MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 2992
розмір файла:
0.4 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ Випуск 9. ТОЧКА ЗОРУ. ЦИФРИ і ФАКТИ.

Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини. Київ – Харків 1994

Українська
переглядів: 1462
розмір файла:
0.14 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ. Випуск 7. ТОЧКА ЗОРУ. ЦИФРИ І ФАКТИ.

Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини. Квітень 1994. Київ – Харків

Українська
переглядів: 1799
розмір файла:
0.23 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ. Випуск 4. УДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ. ПРОЕКТ КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ

Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини Київ – Харків 1994

Українська
переглядів: 2898
розмір файла:
0.31 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ. Випуск 3. УДОСКОНАЛЕННЯ ПРАВОВОЇ СИСТЕМИ. ПРО ЩО СВІДЧИТЬ ПРОЕКТ УКРАЇНСЬКОЇ КОНСТИТУЦІЇ ВІД 26.10. 93 р.

Проект Конституції України вже вдруге винесено на народне обговорення. В редакції від 26 жовтня 1993 р. він став свідченням про те, що творчі змагання української юридичної думки, офіційно ангажованої до найвищих звершень, досягнувши граничної межі, нарешті завершилися. Водночас критичний запал депу- татів, не знайшовши виходу в стінах Верховної Ради, має відтепер шукати собі задоволення в ширших об- ставинах вільної громадської експертизи. Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини Київ – Харків 1993

Українська
переглядів: 2419
розмір файла:
0.46 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ. Випуск 2. ЛЮДИНА І НАЦІЯ. Права человека и межнациональные отношения в Украине.

Научно-аналитический доклад Е.И.Головаха , Н.В.Панина, Украинско-Американское Бюро защиты прав человека. Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини Київ – Харків 1993

Українська
переглядів: 3026
розмір файла:
0.38 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ. Випуск 1. ЕКСПЕРТИЗА. ЗАКОНОДАВСТВО

Деякі зауваження щодо проекту Конституції. Інформаційно-аналітичний бюлетень Українсько-Американського Бюро захисту прав людини. Випуск 1. Київ—Харків 1993.

Українська
переглядів: 2013

ВІСНИК РЕПРЕСІЙ В УКРАЇНІ. ЗАКОРДОННЕ ПРЕДСТАВНИЦТВО УКРАЇНСЬКОЇ ГЕЛЬСІНСЬКОЇ ГРУПИ

Українська
переглядів: 961

Хроника текущих событий

«Хроника текущих событий» (ХТС) «виходила в світ» у Москві у 1968-1983 роках (випуски 1-64). В ній беземоційно й об’єктивно наводиться інформація про порушення владою прав людини в різних республіках Радянського Союзу у хронологічній послідовності, міститься хроніка політичних таборів, яка писалася та передавалася на волю за дуже складних умов. На волі інформацію передавали ланцюжком, коли кожний знав лише того, хто надав інформацію, і того, кому треба її передати. Незважаючи на таку обережність, видавців періодично кидали за ґрати. В редакції всі факти перевірялися (наскільки це було можливо). Перший редактор - Наталя Горбаневська - заарештована у грудні 1969 року, її змінив Анатолій Якобсон (до 1972 року). З 1973 року оновлену редакцію очолив В.Чалідзе. У 1981 році 59-й випуск бул заарештований, але нова редакція продовжила випуск ХТС. До 1983 року було підготовлено 65 випусків, але останній ані в самвидав, ані за кордон не потрапив. Таким чином, загалом побачили світ 63 випуски (не враховуючи вилучений №59 та нерозповсюджений №65). Звичайно, в ХТС є помилки, проте вона залишається, на думку автора, одним з основних і найбільш об’єктивних джерел з історії дисидентського руху в СРСР. Левина доля інформації в ХТС припадає на Україну, але з цього джерела можна не тільки витягнути факти, що стосуються України, а й простежити історію та визначити роль українського дисидентства у загальносоюзному антитоталітарному русі.

Українська
переглядів: 1937
розмір файла:
0.4 MB

Права людини: моя власна думка. Випуск 18(59).

Харків: Фоліо, 2000. – 240 с. Тексти та уривки з творів-есе учасників V Всеукраїнського конкурсу з прав людини.


X



 

забув пароль

реєстрація