MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1575
розмір файла:
3.47 MB

Детерминация и предупреждение преступности среди персонала органов внутренних дел Украины

Монография посвящена комплексному анализу факторов, детерминирующих преступность среди персонала органов внутренних дел Украины. В работе проведен исторический обзор становления под-разделений полиции и милиции на территории Украины различных периодов с одновременным анализом состояния законности среди персонала. Отдельно приведен сравнительный анализ правонарушений в подразделениях полиции (милиции) США, Великобритании, Российской Федерации и ряда европейских стран. Криминологическая характеристика современной преступности среди работников ОВД Украины построена автором на обширном змпирическом мате-риале, что позволяет рассмотреть детерминанты противоправного по-ведения персонала на общегосударственном, ведомственном и индивидуальном уровнях. Механизм действия криминогенных факторов на состояние законности представлен с учетом правовых, социальных, организационно-управленческих и других аспектов деятельности правоохранительных органов. В соответствии с данной схемой авто-ром предлагается комплекс мер по предупреждению преступности среди персонала ОВД Украиньі с учетом современных разработок европейской криминологической науки. Монография рассчитана на іпирокий круг научных работников, преподавателей, аспирантов, студентов юридических вузов и факуль-тетов, работников правоохранительньіх органов. Монография. - X.: Изд-во ХНУВС, 2005. - 496 с.

Українська
переглядів: 1683
розмір файла:
1.24 MB

Судова практика у справах за позовами до ЗМІ

Міжнародний фонд "Відродження" Інформаційний прес-центр IREX ПроМедіа Київ 1999

Українська
переглядів: 697
розмір файла:
0.15 MB

Конвенція про захист прав і основних свобод людини із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу No. 11*

Уряди держав – членів Ради Європи, які підписали цю Конвенцію, беручи до уваги Загальну декларацію прав людини, проголошену Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 10 грудня 1948 року, враховуючи, що ця Декларація має на меті забезпечити загальне та ефективне визнання і дотримання прав, які в ній проголошені, враховуючи, що метою Ради Європи є досягнення більшого єднання між її членами і що одним із засобів досягнення цієї мети є забезпечення і подальше здійснення прав людини та основних свобод, знову підтверджуючи свою глибоку віру в ті основні свободи, які складають підвалини справедливості і миру в усьому світі і які найкращим чином забезпечуються, з одного боку, завдяки дієвій політичній демократії, а з іншого боку, завдяки загальному розумінню і дотриманню прав людини, від яких вони залежать, сповнені рішучості, як уряди європейських країн, що є однодумцями і мають спільну спадщину політичних традицій, ідеалів, свободи та верховенства права, зробити перші кроки до колективного забезпечення певних прав, проголошених у Загальній декларації, домовилися про таке...

Українська
переглядів: 922
розмір файла:
0.16 MB

Статут Ради Європи

Лондон, 5 травня 1949 року Уряди Королiвства Бельгiя, Королiвства Данiя, Iрландської Республiки, Iталiйської Республiки, Великого Герцогства Люксембург, Королiвства Нiдерландiв, Королiвства Норвегiя, Сполученого Королiвства Великобританiї та Пiвнiчної Iрландiї, Французької Республiки та Королiвства Швецiя,впевненi в тому, що змiцнення миру на засадах справедливостi та мiжнародного спiвробiтництва є життєво важливим для збереження людського суспiльства та цивiлiзацiї,пiдтверджуючи свою вiдданiсть духовним та моральним цiнностям, якi є спiльним надбанням їхнiх народiв i справжнiм джерелом особистої свободи, полiтичної свободи та законностi, якi становлять пiдвалини кожної справжньої демократiї,враховуючи, що iнтереси збереження та подальшого втiлення в життя цих iдеалiв, а також сприяння економiчному та соцiальному прогресу потребують бiльш тiсного єднання мiж всiма європейськими країнами, якi сповненi одними й тими ж iдеалами,вважаючи, що для задоволення цiєї вимоги i здiйснення виявлених їхнiми народами сподiвань вiднинi необхiдно створити органiзацiю, яка об'єднає європейськi держави в бiльш тiсний союз,вирiшили створити Раду Європи, яка складається з комiтету представникiв урядiв та консультативної асамблеї, i з цiєю метою ухвалили Статут...

