MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1325

ЗМІЦНЕННЯ КОНТРОЛЮ НАД СЛУЖБАМИ БЕЗПЕКИ В ЦЕНТРАЛЬНІЙ І СХІДНІЙ ЄВРОПІ

Русский
переглядів: 2869

Специальные службы в условиях конституционной демократии и общественные интересы N2-3.

Русский
переглядів: 2823

Специальные службы в условиях конституционной демократии и общественные интересы N1. РЕФОРМИРОВАНИЕ СПЕЦИАЛЬНЫХ СЛУЖБ: ПРИГЛАШАЕМ К СОТРУДНИЧЕСТВУ!

Українська
переглядів: 1131

ПРАВО НА ЗНАНИЕ АРХИВНЫХ ДАННЫХ О СЕБЕ

Русский
переглядів: 5807

ПРОСЛУШИВАНИЕ ТЕЛЕФОНОВ В МЕЖДУНАРОДНОМ ПРАВЕ И ЗАКОНОДАТЕЛЬСТВЕ ОДИННАДЦАТИ ЕВРОПЕЙСКИХ СТРАН(ВЕЛИКОБРИТАНИЯ, ГЕРМАНИЯ, ФИНЛЯНДИЯ, ФРАНЦИЯ, ШВЕЙЦАРИЯ, ШВЕЦИЯ, ВЕНГРИЯ, ПОЛЬША, РОССИЙСКАЯ ФЕДЕРАЦИЯ, РУМЫНИЯ, УКРАИНА)

Обзор законодательства одиннадцати европейских стран о прослушивании телефонных переговоров. Описаны решения Европейского Суда по правам человека, относящиеся к прослушиванию. Рассмотрен ряд международных и национальных проектов по контролю за информацией в электронных средствах коммуникаций. Приводится текст нового немецкого закона о телекоммуникациях.

Українська
переглядів: 1489

Закон № LXIII 1992 року Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес . Переклад з англійської

Русский
переглядів: 1772

СПЕЦСЛУЖБЫ И КОНСТИТУЦИОННАЯ ДЕМОКРАТИЯ. Выпуск 4

Предпринята попытка рассмотрения проблемы свободного доступа к официальной информации в Украине. Рассматриваются основные положения Законов Украины «Об информации» и «О государственной тайне», «Перечня сведений, составляющих государственную тайну» и попытки некоторых организаций получить официальную информацию в органах государственной власти.

Українська
переглядів: 1267

У містечку Чорткові увінчалися успіхом пошуки свого власного «майора Мельниченка»

Про гласність, відкритість та прозорість у роботі органів державної влади та місцевого самоврядуванні говориться скрізь та усюди, але автор розповідає, як на практиці здійснюється "гласність по-нашому".

Українська
переглядів: 1135

Європейський суд справедливості підкреслив права громадськості на доступ до інформації

Європейський Суд справедливості (орган ЄС) у нещодавньому рішенні підкреслив право на свободу інформації. Якщо урядовий документ не може бути відкритий повністю з підстав національної безпеки чи службової конфіденційності, він повинен бути доступний в частині.

Українська
переглядів: 1050

Національний реєстр інформаційних ресурсів: черговий абсурд від влади.

Чому держава і надалі, замість того, щоби займатися та навести порядок у державних ресурсах, більше турбується про недержавні, втручання до яких має бути тільки у визначених законом випадках при явній загрозі правам інших осіб чи громадському порядку?

Українська
переглядів: 1422

РІШЕННЯ КОНСТИТУЦІЙНОГО СУДУ УГОРЩИНИ У СПРАВАХ СТОСОВНО СВОБОДИ ІНФОРМАЦІЇ

Українська
переглядів: 1143

ЗАКОН ФЕДЕРАЦІЇ БОСНІЯ І ГЕРЦЕГОВИНА «ПРО СВОБОДУ ДОСТУПУ ДО ІНФОРМАЦІЇ» (СТАНОМ НА ЛИПЕНЬ 2001 Р.)

Українська
переглядів: 786

№ 19 Спецслужби та конституційна демократія. Випуск 2. Мова укр. та англ.

Українська
переглядів: 1692
розмір файла:
0.03 MB

№ 18 Спецслужби та конституційна демократія. Випуск 1.

Русский
переглядів: 1231

Заявление для средств массовой информации редактора газеты Третий сектор Алексея Светикова.

Автор сообщает о действиях Управления Службы безопасности Украины в Луганской области и прокуратуры Луганской области, которые, по мнению автора, недопустимы, нарушают законы Украины и международные обязательства Украины.

Русский
переглядів: 1004

СБУ хочет знать мнение общественности о законопроекте, узаконивающем прослушивание телефонов.

СБУ считает, что мониторинг телекоммуникаций, осуществляемый на законных основаниях, - это требование времени, обусловленное сложной криминогенной ситуацией, сложившейся в мире".

Українська
переглядів: 1056

Кому потрібна шпигуноманія?

На минулому тижні інформагенції сповістили, що співробітники управління СБУ в Харківській області затримали безробітного харків’янина, який намагався передати іноземцям закриту інформацію. Усі харківські телеканали три доби захлиналися в захваті, описуючи успішну операцію. Новину растиражували і багато які центральні газети з характерними назвами “Шпигунські пристрасті”, “У Харкові затримали українського шпигуна” (немовби Харків не в Україні!). І, здається, ніхто не помітив очевидних, здавалося б, протиріч в інформаційних повідомленнях...

Українська
переглядів: 1011

Подання прокуратури на недотримання міським головою Сєвєродонецька В. Грицишиним законодавства України

Міський бюджет досі не опублікований - саме тому Луганське відділення КВУ звернулося до прокуратури.

Українська
переглядів: 1277

Угорський закон про захист інформації: модель для регіону.

Закон № LXIII 1992 року. Про захист інформації про особу і доступ до інформації, що становить суспільний інтерес

Українська
переглядів: 1324

Сенат США проти порушення права на приватність заради боротьби з тероризмом.

Сенатори відмовилися фінансувати проект, що припускав створення електронної системи для збору всіляких даних про американців: від їх електронних листів до результатів медичних обстежень і банківських транзакцій.

Українська
переглядів: 1081

Огромный орган безопасности

Інформація – це повітря демократії. Лише обізнане суспільство може здійснити контроль за діяльністю влади, щоб примусити її служити громадським інтересам. І навпаки, погана влада потребує таємності, щоб поховати власну неефективність, марнотратство і корупцію...

Українська
переглядів: 1344

Інтерв’ю Всеволода Речицького

...Коли я живу за кордоном, то постійно відчуваю, що інформаційно світ кольоровий. Коли я вертаюся додому, то зустрічаю лише триколірний світ. Ще недавно він взагалі був чорно-білий, але тепер він кольоровий, тільки без нюансів, інформаційних відтінків. Потроху ситуація виправляється, але стан ще багато в чому хворобливий.

Українська
переглядів: 3792

Відкритість інформації як універсальна вимога

Питання про відкритість інформації як універсальну вимогу не є настільки простим, як можна спочатку припустити. З політологічної точки зору здається, що це риторичне питання, і відповідь на нього заздалегідь визначена. У культурологічному ж і філософському смислі воно не виглядає настільки однозначним...

Українська
переглядів: 1332

СТАТТЯ 19. Доступ до ефіру.

Принципи свободи слова та регулювання мовлення Ще один переклад документу відомої всесвітньої організації з серії «Міжнародні стандарти»


X



 

забув пароль

реєстрація