MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1118
розмір файла:
0.22 MB

Кодекс поведінки монітора мобільної групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ

Даний кодекс є першою спробою уніфікувати діяльність мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ України, який містить практичні рекомендації, етичні принципи та дилеми щодо здійснення моніторингу, складання звітів, підготовки повідомлень для ЗМІ, інтерв’ювання осіб, які утримуються у спецустановах МВС України. – ХІСД, 2007 р. – 32 с.

Українська
переглядів: 2247
розмір файла:
2.17 MB

Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав людини в національній судовій практиці

Видання дає огляд практики Європейського суду з прав людини із застосування статей 3 та 5 Конвенції та надає рекомендації по цієї практики у національному судочинстві. Рекомендації ґрунтуються на досвіді Центру правової допомоги жертвам жорстокого поводження, серії семінарів та тренінгів із адво-катами та суддями. У виданні також додаються Рекомендації Ради Європи та Євро-пейського комітету із запобігання катуванням, дотичні до теми. Дода-ються також деякі рішення Європейського суду та інші матеріали. Видання призначене для суддів, адвокатів, прокурорів, виклада-чів та студентів юридичних вузів, правозахисних організацій, широ-кого кола читачів.Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав Б94 людини в національній судовій практиці. / Харківська право-захисна група; Художн.-оформлювач Б.Є. Захаров — Харків: Права людини, 2007 р. — 216 с.

Українська
переглядів: 1544
розмір файла:
3.47 MB

Детерминация и предупреждение преступности среди персонала органов внутренних дел Украины

Монография посвящена комплексному анализу факторов, детерминирующих преступность среди персонала органов внутренних дел Украины. В работе проведен исторический обзор становления под-разделений полиции и милиции на территории Украины различных периодов с одновременным анализом состояния законности среди персонала. Отдельно приведен сравнительный анализ правонарушений в подразделениях полиции (милиции) США, Великобритании, Российской Федерации и ряда европейских стран. Криминологическая характеристика современной преступности среди работников ОВД Украины построена автором на обширном змпирическом мате-риале, что позволяет рассмотреть детерминанты противоправного по-ведения персонала на общегосударственном, ведомственном и индивидуальном уровнях. Механизм действия криминогенных факторов на состояние законности представлен с учетом правовых, социальных, организационно-управленческих и других аспектов деятельности правоохранительных органов. В соответствии с данной схемой авто-ром предлагается комплекс мер по предупреждению преступности среди персонала ОВД Украиньі с учетом современных разработок европейской криминологической науки. Монография рассчитана на іпирокий круг научных работников, преподавателей, аспирантов, студентов юридических вузов и факуль-тетов, работников правоохранительньіх органов. Монография. - X.: Изд-во ХНУВС, 2005. - 496 с.

Українська
переглядів: 844
розмір файла:
1.52 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендаций, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобіган-ня катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводжен-ню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів. Проти катувань. Українське законодавство та практика в П83 світлі стандартів КПК. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Є. Захаров. - Харків: Права людини, 2007. - 256 с

Українська
переглядів: 1610

МВС: Дотримання прав і свобод людини в спеціальних установах

Інформація МВС про умови утримання в ізоляторах тимчасового тримання

Українська
переглядів: 1254

Права людини в Україні - 2005. III. Право на свободу та особисту недоторканність

Українська
переглядів: 2720
розмір файла:
0.68 MB

№ 70 ПРОТИ КАТУВАНЬ. Проти катувань. Стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини, (укр.).

Харків: Фоліо, 2003. – 288 с. Спеціальний випуск №29(70) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує систематизований дайджест практики Європейського суду з прав людини із застосування статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і базується на рішеннях Суду станом на 1 січня 2003 року. Видання надає найбільш повне уявлення щодо сучасного тлумачення Судом законного арешту, виправданого тримання під вартою, належної процедури під час арешту та затримання, судового оскарження обґрунтованості арешту та інших елементів, на яких базується сучасний європейський підхід до захисту права на свободу та особисту недоторканність людини. Видання має розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошукові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 3660

Узагальнена практика розгляду Богунським судом м. Житомира справ про притягнення громадян до адміністративної відповідальності.

Адміністративне затримання особи може тривати до розгляду справи судом, тобто понад три години, лише у випадку прийняття посадовою особою правоохоронного органу рішення щодо недостатності застосування до порушника інших адміністративних стягнень ніж адміністративний арешт та направлення справи на розгляд суду. Кожний другий громадянин безпідставно утримувався при правоохоронних органах понад три години.


X



 

забув пароль

реєстрація