Українська
переглядів: 1725
розмір файла:
3.3 MB

ТВОРЧІСТЬ І ЖИТТЯ

Ця книга є найповнішим зібранням літературних творів і перекладів Валерія Марченка, серед них і неопублікованих наукових розвідок, а також документів радянського судочинст- ва у справі В.Марченка з архівів КДБ УРСР. Тут також подано твори, що склали основу для його звинувачення в націоналізмі за відповідними статтями карних кодексів Російської, Казахської, Української союзних республік (1983 — 1984), за якими В.Марченка було знищено. Зібрані документи — ще одне свідчення злочинності комуністичного режиму та незламності людського духу. Творчість і життя / Упорядн. Н.Смужаниця-Марченко, Н.Кочан. — К.: Сфе- ра, Дух і Літера, 2001. — 536 с.

Українська
переглядів: 1392
розмір файла:
0.48 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 1999 РОЦІ

У спеціальному випуску №15(56) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 1999 році. Дотримання прав людини в Україні у 1999 році / Харківська правозахисна група; — Харків: Фоліо, 2000. — 64 с.

Українська
переглядів: 1002
розмір файла:
0.51 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2000 РОЦІ

У спеціальному випуску №19(60) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 2000 році. Дотримання прав людини в Україні у 2000 році / Харківська правозахисна група; — Харків: Фоліо, 2001. — 64 с.

Українська
переглядів: 1065
розмір файла:
0.49 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2001 РОЦІ

У спеціальному випуску №25(66) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про до-тримання прав людини в Україні у 2001 році. Дотримання прав людини в Україні у 2001 році / Харківська правозахисна група;— Харків: Фоліо, 2002. - 64 с.

Українська
переглядів: 1236
розмір файла:
0.58 MB

ДОТРИМАННЯ ПРАВ ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ У 2002 РОЦІ

У спеціальному випуску №31(72) інформаційно-аналітичного бюлете-ня «Права людини» Харківської правозахисної групи друкується доповідь Держдепартаменту США про дотримання прав людини в Україні у 2002 році. Дотримання прав людини в Україні у 2002 році / Харківська Д70 правозахисна група; - Харків: Фоліо, 2002. - 64 с.

Українська
переглядів: 966
розмір файла:
1.7 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В ХАРКІВСЬКІЙ ОБЛАСТІ - 2005

У книзі викладені результати моніторингу дотримання прав людини в Харківській області в 2005 p., який проводився спільно Громадським інформаційно-методичним центром «Всесвіт» і Харківською правозахис-ною групою. Права людини в Харківській області - 2005. / Харківська П68 правозахисна група, Громадський інформаційно-методичний центр «Всесвіт»; Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Права людини, 2006. - 224 с.

Українська
переглядів: 5974
розмір файла:
2.29 MB

РІШЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ 3 ПРАВ ЛЮДИНИ ЩОДО УКРАЇНИ (випуск 1)

У першому випуску друкуються переклади 17 рішень по суті, прий-нятих Європейським судом з прав людини за заявами проти України у період травень 2001 р. - січень 2005 р. Також додаються тексти рішень Центральної виборчої комісії та Верховного Суду України щодо рішення по справі Мельниченко проти України. Рішення Європейського суду з прав людини щодо України. Р57 Випуск 1 / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Права людини, 2006. - 312 с.

Українська
переглядів: 7955
розмір файла:
2.31 MB

Рішення Європейського суду з прав людини щодо України. Випуск 2

У другому випуску друкуються переклади семи рішень по суті, прий- нятих Європейським судом з прав людини по справах, що стосуються умов утримання в місцях позбавлення волі. Рішення Європейського суду з прав людини щодо України. Р57 Випуск 2 / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Захаров. -Харків: Правалюдини, 2006. - 288 с.

Українська
переглядів: 1740
розмір файла:
1.9 MB

РІШЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ 3 ПРАВ ЛЮДИНИ ЩОДО УКРАЇНИ (випуск 3)

У третьому випуску друкуються переклади 30 рішень, прийнятих Єв-ропейським судом з прав людини у 1998-2002 p.p., щодо прийнятності заяв, поданих проти України. Рішення Європейського суду з прав людини щодо України. Р57 Випуск 3 / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Фоліо, 2004. - 280 с.

