MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 2502
розмір файла:
1.68 MB

Права людини в галузі охорони здоров’я — 2014. Доповідь правозахисних організацій

Щорічна доповідь «Права людини в галузі охорони здоров’я» є, без перебільшень, унікальним виданням на пост­радянському просторі, в якої викладаються та узагальнюються досягнення діяльності громадських та правозахисних організацій, визначаються найбільш типові порушення прав людини та найбільш ефективні стратегії щодо відновлення порушеного права.

Українська
переглядів: 1080

Приключения Чиполлино: повесть-сказка

Повесть-сказка известного итальянского писателя Джанни Родари. Герой повести Чиполлино – мальчик-луковка – странствует по сказочной стране, защищая бедняков, борясь с угнетателями.  

Українська
переглядів: 5248
розмір файла:
3 MB

Рішення Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції щодо порушення прав позбавлених волі на медичну допомогу

Увазі читачів пропонуються переклади рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції відносно порушень права позбавлених волі на медичну допомогу.

Українська
переглядів: 2443
розмір файла:
3.21 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2009

У книзі друкуються переклади 27 рішень зі 126, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2009 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 2801
розмір файла:
0.51 MB

Чи можна кваліфікувати Голодомор 1932–1933 років в Україні та на Кубані як геноцид?

У цьому тексті зроблена спроба довести, що Голодомор 1932–1933 років в Україні та на Кубані має ознаки злочину проти людяності та геноциду.

Українська
переглядів: 1130

Путч. Хроника тревожных дней

Анотація видавництва: Первая в СССР книга о провалившемся преступном государственном военно-политическом перевороте в нашей стране в тревожные августовские дни 1991 года. В книге помещены сообщения Российского информационного агентства и агентства «Постфактум», в которых по часам восстанавливается хроника напряженных событий; в ней также содержится анализ предыстории и версий краха переворота, дается прогноз дальнейшего развития политической обстановки в стране.

Українська
переглядів: 4761
розмір файла:
2.46 MB

Дотримання прав людини у пенітенціарній системі України

Робота присвячена розгляду питань, пов’язаних з дотриманням прав засуджених під час відбування ними кримінальних покарань в кримінально-виконавчих установах Державної пенітенціарної служби України.

Українська
переглядів: 2458
розмір файла:
1.17 MB

Конспект лекцій з кримінально-виконавчого права

Курс лекцій охоплює основні теми кримінально-виконавчого права і орієнтований на отримання базових знань з вказаної правової галузі.

Українська
переглядів: 2717
розмір файла:
1.2 MB

Реформування кримінально-виконавчого законодавства у світлі міжнародних стандартів (пропозиції та зауваження)

Увазі читачів пропонується збірка документів, що містять пропозиції та зауваження до чинного кримінально-виконавчого законодавства, а також до деяких проектів нормативних актів, розроблених Державної пенітенціарною службою України.

Українська
переглядів: 3295
розмір файла:
1.32 MB

Єврейські мелодії. Еврейские мелодии

Эта книга — первая попытка объединить в одном издании оригиналы трех циклов стихотворений старейшего из современных украинских поэтов Д. В. Павлычко на темы еврейской истории и религии, Холокоста, против юдофобии и нацизма. Параллельно текстам украинских оригиналов помещены переводы на русский язык, выполненные Феликсом Рахлиным. Ранее (за исключением четырёх стихотворений из цикла «Еврей¬ские мелодии») эти произведения на русский язык не переводились.

Українська
переглядів: 4617
розмір файла:
3.44 MB

Политический предмет конституции

Монографія є сучасним, неформальним дослідженням конституційно-правового регулювання політичних відносин. Особливу увагу приділено визначенню поняття політики і політичної активності, її структури, джерел та основних видів.

Українська
переглядів: 3583
розмір файла:
1.74 MB

Українське пенітенціарне законодавство у світлі стандартів Комітетів проти катувань ООН та Ради Європи

Увазі читачів пропонується аналіз відповідності українського законодавства, яке регулює порядок тримання під вартою до вироку суду, під час виконання та відбування покарань, пов’язаних з позбавленням волі, до міжнародних стандартів, закріплених у Конвенції ООН проти катувань і висловлених у висновках та рекомендаціях Комітету ООН проти катувань, а також численних доповідях Європейського комітету із запобігання катуванням (КЗК) за результатами візитів до України.

