MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1183

ДЕЯКІ ВИСНОВКИ З МОНІТОРИНГУ ЛЬВІВСЬКОЇ ТА ВОЛИНСЬКОЇ ПРЕСИ

Українська
переглядів: 712
розмір файла:
0.38 MB

№ 72 Дотримання прав людини в Україні у 2002 році

Доповідь Бюро демократії, прав людини і праці Держдепартаменту США щодо практики в галузі прав людини в країні

Українська
переглядів: 2728
розмір файла:
0.68 MB

№ 70 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Проти катувань. Стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини, (укр.).

Харків: Фоліо, 2003. – 288 с. Спеціальний випуск №29(70) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує систематизований дайджест практики Європейського суду з прав людини із застосування статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і базується на рішеннях Суду станом на 1 січня 2003 року. Видання надає найбільш повне уявлення щодо сучасного тлумачення Судом законного арешту, виправданого тримання під вартою, належної процедури під час арешту та затримання, судового оскарження обґрунтованості арешту та інших елементів, на яких базується сучасний європейський підхід до захисту права на свободу та особисту недоторканність людини. Видання має розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошукові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 1378

№ 69 СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ. 2002

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2002 році розглядається шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо file.zip, 638kb in Engl.:file.zip, 197kb

Українська
переглядів: 3039
розмір файла:
0.93 MB

№ 68 Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню, (укр.)

Харків: Фоліо, 2003. – 160 с. Випуск присвячений європейським механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини та відповідності українського законодавства та практики судовій практиці Європейського суду з прав людини по статтям 3 та 5 Конвенції, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейського комітету по запобіганню катуванням чи жорстокому поводженню та встановлені ним стандарти.

Українська
переглядів: 1438
розмір файла:
1.38 MB

№ 64 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результатом огляду публікацій за період квітень 1997 р. – липень 2001 р.

Українська
переглядів: 1409
розмір файла:
0.15 MB

№ 63 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Міжнародні механізми запобігання катуванням та жорстокому поводженню

Спеціальний випуск №22(63) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи присвячений міжнародним механізмам запобігання катуванням і жорстокому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейського суду з прав людини, Європейська конвенція про запобігання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, Конвенція ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання. Певною мірою репрезентовано контрольний механізм Комітету ООН проти катувань: друкуються третя і четверта періодичні доповіді України, підготовлені у відповідності до 19 статті Конвенції ООН проти катувань, коментарі “Міжнародної Амністії” та українських правозахисних організацій до третьої періодичної доповіді, матеріали її обговорення на 18 сесії Комітету ООН проти катувань, у тому числі “Висновки й рекомендації Комітету проти катувань”.

Українська
переглядів: 2647
розмір файла:
0.42 MB

№ 61 Закони та практика ЗМІ в Україні

друкуються результати аналізу законодавства (станом на 1 липня 2002 року), судової та адміністративної практики щодо ЗМІ в Україні.

Українська
переглядів: 1526
розмір файла:
0.6 MB

№ 60 Дотримання прав людини в Україні у 2000 році

У спеціальному випуску 19(60) інформаційно-аналітичного бюлетеня “Права людини” Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2000 році.

Русский
переглядів: 6814
розмір файла:
0.19 MB

№ 57 ИВАН ЛИЩИНА. Международные механизмы защиты прав человека

описание процедур и механизмов работы международных органов и организаций по защите прав человека, а также изложены некоторые теоретические положения, которые будут необходимы читателю для более глубокого проникновения в суть проблемы.

Українська
переглядів: 704
розмір файла:
0.59 MB

№ 56 Дотримання прав людини в Україні у 1999 році

друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 1999 році

Українська
переглядів: 4123
розмір файла:
0.36 MB

№ 55 Михайло БУРОМЕНСЬКИЙ. Звернення до Європейського суду з прав людини: практика Суду і особливості українського законодавства.

У спеціальному випуску #55 інформаційно-аналітичного бюлетеня "Права людини" Харківської правозахисної групи надається опис процедур підготовки скарг до Європейського суду з прав людини і розгляду їх Судом. Автор - доктор юридичних наук, доцент кафедри міжнародного права Національної юридичної академії України імені Ярослава Мудрого.

