MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1960

Щодо імплементації міжнародного визначення катувань.

На думку автора, формулювання статті 127 Кримінального кодексу України повинно відповідати статті 1 Конвенції ООН проти катувань та інших жорстоких, нелюдських та таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання

Українська
переглядів: 2514

Недбалість під час призову до армії і наслідки цього для армії.

Автор знову повертається до болючої теми призову і, як наслідок, стану армії в Україні.

Українська
переглядів: 1715

Правові засади моніторингу телекомунікацій.

На думку автора, законопроект "Про моніторинг телекомунікацій" необхідно зробити заново, передбачивши гарантії проти зловживань у вигляді прозорості процедури моніторингу.

Українська
переглядів: 1026

Обережно! Вас моніторять!

26 листопада відбулися громадські слухання проекту закону "Про моніторинг телекомунікацій", на яких у дискусії зустрілися захисники та противники стеження за користувачами Інтернету та користувачами інших телекомунікацій.

Українська
переглядів: 3676

Узагальнена практика розгляду Богунським судом м. Житомира справ про притягнення громадян до адміністративної відповідальності.

Адміністративне затримання особи може тривати до розгляду справи судом, тобто понад три години, лише у випадку прийняття посадовою особою правоохоронного органу рішення щодо недостатності застосування до порушника інших адміністративних стягнень ніж адміністративний арешт та направлення справи на розгляд суду. Кожний другий громадянин безпідставно утримувався при правоохоронних органах понад три години.

Українська
переглядів: 1164

Слід зупинити використання доказів, що отримані з застосуванням катувань.

Директор Департаменту ОБСЄ з демократичних інститутів та прав людини Крістіан Строгал закликав держави-учасниці ОБСЄ вжити заходів для зупинення використання доказів, отриманих шляхом катувань.

Українська
переглядів: 7309

Замкнене коло.

На думку автора, законодавство про військову службу і призов у нас недосконале і наслідки відповідні.

Українська
переглядів: 1606

Хто як і кого реформує?

(коментар ПЛ)

Українська
переглядів: 1065

Кому потрібна шпигуноманія?

На минулому тижні інформагенції сповістили, що співробітники управління СБУ в Харківській області затримали безробітного харків’янина, який намагався передати іноземцям закриту інформацію. Усі харківські телеканали три доби захлиналися в захваті, описуючи успішну операцію. Новину растиражували і багато які центральні газети з характерними назвами “Шпигунські пристрасті”, “У Харкові затримали українського шпигуна” (немовби Харків не в Україні!). І, здається, ніхто не помітив очевидних, здавалося б, протиріч в інформаційних повідомленнях...

Українська
переглядів: 1524

Інтернет-портал громадянського спротиву.

Інтернет-портал був створений на добровільних засадах друзями Георгія Гонгадзе, журналістами, програмістами та активістами наметової акції, яка тривала всю зиму на Майдані Незалежності і на Хрещатику, а після спаду протестних акцій "Майдан" перетворився у справжній інтелектуальний центр побудови громадянського суспільства в Україні.

Українська
переглядів: 974

Відкритий лист Всеукраїнської громадської організації Українська Інтернет спільнота Президентові Кучмі.

Спецслужби, які в закритому режимі готують урядові документи, не можуть бути гарантами громадських інтересів та взірцем прозорості, а створення підприємства під егідою силових органів не має ніякого відношення до інтересів громадськості

Українська
переглядів: 1423

Виступ Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Н.Карпачової на представленні у Верховній Раді України щорічної доповіді про стан дотримання та захисту прав і свобод людини в Україні.

В нашій країні бути Уповноваженим з прав людини – дуже важкий тягар. Легко уявити собі, як часто Ніні Іванівні сумно і прикро за те, що робиться в країні. І це видно з її відвертого виступу у Верховні Раді 18 квітня цього року..

Українська
переглядів: 1025

Подання прокуратури на недотримання міським головою Сєвєродонецька В. Грицишиним законодавства України

Міський бюджет досі не опублікований - саме тому Луганське відділення КВУ звернулося до прокуратури.

Українська
переглядів: 1160

Директиви Адміністрації Президента — це підступна форма цензури, такий висновок Звіту Human Rights Watch про свободу слова в Україні.

У звіті правозахисної організаціїї Human Rights Watch „Боротьба навколо новин: Неофіційна державна цензура на українському телебаченні“, в якому підтверджується вплив таємних інструктивних меморандумів, відомих як „темники“, на діяльність ЗМІ в Україні.

Українська
переглядів: 994

Німецькій поліції дозволено прослуховувати телефонні розмови журналістів.

Таке рішення виніс 12 березня Конституційний суд ФРН. Він прийшов до висновку, що в такому випадку принципи свободи преси не порушуються.

Українська
переглядів: 1405

Звіт про результати моніторингу якості весняного призову 2002 року.

Харківська обласна спілка солдатських матерів ХОССМ. та Харківська робоча група МТПЛ-УС продовжує моніторинг якості призову солдат строкової служби, які призвані з Харкова та Харківської області.

Українська
переглядів: 1367

До справи судді Юрія Василенка. Коментар не юриста.

Судова гілка влади в Україні є слабкою і не має достатньої незалежності. В Україні лише один суддя - Ю.Василенко - наважився почати розбиратись з питаннями, які виникли щодо Президента Леоніда Кучми. Та й цим суддею тут же зайнялась Вища Рада Юстиції.

Українська
переглядів: 1242

Захист даних: угорський досвід.

Із справ Конституційного Суду Угорщини. Перші судові рішення про особистий ідентифікаційний код

Українська
переглядів: 1287

Угорський закон про захист інформації: модель для регіону.

Закон № LXIII 1992 року. Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес

Українська
переглядів: 1064

Суд США прийняв епохальне для Інтернет-законодавства рішення.

Суд ухвалив, що до власності на доменні імена слід відноситися з такою же старанністю, як до власності на землю чи на нерухомість. Репортери відзначають, що рішення суду може мати серйозні наслідки для всіх компаній, що займаються реєстрацією доменних імен.

Українська
переглядів: 1332

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 4227

Таємниця сповіді.

Право на таємницю сповіді – є важливою частиною права на приватне життя. І українському законодавцю ще треба багато зробити для забезпечення цього права на належному рівні...

Українська
переглядів: 1198

Лист Верховного Суду України №16/6 від 19. 11. 1996 р.

Враховуючи, що лист ВСУ практично недоступний для широкого загалу, ми вирішили надрукувати його в нашому виданні.

Українська
переглядів: 2020

Без права на приватність?

Законопроект про моніторинг комунікацій передбачає надмірні повноваження СБУ, перекладає фінансовий тягар по впровадженню системи моніторингу на провайдерів, не дає ясні і чіткі правові підстави для проведення моніторингу і не містить надійних гарантій проти зловживань. У цілому законопроект здатний викликати порушення прав людини й основних свобод і насам­перед права на приватність. Тому доцільно розро­би­ти цей законопроект заново з урахуванням норм законопроекту про захист персональних даних


X



 

забув пароль

реєстрація