MENU
FB TW YOUTUBE RSS

Модельний проект Конституції України — 2023

Речицький В. В.
Модельний проект Конституції України — 2023 / В. В. Речицький. — Харків: ТОВ «Видавництво „Права людини“», 2023. — 130 с.
ISBN 978-617-8186-22-7
Модельний проект є одним з результатів дослідницьких творчих зусиль Української Гельсінської спілки з прав людини (УГСПЛ) та Харківської правозахисної групи (ХПГ) в ділянці сучасного євроатлантичного конституціоналізму, захисту прав людини і основоположних свобод в Україні в період 1994–2023 рр.
Модельний проект передбачає суттєво новий підхід до визначення засад конституційного ладу України, двопалатну структуру українського парламенту — Національних Зборів України, пропонує президентську форму правління (президент — глава виконавчої гілки влади), переосмислює весь комплекс суб’єктивних прав і свобод людини.
Цілком новим у проекті є юридичний статус Кримськотатарської Автономної Республіки як політичної (національної) автономії кримськотатарського народу. Ідейну основу проекту складають надбання національної та загальної євроатлантичної конституційної думки. У принципових питаннях свободи совісті, слова та медій модельний проект відображає аксіоматичні позиції американської (США) конституційної парадигми.
Для членів Ради національної безпеки і оборони України, Комісії при Президентові України з питань правової реформи, фахівців у царині політичних наук, філософії права, порівняльного та національного конституційного права, громадських активістів, а також усіх тих, хто цікавиться питаннями верховенства права, сучасної політичної та правової теорії.

Завантажити файл (0.72 MB)

   Рекомендувати цей матеріал  
X



 

забув пароль

реєстрація