MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 3256

Міжнародна конвенція про захист інтелектуальної свободи (проект)

Українська
переглядів: 1236

Обгрунтування модельного проекту “Конвенції про захист інтелектуальної свободи”.

Українська
переглядів: 6168

Національна безпека, свобода висловлювань і доступ до інформації.

Йоганесбурзькі принципи. Цей документ було вперше видано в жовтні 1995 року після міжнародної наради, скликаної ARTICLE 19, Міжнародним центром проти цензури у співпраці з Центром прикладних правових дослідів Університету Вітватерсранд у Йоганесбурзі, як один з випусків про право і діяльність засобів масової інформації в країнах-учасницях Південноафриканської угоди про спільний розвиток (ПУСР).

Українська
переглядів: 2318

Свобода преси за Європейською Конвенцією про захист прав людини та основних свобод.

Харківська правозахисна група підготувала до друку переклад українською мовою відомої книги ARTICLE XIX „Press Law and Practice. A Comparative Study of Press Freedom in European and other Democracies“ (1994). Пропонуємо Вашій увазі уривок з цієї книги.

Українська
переглядів: 5576

Рішення Європейського Суду з прав людини.

Застосування статті 10 Європейської Конвенції з прав людини. Коментар до застосування статті 10 (закінчення)

Українська
переглядів: 1907

Хто винний?...

На питання, які події 1998 року слід вважати головними, я б відповів, що це був рік репресій проти опозиційної преси

Українська
переглядів: 3954

Рішення Європейского Суду з прав людини

Застосування статті 10 європейської конвенції з прав людини. А. Посилання на: (а) основні рішення Європейського суду з прав людини і (б) найбільш важливі рішення та доповіді Європейської комісії з прав людини, що стосуються статті 10 Європейської конвенції про права людини в цілому і свободи засобів інформації зокрема. Б. Коментар судової практики. Коментується тільки те, що найбільше і безпосередньо стосується статті 10. Разом з тим необхідно підкреслити, що дану статтю слід тлумачити у світлі всіх положень Конвенції, котрі можуть як звузити сферу її діяльності (статті 15, 16, 17), так і забезпечити додатковий захист (статті 8, 9, 11).

Українська
переглядів: 1787

Держава боїться Інтернету

Тому, що Інтернетові не потрібні держави? Указ Президента «Про деякі заходи щодо захисту інтересів держави в інформаційній сфері» вже був приводом для коментарів. Ішлося, в основному, про монополізацію інформаційної сфери державою. А втім, ніхто не звернув уваги на деяку неадекватність дій влади стосовно тієї «небезпеки», що її може становити Інтернет. Проте можливість незалежного (від держави) отримання громадянами не лише інформації, а й послуг, поставлено під загрозу.

Українська
переглядів: 7663

Інтернет є унікальним засобом розвитку демократії, якщо він захищений від урядового контролю


X



 

забув пароль

реєстрація