MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1936
розмір файла:
3.86 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо україни – 2006

У книзі друкуються переклади 32 рішень зі 124, прий­нятих Європейським судом з прав людини у 2006 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 1715

Норильське повстання (Норильское восстание)

Книж­ка відкр­иває мало­відо­му­ гер­о­їчну­ сто­р­інку­ істо­р­ії Но­р­иль- сько­го­ по­встання 1953 р­. До­ведені до­ відчаю нелюдськими у­мо­вами ж­иття, виснаж­ливо­ю пр­ацею, садистськими зну­щаннями і смер­тель- ними р­о­зпр­авами, в’язні по­встали і заж­адали не тільки по­м’якшення табір­но­го­ р­еж­иму­, а й вису­ну­ли по­літичні вимо­ги що­до­ демо­кр­атизації р­адянсько­го­ р­еж­иму­ загало­м. По­встання бу­ло­ ж­о­р­сто­ко­ пр­иду­шене, але відвага, само­по­ж­ер­тва йо­го­ о­р­ганізато­р­ів, сер­ед яких пр­о­відну­ р­о­ль відігр­авав авто­р­, засвідчили, що­ людську­ гідність пер­емо­гти немо­ж­- ливо­. Во­на сильніша то­р­ту­р­ і само­ї смер­ті. Книж­ка матиме великий мо­р­альний вплив на вихо­вання мо­ло­до­го­ по­ко­ління у­кр­аїнців як гр­о­- мадян-патр­іо­тів.

Українська
переглядів: 1553
розмір файла:
2.12 MB

Доповіді Європейського комітету у запобіганні катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню (візити 2002 та 2005 років) та відповіді уряду України на доповіді КЗК

У цьому виданні вміщені два переклади доповідей Європейського комітету у запобіганні катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню щодо візитів до України разом із відповідями уряду України. Тексти доповідей та відповіді уряду України є оцінкою стану тримання позбавлених свободи осіб і рекомендаціями щодо покращення стану дотримання прав людини в кримінально-виконавчій системі України, в установах МВС та закладах МОЗ, де утримуються позбавлені свободи особи

Українська
переглядів: 2268
розмір файла:
2.17 MB

Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав людини в національній судовій практиці

Видання дає огляд практики Європейського суду з прав людини із застосування статей 3 та 5 Конвенції та надає рекомендації по цієї практики у національному судочинстві. Рекомендації ґрунтуються на досвіді Центру правової допомоги жертвам жорстокого поводження, серії семінарів та тренінгів із адво-катами та суддями. У виданні також додаються Рекомендації Ради Європи та Євро-пейського комітету із запобігання катуванням, дотичні до теми. Дода-ються також деякі рішення Європейського суду та інші матеріали. Видання призначене для суддів, адвокатів, прокурорів, виклада-чів та студентів юридичних вузів, правозахисних організацій, широ-кого кола читачів.Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав Б94 людини в національній судовій практиці. / Харківська право-захисна група; Художн.-оформлювач Б.Є. Захаров — Харків: Права людини, 2007 р. — 216 с.

Українська
переглядів: 1222
розмір файла:
1.64 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

Видання присвячене європейським механізмам запобігання ка-туванням і поганому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейсько-го суду з прав людини, Рекомендація Комітету Міністрів РЄ щодо тримання під вартою, рішення Європейського суду з прав людини у справі Афанасьєв проти України, Європейська конвенція про запобі-гання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейсько-го комітету із запобігання катуванням та поганому поводженню та встановлені ним стандарти. Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуван-П83 ням та поганому поводженню / Харківська правозахисна гру-па; Худож.-оформлювач Б.Є.Захаров. — Харків: Права людини, 2007. - 228 с.

Українська
переглядів: 2658
розмір файла:
1.13 MB

КОНВЕНЦІЯ ООН ПРОТИ КАТУВАНЬ ТА ІНШИХ ЖОРСТОКИХ, НЕЛЮДСЬКИХ АБО ПРИНИЖУЮЧИХ ГІДНІСТЬ ВИДІВ ПОВОДЖЕННЯ

Конвенція оон проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання. Комитет оон против пыток рассмотрение докладов, представленных государствами-участниками. Пятый периодический доклад Украины. Звіт Харківської правозахисної групи про дотримання Україною Конвенції оон проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання / Харківська правозахисна група. — Харків: 2007. — 114 с.