Русский
переглядів: 1015
розмір файла:
0.53 MB

№ 50 Свобода слова 1997-1999.

Обзор публикаций 1997-1999 гг., в украинской прессе, посвященных свободе слова и свободе и6нформации.

Русский
переглядів: 1994
розмір файла:
0.84 MB

№ 49 Прослушивание телефонов в международном праве и законодательстве одиннадцати европейских стран.

В специальном выпуске №49 информационно-аналитического бюллетеня "Права людини" дан обзор законодательства одиннадцати европейских стран о прослушивании телефонных переговоров. Описаны решения Европейского Суда по правам человека, относящиеся к прослушиванию. Рассмотрен ряд международных и национальных проектов по контролю за информацией в электронных средствах коммуникаций. Приводится текст нового немецкого закона о телекоммуникациях.

Українська
переглядів: 1457
розмір файла:
0.35 MB

№ 48 Доклад Госдепартамента США про соблюдение прав человека в Украине в 1998 г.

Русский
переглядів: 3813
розмір файла:
0.71 MB

№ 46 Тюремная реформа: поиски и достижения.

материалы международного семинара "Тюремная реформа в посттоталитарных странах" (Донецк, ноябрь 1998 г.), посвященного обмену опытом рефоромирования пенитенциарных систем, практике сотрудничества тюремных администраций и общественных организаций в различных странах, взаимосвязи открытости тюрем и становления гражданского общества в посттоталитарных странах. Cодержатся краткие статистические данные о пенитенциарных системах стран-участниц семинара.

Русский
переглядів: 1833
розмір файла:
0.61 MB

№ 44 Гуманизация процесса воспитания несовершеннолетних осужденных в Украине.

материалы семинара в Кременчуге (май 1998 г.), где сотрудники ВТК, ученые-криминологи, активисты неправительственных организаций обсуждали проблемы ресоциализации несовершеннолетних осужденных.

Русский
переглядів: 2191
розмір файла:
0.93 MB

№ 38 Конституционализм. УКРАИНСКИЙ ОПЫТ

Украинский опыт. В книге анализируются феномены органической нормативности и так называемого конституционного "предправа". Рассмотрены истоки и интеллектуальные предпосылки украинского конституционализма. Дан анализ некоторых разделов Конституции Украины и приводится альтернативный модельный проект.

Русский
переглядів: 4023
розмір файла:
0.67 MB

№ 37 Эссе о политике

Излагаются современные представления политической науки и науки конституционного права о демократии, отдельных формах и видах политической активности и правам человека. Особое внимание уделено взаимоотношениям между политикой и конституционным правом в посттоталитарных странах.

Русский
переглядів: 1586
розмір файла:
0.93 MB

№ 36 Свобода и государство

Политико-правовые аспекты взаимоотношений гражданского общества и государства. Особое место отводится анализу феномена политической свободы и ее конституционным гарантиям. Приведен модельный проект "О гражданском (общественном) контроле за государственной деятельностью", в котором, в частности, предпринята попытка описать деятельность правозащитных общественных организаций на нормативном уровне.

Українська
переглядів: 2293
розмір файла:
0.73 MB

№ 33 ЄВРОПЕЙСЬКІ СТАНДАРТИ УТРИМАННЯ В’ЯЗНІВ

У спеціальному випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи - «Європейські в’язничні правила » і Сьома загальна доповідь про діяльність Європейского Комітету з запобігання катуванням та нелюдському чи принизливому поводженню або покаранню за період з 1 січня по 31 грудня 1996 р.

Українська
переглядів: 1343
розмір файла:
0.38 MB

№ 32 Свобода слова в Украине (1993 - 1997)

Українська
переглядів: 2572
розмір файла:
0.69 MB

№ 29 Чи потрібна Україні смертна кара? Ольга Шевченко

Українська
переглядів: 796

№ 19 Спецслужби та конституційна демократія. Випуск 2. Мова укр. та англ.


X



 

забув пароль

реєстрація