органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників право-захисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 713
розмір файла:
0.38 MB

дотримання прав людини в Україні у 2002 році

У спе­ціаль­ному ви­пуску №31(72) інфор­ма­ці­й­но-­ана­лі­ти­ч­но­го бю­ле­те­ня «Пра­ва лю­ди­ни» Ха­р­кі­в­сь­кої пра­во­за­хи­с­ної гру­пи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2002 році. Дотримання прав людини в Україні у 2002 році / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Герчук. – Харків: Фоліо, 2002. – 64 с.

Українська
переглядів: 1380

дотримання прав людини в Україні – 2003

У спеціальному інфор­ма­ці­й­но-­ана­лі­ти­ч­ному бю­ле­те­ні «Пра­ва лю­ди­ни» Ха­р­кі­в­сь­кої пра­во­за­хи­с­ної гру­пи №37(78) друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2003 році. Доповідь Бюро демократії, прав людини та праці Держдепартаменту США щодо практики в галузі прав людини в країнію Дотримання прав людини в Україні у 2003 році / Харківська правозахисна група; – Харків: Фоліо, 2004. – 72 с.

Українська
переглядів: 957
розмір файла:
0.74 MB

ЗАКОНИ ТА ПРАКТИКА ЗМІ В УКРАЇНІ

У спеціальному випуску 20(61) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи друкуються результати аналізу законодавства (станом на 1 липня 2002 року), судової та адміністративної практики щодо ЗМІ в Україні. Харківська правозахисна група; – Харків: Фоліо, 2002. – 128 с. ISBN 966-03-1871-5.

Українська
переглядів: 1936
розмір файла:
1.01 MB

СВОБОДА МИРНИХ ЗІБРАНЬ ТА СВОБОДА ОБ’ЄДНАНЬ В УКРАЇНІ

Спеціальний випуск №26(67) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить матеріали, при-свячені свободі мирних зібрань та свободі об’єднань в Україні, а також і деяким аспектам розвитку громадянського суспільства і захисту прав лю-дини в Україні. Свобода мирних зібрань та свобода об’єднань в Україні / Харківська правозахисна група; – Харків: Фоліо, 2002. – 200 с.

Українська
переглядів: 831
розмір файла:
2 MB

Проти катувань. Стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини

Спеціальний випуск №29(70) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує системати-зований дайджест практики Європейського суду з прав людини із застосу-вання статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і ба-зується на рішеннях Суду станом на 1 січня 2003 року. Видання надає найбільш повне уявлення щодо сучасного тлумачення Судом законного арешту, виправданого тримання під вартою, належної процедури під час арешту та затримання, судового оскарження обґрунтованості арешту та інших елементів, на яких базується сучасний європейський підхід до захи-сту права на свободу та особисту недоторканність людини. Видання має розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошукові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохорон-них органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників право-захисних організацій, широкого кола читачів. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б. Є. Захаров. – Харків: Фоліо, 2003. – 288 с.


X



 

забув пароль

реєстрація