MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1246

Відкритий лист до Президента України В.А. Ющенка

Українська
переглядів: 1611

Порушення свободи вираження поглядів під час виборчої кампанії 2006 року

Стаття аналізує колізію між виборчим законом та інформаційним законодавством, доступом до інформації про персональні дані кандидатів в депутати та захистом їх від розкриття. Аналізується також судова практика і постанови ЦВК

Українська
переглядів: 1171

Інтернет-магнати проти китайських кібердисидентів: уроки для України

Комуністична влада в Китаї очевидно, ніяк не може погодитися з тим, щоб якийсь пересічний користувач кіберпростору міг так просто "виловити" саме ту інформацію, котра його дійсно зацікавила.

Українська
переглядів: 15995

Які відомості становлять державну таємницю в Україні?

Зміни до Закону «Про державну таємницю», які були ухвалені Верховною Радою України у вересні 1999 р., суттєво розширили обсяг інформації, яка засекречується.

Русский
переглядів: 1251

Открытое письмо городскому Голове Харькова В.А.Шумилкину

6 марта сессия Харьковского городского Совета народных депутатов рассмотрит вопрос о придании русскому языку статуса регионального на основании «Европейской Хартии региональных языков и языков национальных меньшинств».

Українська
переглядів: 2252

Чи може суддя заборонити журналісту вести запис процесу?

Відкритий лист до Голови Верховного Суду України В.Маляренко стосовно проблеми з порушенням прав журналістів під час проведення відкритих судових засідань.

Українська
переглядів: 2465

Захист персональних даних у Швейцарії

Федеральний закон Швейцарії про захист даних базується на принципах, подібних до тих, які містяться у подібних чинних законах інших європейських держав, хоча Швейцарія і не є членом Європейського Союзу.

Українська
переглядів: 1283

Хто-хто в телевізорі живе?

Нація повинна знати, хто стоїть за засобами масової інформації.

Русский
переглядів: 4461

Интеллектуальная свобода как предпосылка свободы слова

Свобода позволяет интеллекту конкурировать с предметно-физической реальностью, которую она попутно освобождает от природных ограничений и связанностей. В отсутствие качества интеллектуальной свободы символическая реальность представляет собой лишь виртуальное зеркало. Однако свобода позволяет ей трансформировать предметно-материальные объекты в знаки, символы и манипулятивные образы. Тем самым интеллектуальная свобода не только манифестирует себя, но и осуществляет свое главное предназначение. Данное обстоятельство непосредственно влияет на принципы правового регулирования интеллектуальной активности.

English
переглядів: 1095

Американський уряд судиться з “Google”

Українська
переглядів: 1102

Китай запроваджує цензуру в Інтернеті

Американська компанія «Ґуґл», що підтримує один із найпопулярніших пошукових інтернет-сайтів, уклала угоду із владою Китаю, за якою «Ґуґл» блокуватиме доступ китайських інтернет-користувачів до тих сайтів, які неугодні владі.

Українська
переглядів: 1387

Огляд змін до законодавства в сфері регулювання діяльності засобів масової інформації та свободи інформації в Україні у 2005 р.

Оцінювання змін в українському законодавстві у сфері свободи слова та ЗМІ, повинно відбуватися за таким критерієм – чи посилюють внесені зміни державний контроль за діяльністю ЗМІ та обмежують свободу слова.

Українська
переглядів: 1541

Зауваги та пропозиції щодо проектів законів, присвячених реформуванню паспортної системи в Україні (проекти законів № 7384, №7384-1, №7384-2)

Аналіз законопроектів України стосовно паспортів громадянина України

Українська
переглядів: 1693

Європейське рішення Деснянського районного суду м. Чернігова

«Справа Коваля» – це справа про катування в міліції, яку було викладено в бюлетені № 31 (395).

