MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1501

Що таке приватність у мережі?

...Приватність в Інтернеті – це лише часточка в історії боротьби за права людини. Концепція прав людини надзвичайно складна. Складною є й ідея приватності. Займаючись приватністю вже 15 років, я не можу дати точного визначення що це таке.

Українська
переглядів: 1685

Приватність та Інтернет.

Право на приватність та Інтернет — два явища, які з’явилися у двадцятому столітті і зобов’язані йому своїм народженням. Перше з’явилося раніше, на початку століття. Друге — на півстоліття пізніше, і, як молодше, спробувало похитнути старше, звести приватність мешканців кібернетичного простору — користувачів Інтернет — нанівець.

Українська
переглядів: 5429

В. проти Франції.

Системи ідентифікації осіб, що використовуються державами Європи, можути створювати серйозні перешкоди для громадян вільно чинити своєю долею без втручання у їхнє приватне та сімейне життя.

Українська
переглядів: 4233

Ведення та використання особистих ідентифікаційних номерів: питання захисту даних.

Дослідження підготовлено Комітетом експертів Ради Європи з питань захисту даних у межах повноважень Європейського Комітету правового співробітництва.

Українська
переглядів: 1097

Закон України. “Про внесення змін до Закону України “Про Державний реєстр фізичних осіб — платників податків та інших обов’язкових платежів”

Українська
переглядів: 3569

Громадянин і держава: сучасні проблеми ідентифікації особи в Україні

Йдеться про запровадження нової для нас системи персональної ідентифікації, що побудована не на імені та прізвищі, як це було донедавна, а на числовому коді. Але що ж таке насправді особистий ідентифікаційний номер? Чому його введено і які недоліки та переваги від нього слід очікувати нам, громадянам України?

Українська
переглядів: 1140

ENFOPOL у 1998 році

Українська
переглядів: 1258

Європейський Союз спецслужб або що нам відомо про ENFOPOL.

Після серії статей наших кореспондентів Еріха Мохеля і Крістіани Шульцкі-Хаддуті про далекосяжні плани Європейського Союзу встановлення контролю за телекомунікаціями, Telepolis розмістив на своєму сервері перший варіант проекту ENFOPOL. Далі викладені основні моменти статей і звітів, написаних Еріхом і Крістіаной.

Українська
переглядів: 1247

CALEA -Закон про сприяння правоохоронним органам у галузі комунікацій.

CALEA (Communications Assistance for Law Enforcement Act) іноді називають законом про "цифрову телефонію" CALEA виріс у 1994 році з ідеї, що правоохоронні структури повинні зберегти можливості стеження в умовах розвитку комунікаційних технологій.

Українська
переглядів: 1569

Персонажі Джорджа Орвелла оживають

Privacy International, що спеціалізується на захисті приватності, засновано серію щорічних національних премій "Старшого Брата". У жовтні 1998 року в Лондоні вперше відбулася церемонія присудження Британської премії "Старшого Брата", а в квітні 1999 року - американської. Такий шлях обрано організацією для того, щоб прилюдно назвати ті державні та приватні структури, що доклали найбільше зусиль для втручання у приватність людей.

Українська
переглядів: 1560

Час для байту приватності

Цей матеріал присвячено такій гострій проблемі як повага до приватного та сімейного життя з боку засобів масової інформації.

Українська
переглядів: 5787

Приватність і права людини.

Міжнародний огляд законодавства та практики його застосування щодо приватності


X



 

забув пароль

реєстрація