MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1644

Пропозиції учасників круглого столу «Військово-правова реформа України та шляхи удосконалення військового законодавства»

Українська
переглядів: 1512

Головні пріоритети роботи ОСМУ

«ПЛ» публікує матеріали конференції Організації солдатських матерів (ОСМУ), яка проходила 4-5 березня у Києві та Чернігові, а також матеріали та пропозиції учасників круглого столу, присвяченого проблемам армії. Ми вважаємо ці матеріали надзвичайно важливими, тому що в них визначені пріоритети роботи ОСМУ як правозахисної організації, яка покликана, в першу чергу, відстоювати громадянські права військовослужбовців на підставі Загальної декларації прав людини, Конституції та законодавства України. «ПЛ» вважає, що інформація про правову допомогу військовослужбовцям та проблеми армії буде цікавою та корисною для всіх читачів «ПЛ» і буде мати особливе значення для регіональних осередків ОСМУ.

Українська
переглядів: 1764

НОТАТКИ НА БЕРЕГАХ ПРОЕКТУ КРИМІНАЛЬНОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ

Українська
переглядів: 1527

ВЫПОЛНЕНИЕ ИНТЕРНАЦИОНАЛЬНОГО ДОЛГА ДАЕТ ПРАВО НА ПОЛУЧЕНИЕ СТАТУСА УЧАСТНИКА БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ

Українська
переглядів: 6132

Національна безпека, свобода висловлювань і доступ до інформації.

Йоганесбурзькі принципи. Цей документ було вперше видано в жовтні 1995 року після міжнародної наради, скликаної ARTICLE 19, Міжнародним центром проти цензури у співпраці з Центром прикладних правових дослідів Університету Вітватерсранд у Йоганесбурзі, як один з випусків про право і діяльність засобів масової інформації в країнах-учасницях Південноафриканської угоди про спільний розвиток (ПУСР).

Українська
переглядів: 2298

Свобода преси за Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод.

Харківська правозахисна група підготувала до друку переклад українською мовою відомої книги ARTICLE XIX „Press Law and Practice. A Comparative Study of Press Freedom in European and other Democracies“ (1994). Пропонуємо Вашій увазі уривок з цієї книги.

Українська
переглядів: 5419

В. проти Франції.

Системи ідентифікації осіб, що використовуються державами Європи, можути створювати серйозні перешкоди для громадян вільно чинити своєю долею без втручання у їхнє приватне та сімейне життя.

Українська
переглядів: 4218

Ведення та використання особистих ідентифікаційних номерів: питання захисту даних.

Дослідження підготовлено Комітетом експертів Ради Європи з питань захисту даних у межах повноважень Європейського Комітету правового співробітництва.

Українська
переглядів: 1087

Закон України. “Про внесення змін до Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів”

Українська
переглядів: 3551

Громадянин і держава: сучасні проблеми ідентифікації особи в Україні

Йдеться про запровадження нової для нас системи персональної ідентифікації, що побудована не на імені та прізвищі, як це було донедавна, а на числовому коді. Але що ж таке насправді особистий ідентифікаційний номер? Чому його введено і які недоліки та переваги від нього слід очікувати нам, громадянам України?

Українська
переглядів: 5532

Рішення Європейського Суду з прав людини.

Застосування статті 10 Європейської Конвенції з прав людини. Коментар до застосування статті 10 (закінчення)

Українська
переглядів: 1130

ENFOPOL у 1998 році

Українська
переглядів: 1247

Європейський Союз спецслужб або що нам відомо про ENFOPOL.

Після серії статей наших кореспондентів Еріха Мохеля і Крістіани Шульцкі-Хаддуті про далекосяжні плани Європейського Союзу встановлення контролю за телекомунікаціями, Telepolis розмістив на своєму сервері перший варіант проекту ENFOPOL. Далі викладені основні моменти статей і звітів, написаних Еріхом і Крістіаной.

Українська
переглядів: 1237

CALEA -Закон про сприяння правоохоронним органам у галузі комунікацій.

CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) іноді називають законом про "цифрову телефонію" CALEA виріс у 1994 році з ідеї, що правоохоронні структури повинні зберегти можливості стеження в умовах розвитку комунікаційних технологій.

Українська
переглядів: 1557

Персонажі Джорджа Орвелла оживають

Privacy International, що спеціалізується на захисті приватності, засновано серію щорічних національних премій "Старшого Брата". У жовтні 1998 року в Лондоні вперше відбулася церемонія присудження Британської премії "Старшого Брата", а в квітні 1999 року - американської. Такий шлях обрано організацією для того, щоб прилюдно назвати ті державні та приватні структури, що доклали найбільше зусиль для втручання у приватність людей.

Українська
переглядів: 1548

Час для байту приватності

Цей матеріал присвячено такій гострій проблемі як повага до приватного та сімейного життя з боку засобів масової інформації.

Українська
переглядів: 5646

Приватність і права людини.

Міжнародний огляд законодавства та практики його застосування щодо приватності

Українська
переглядів: 1895

Хто винний?...

На питання, які події 1998 року слід вважати головними, я б відповів, що це був рік репресій проти опозиційної преси

Українська
переглядів: 3930

Рішення Європейского Суду з прав людини

Застосування статті 10 європейської конвенції з прав людини. А. Посилання на: (а) основні рішення Європейського суду з прав людини і (б) найбільш важливі рішення та доповіді Європейської комісії з прав людини, що стосуються статті 10 Європейської конвенції про права людини в цілому і свободи засобів інформації зокрема. Б. Коментар судової практики. Коментується тільки те, що найбільше і безпосередньо стосується статті 10. Разом з тим необхідно підкреслити, що дану статтю слід тлумачити у світлі всіх положень Конвенції, котрі можуть як звузити сферу її діяльності (статті 15, 16, 17), так і забезпечити додатковий захист (статті 8, 9, 11).

Українська
переглядів: 1772

Держава боїться Інтернету

Тому, що Інтернетові не потрібні держави? Указ Президента «Про деякі заходи щодо захисту інтересів держави в інформаційній сфері» вже був приводом для коментарів. Ішлося, в основному, про монополізацію інформаційної сфери державою. А втім, ніхто не звернув уваги на деяку неадекватність дій влади стосовно тієї «небезпеки», що її може становити Інтернет. Проте можливість незалежного (від держави) отримання громадянами не лише інформації, а й послуг, поставлено під загрозу.

Українська
переглядів: 7614

Інтернет є унікальним засобом розвитку демократії, якщо він захищений від урядового контролю


X



 

забув пароль

реєстрація