Українська
переглядів: 2438
розмір файла:
2.22 MB

Мобільні групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ: практичний посібник

Даний посібник є першою спробою уніфікувати діяльність мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ України, який містить практичні рекомендації щодо здійснення моніторингу, складання звітів, підготовки повідомлень для ЗМІ, інтерв’ювання осіб, які утримуються у спецустановах МВС України. У посібнику наведені повністю або частково найнеобхідніші нормативно-правові акти, які регламентують діяльність мобільних груп.

Українська
переглядів: 1561
розмір файла:
3.47 MB

Детерминация и предупреждение преступности среди персонала органов внутренних дел Украины

Монография посвящена комплексному анализу факторов, детерминирующих преступность среди персонала органов внутренних дел Украины. В работе проведен исторический обзор становления под-разделений полиции и милиции на территории Украины различных периодов с одновременным анализом состояния законности среди персонала. Отдельно приведен сравнительный анализ правонарушений в подразделениях полиции (милиции) США, Великобритании, Российской Федерации и ряда европейских стран. Криминологическая характеристика современной преступности среди работников ОВД Украины построена автором на обширном змпирическом мате-риале, что позволяет рассмотреть детерминанты противоправного по-ведения персонала на общегосударственном, ведомственном и индивидуальном уровнях. Механизм действия криминогенных факторов на состояние законности представлен с учетом правовых, социальных, организационно-управленческих и других аспектов деятельности правоохранительных органов. В соответствии с данной схемой авто-ром предлагается комплекс мер по предупреждению преступности среди персонала ОВД Украиньі с учетом современных разработок европейской криминологической науки. Монография рассчитана на іпирокий круг научных работников, преподавателей, аспирантов, студентов юридических вузов и факуль-тетов, работников правоохранительньіх органов. Монография. - X.: Изд-во ХНУВС, 2005. - 496 с.

English
переглядів: 1878
розмір файла:
0.35 MB

Against torture. Review of messages on torture and cruel treatment in Ukraine (June 2001 – December 2002)

Against torture. Review of messages on torture and cruel treatment in Ukraine (June 2001 – December 2002) / Kharkiv Human Rights Protection Group; Designed by B. Zakharov. – Kharkiv: Folio, 2004. –112 p. This is a special issue No 76 of the informative-analytic bulletin «Prava Ludyny» («Human Rights»). It contains review of many information sources on torture and cruel treatment in Ukraine for the period June 2001 – December 2002.

Українська
переглядів: 1024
розмір файла:
2.56 MB

Протизаконне насильство в органах внутрішніх справ: Соціологічний та історико-правовий аналіз.

Видання знайомить читача з результатами широкомасштабных соціологічних досліджень, присвяче-них вивченню проблеми протизаконного насильства в органах внутрішніх справ. Феномен насильства розглянуто як загальний соціокультурний феномен, проявом якого є насильство в діяльності міліції як державного інституту. Автори розкривають причини, форми та види протизаконного насильства в ОВС. Для керівників та працівників органів внутрішніх справ, співробітників інших правоохоронних ор-ганів, державних службовців та працівників органів місцевого самоврядування, правозахисників, нау-ковців та викладачів вищих навчальних закладів системи МВС України, а також усіх, кого цікавлять проблеми протизаконного насильства. Соціологічний та історикоправовий аналіз / Кол. авт.; За заг. ред. чл.-кор. АПрН України, д-ра юрид. наук, проф. О.Н. Ярмиша; Передм. Ю.В. Луценка і Г.Й. Удовенка. - Харків: Вид-во Нац. ун-ту внутр. справ, Харківська правозахисна група, 2005. - 212 с.

Українська
переглядів: 905
розмір файла:
1.85 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №23(64)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №23(64) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на застосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є резуль-татом огляду публікацій за період квітень 1997 р. - липень 2001 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке пово- дження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач І.Гаврилюк. — Харків: Фоліо, 2003. — 272 с.