Українська
переглядів: 792
розмір файла:
0.61 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №42

Українська
переглядів: 1028
розмір файла:
0.43 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №41

Українська
переглядів: 1069
розмір файла:
0.36 MB

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №40

Українська
переглядів: 1065
розмір файла:
0.2 MB

ПІЛЬГИ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯМ, ВІЙСЬКОВОЗОБОВ’ЯЗАНИМ, ВЕТЕРАНАМ ВІЙСЬКОВОЇ СЛУЖБИ, ЧЛЕНАМ ЇХ СІМЕЙ

У спеціальному випуску інформаційно-аналітичного бюлетеня Харківської правозахисної групи 39 дан перелік пільг для військовослужбовців та членів їх сімей відповідно до чинного законодавства. Довідник підготовлений у рамках проекту "Освіта в галузі прав людини для військовослужбовців України" за програмою Європейського Союзу TACIS-Democracy

Українська
переглядів: 1695
розмір файла:
0.73 MB

Європейські стандарти утримання в’язнів

Українська
переглядів: 905
розмір файла:
0.38 MB

СВОБОДА СЛОВА 1993 - 1997

Інформаційний бюлетень Харківської правозахисної групи СПЕЦВИПУСК №32

Українська
переглядів: 956
розмір файла:
1.72 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том1

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 1. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформпювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 312 с.

Українська
переглядів: 794
розмір файла:
2.6 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАЇНІ 2003 Том2

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2003 році розглядається в спеціальному випуску №33(74) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2003 році. В 2 т. Т. 2. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Б.Агєєв. -Харків: Фоліо, 2004. - 332 с.

Українська
переглядів: 1290
розмір файла:
1.03 MB

КНИГА ПАМЯТИ

Книга памяти / Харьковская правозащитная группа; Худож.- оформитель Мирошниченко О.А. - Харьков: Фолио, 2004. - 352 с.

Українська
переглядів: 1358
розмір файла:
0.69 MB

Репортаж з пащі конвойного пса

Волинець Михтодь (Методій) Іванович, 1926 р.н., - економіст, літера-тор. За створення у військовій частині, де проходив строкову службу, Спі-лки вільної української молоді засуджений у 1950 р. до 25 років ув'язнен-ня. В 1952 р. був звільнений і повернувся додому на Житомирщину. Спо-гади про ті роки ввійшли у книжку «Мої сталінські університети». Ця книжка у вигляді щоденникових записів представляє події друго-го арешту й ув'язнення М. Волинця, з 1980 по 1983 рік, - три роки, які для то-го, «хто вже має за плечима смертний коридор лефортовий», «були за вигра-шки». До книжки також увійшли вірші, написані в ті ж роки. Репортаж з пащі конвойного пса / Харківська правозахисна група; - Харків: Фоліо, 2005. - 128 с.

Українська
переглядів: 1032
розмір файла:
2.56 MB

Протизаконне насильство в органах внутрішніх справ: Соціологічний та історико-правовий аналіз.

Видання знайомить читача з результатами широкомасштабных соціологічних досліджень, присвяче-них вивченню проблеми протизаконного насильства в органах внутрішніх справ. Феномен насильства розглянуто як загальний соціокультурний феномен, проявом якого є насильство в діяльності міліції як державного інституту. Автори розкривають причини, форми та види протизаконного насильства в ОВС. Для керівників та працівників органів внутрішніх справ, співробітників інших правоохоронних ор-ганів, державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування, правозахисників, нау-ковців та викладачів вищих навчальних закладів системи МВС України, а також усіх, кого цікавлять проблеми протизаконного насильства. Соціологічний та історикоправовий аналіз / Кол. авт.; За заг. ред. чл.-кор. АПрН України, д-ра юрид. наук, проф. О.Н. Ярмиша; Передм. Ю.В. Луценка і Г.Й. Удовенка. - Харків: Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, Харківська правозахисна група, 2005. - 212 с.


X



 

забув пароль

реєстрація