Українська
переглядів: 1806

Юридичний коментар Харківської правозахисної групи до проекту Закону України Про інформаційну відкритість органів державної влади та вищих посадових осіб України

ХПГ вважає, що запропонований проект Закону України "Про інформаційну відкритість органів державної влади та вищих посадових осіб України" є актуальним, концептуально цілісним й політично назрілим. Його термінологічна база має бути частково скоригованою, але нормативний потенціал – всебічно підтриманим та розвиненим в подальших і невідкладних спробах розширення простору інформаційної відкритості в Україні.

Українська
переглядів: 3042

Чи зможе прийняття Законопроекту «Про інформаційну відкритість органів державної влади та вищих посадових осіб України» забезпечити інформаційну відкритість влади?

Подається аналіз законопроекту "«Про інформаційну відкритість..."

Українська
переглядів: 1827

І знову про “секретні” Укази Президента

За 10 місяців 2005 року 42 Укази Президента Віктора Ющенка отримали гриф "опублікуванню не підлягає". Про що йдеться в цих Указах?

Українська
переглядів: 1450

Хто підставив Президента? (оновлено)

Законопроект "Про Службу зовнішньої розвідки України" з таємною статтею 5 прийнятий парламентом 17 листопада у першому читанні. Друге читання - 1 грудня.

Українська
переглядів: 1211

Доповідь Моніторингового комітету Ради Європи

Співдоповідачки Комітету з питань виконання обов’язків та зобов’язань державами-членами Ради Європи (Моніторинговий комітет): Ганне Северинсен та Ренате Вольвенд надали звіт про виконання обов’язків та зобов’язань Україною за останній період. Редакція «ПЛ» пропонує читачам Резолюцію цього документу та розділ, присвячений Конституційній реформі в Україні.

Українська
переглядів: 2404

Права людини та основні свободи в Україні: старі й нові виклики (повний текст доповіді)

Метою цієї доповіді є порівняння стану з правами людини в Україні за період, який вже отримав назву „епоха Кучми” (1994-2004), та в 2005 році. Доповідь підготовлена для Перших Президентських слухань, що відбудуться 28 листопада 2005 року в Українському Домі.

Українська
переглядів: 1498

Реформи судових та правоохоронних органів, які нас очікують, несумісні з демократичним суспільством

Правозахисники та юристи обговорювали проблеми реформування судових та правоохоронних органів в Україні

Українська
переглядів: 1000
розмір файла:
0.4 MB

ЗВЕДЕНИЙ ЗВІТ МОНІТОРИНГУ ЯКОСТІ ПРИЗОВУ (ВЕСНА 2000–ОСІНЬ 2004 РОКІВ)

Харківська обласна спілка солдатських матерів, починаючи з 2000 року (2000–2004р.р.), постійно веде моніторинг якості призову. Двічі на рік, тобто після осіннього та весняного призовів, до усіх військових частин, до яких потрапляли на строкову службу призовники з Харкова та Харківської області, направлялись анкети-запити з переліком питань, що стосуються стану здоров’я молодого поповнення. З багатьох військових частин ми отримували не тільки відповіді на анкету, але й листи, в яких командири частин та їх заступники з виховної роботи відмічали свої проблеми. Задачі моніторингу: дослідження якості призову на підставі відповідей командирів військових частин, тобто, виявити якість роботи медичних комісій РВК та ОВК.

Українська
переглядів: 2095

Система безоплатної правової допомоги в Україні потребує кардинального реформування - позиція Міністерства Юстиції

Центру правової реформи і законопроектних робіт при Мін`юсті провели аналіз системи надання безоплатної правової допомоги в Україні та визначили найбільш суттєві проблемні питання. Масштаб виявлених проблем вказує на неефективність сучасної системи надання безоплатної правової допомоги в Україні, що обумовлює необхідність її кардинального реформування

Русский
переглядів: 1318

О доступе к информации в некоторых европейских странах

Министерство финансов Франции опубликовало в Интернет бюджеты всех коммун, территориальных департаментов и регионов за 2004 и предыдущие годы. Органы власти Англии привыкают к неукоснительному выполнению Закона о свободе информации.


X



 

забув пароль

реєстрація