Українська
переглядів: 975
розмір файла:
3.14 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ №30(71)

Проблема захисту від катувань і жорстокого поводження в Україні розглядається у спеціальному випуску №30(71) інформаційно-аналітично-го бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу публікацій на цю тему в друкованих мас-медіа і скарг на за-стосування катувань в недержавні правозахисні організації. Книга є результа-том огляду повідомлень у 2003 р. Проти катувань. Огляд повідомлень про жорстоке поводження і застосування катувань / Харківська правозахисна група; Худож.-оформ-лювач Б.Захаров. -Харків: Фоліо, 2004. - 368 с.

Українська
переглядів: 858
розмір файла:
1.52 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендаций, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобіган-ня катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводжен-ню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів. Проти катувань. Українське законодавство та практика в П83 світлі стандартів КПК. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Є. Захаров. - Харків: Права людини, 2007. - 256 с

Українська
переглядів: 1106
розмір файла:
1.48 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ 38(80). Аналіз відповідності українського законодавства та практики стандартам і рекомендаціям Європейського Комітету запобігання катуванням та жорстокому поводженню

У книзі подається Грунтовний аналіз відповідності українського законо-давства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та жорстокого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.

Русский
переглядів: 1004
розмір файла:
0.26 MB

Отчет Украинскому Правительству o визите в Украину Европейского Комитета по предупреждению пыток и бесчеловечного или унижающего достоинство обращения или наказания

ЭТА ПУБЛИКАЦИЯ ОСУЩЕСТВЛЕНА ПРИ ФИНАНСОВОЙ ПОДДЕРЖКЕ ЕВРОПЕЙСКОГО СОЮЗА. ЗА ТЕКСТ ПУБЛИКАЦИИ ОТВЕЧАЕТ ИСКЛЮЧИТЕЛЬНО ХАРЬКОВСКАЯ ПРАВОЗАЩИТНАЯ ГРУППА, И ЕГО НИ ПРИ КАКИХ ОБСТОЯТЕЛЬСТВАХ НЕЛЬЗЯ СЧИТАТЬ ТАКИМ, ЧТО ОТРАЖАЕТ ПОЗИЦИЮ ЕВРОПЕЙСКОГО СУДА. ПРИЛОЖЕНИЕ I ПЕРЕЧЕНЬ РЕКОМЕНДАЦИЙ, КОММЕНТАРИЕВ И ЗАПРОСОВ ИНФОРМАЦИИ

Українська
переглядів: 18293
розмір файла:
2.48 MB

Проти катувань. Стаття 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод

Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини. Спеціальний випуск № 36(77) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує систематизо-ваний дайджест практики Свропейського суду з прав людини із застосування статті 3 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Дайджест базусться на рішеннях Суду станом на 5 квітня 2005 року. Видання надає найбільш повне уявлення про розвиток тлумачення Судом понять катуван-ня, нелюдського та такого, що принижує гідність, поводження та покарання, про застосування статті 3 Конвенції у різноманітних обставинах. Видання мае розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошу-кові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохорон-них органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників право-захисних організацій, широкого кола читачів.

Українська
переглядів: 832
розмір файла:
2 MB

Проти катувань. Стаття 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини

Спеціальний випуск №29(70) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи репрезентує системати-зований дайджест практики Європейського суду з прав людини із застосу-вання статті 5 Конвенції про захист прав людини та основних свобод і ба-зується на рішеннях Суду станом на 1 січня 2003 року. Видання надає найбільш повне уявлення щодо сучасного тлумачення Судом законного арешту, виправданого тримання під вартою, належної процедури під час арешту та затримання, судового оскарження обґрунтованості арешту та інших елементів, на яких базується сучасний європейський підхід до захи-сту права на свободу та особисту недоторканність людини. Видання має розгалужену структуру, перехресні посилання та інші пошукові можливості, що полегшують користування дайджестом. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохорон-них органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників право-захисних організацій, широкого кола читачів. Систематизований дайджест рішень Європейського суду з прав людини. / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б. Є. Захаров. – Харків: Фоліо, 2003. – 288 с.


X



 

забув пароль

реєстрація