Українська
переглядів: 1610
розмір файла:
1.36 MB

Права людини в галузі охорони здоров’я – 2013

Починаючи від 2007 року у щорічній доповіді «Права людинив галузі охорони здоров’я» викладаються та узагальнюються досягнення діяльності громадських організацій, визначаються найбільш типові порушення прав людини та найбільш ефективні стратегії щодо відновлення порушеного права.

Українська
переглядів: 1816
розмір файла:
13.38 MB

Ефективність діяльності Секретаріату Уповноваженого Верховної ради України з прав людиний. Доповідь за 2013 рік

Дане видання продовжує цикл аналітичних доповідей, присвячених аналізу діяльності інституту українського Омбудсмана. Книга містить загальну характеристику, аналіз ефективності діяльності інституту українського Омбудсмана за період з січня 2013 по березень 2014 років та рекомендації щодо її підвищення.

Українська
переглядів: 3048
розмір файла:
2.76 MB

Права людини у фокусі новітньої історії

Увазі читача пропонується нове видання Харківської правозахисної групи про права людини та основоположні свободи, в якому їхній зміст подається через опис подій новітньої історії України та світової історії.

Українська
переглядів: 1032

Да здравствует нонцентрализм!

Искушение централизма сильно, а время его полураспада тянется долго. «Национальное единение» – одна из важнейших тем Новой истории, тесно связанная, в свою очередь, с идеей централизации. Централизация возникла словно в ответ на извечную тягу человека к ясности и иерархической упорядоченности

Українська
переглядів: 5587
розмір файла:
1.43 MB

Конституціоналізм. Коротка версія

Видання являє собою збірку різностильових есе про зародження, еволюцію та сучасний стан конституціоналізму в Україні та євроатлантичному світі.

Українська
переглядів: 1399
розмір файла:
4.73 MB

Злочини на ґрунті ненависті в Україні

Це видання подає результати моніторингу злочинів на ґрунті ненависті в Україні в період з вересня 2012 року до липня 2013 року.

Українська
переглядів: 1456

Куда ведет реформа ЖКХ

Брошюра о современном состоянии жилищно-коммунального хозяйства в России.

Українська
переглядів: 1574

ТЕОРЕТИЧНІ ТА ПРАКТИЧНІ ПРОБЛЕМИ РОЗВИТКУ КРИМІНАЛЬНОГО ПРАВА І ПРОЦЕСУ

Теоретичні та практичні проблеми розвитку кримінального права  і  процесу:  матеріали  ІІ  Всеукраїнського науковопрактичного  семінару  (м.  Івано-Франківськ,  06  грудня 2013 року).    

Українська
переглядів: 1039

Конституция Российской Федерации: проект Чегодаева-Ихлова

"Свобода, собственость, достоинство"

Українська
переглядів: 4779
розмір файла:
2.01 MB

Засудження злочинів комуністичного режиму СРСР

Книга складається з трьох частин. У першій частині наводиться дослідження можливості правової кваліфікації Голодомору 1932–1933 рр. як злочину геноциду та злочину проти людяності. Друга частина містить матеріали кримінальної справи, розслідуваної Службою безпеки України в 2009 році, за фактом вчинення геноциду в Україні в 1932–1933 роках, і коментар до постанови Апеляційного суду міста Києва від 13 січня 2010 щодо цієї кримінальної справи. У третій частині надаються переклади з англійської мови, виконані ХПГ, доповідей, резолюцій, рекомендацій Європарламенту, ПАРЄ, Комітету Міністрів ПАРЄ, ОБСЄ відносно злочинів комуністичних тоталітарних режимів.

Українська
переглядів: 1659
розмір файла:
3.48 MB

Злочинна шкода, що вчиняється працівниками ОВС України при виконанні службових обов’язків

Сьогодні правоохоронна діяльність є об’єктом постійної уваги українського суспільства, оскільки вона повною мірою уособлює реалізацію принципу верховенства права та забезпечення режиму законності в державній системі управління.

Українська
переглядів: 1585
розмір файла:
1.82 MB

Журналістські розслідування


X



 

забув пароль

реєстрація