MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 1953
розмір файла:
0.55 MB

Подання на третій цикл Універсального періодичного огляду

Це видання містить два подання до третього циклу Універсального періодичного огляду з питань дотримання прав людини в Україні

Українська
переглядів: 1623

Моніторинг незаконного насильства в поліції України (2004–2017 рр.)

Увазі читача пропонується чергове, шосте дослідження поширеності катувань та жорстокого поводження в поліції України, яке висвітлює ці латентні та неприємні явища та їх чинники.

Українська
переглядів: 1966
розмір файла:
2.35 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2012. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 20 рішень зі 71, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2012 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1714
розмір файла:
2.17 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України – 2011. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 16 рішень зі 104, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2011 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1953
розмір файла:
5.99 MB

Моніторинг прав людини в установах виконання покарань. Книга перша

У цьому виданні зібрані матеріали за результатами візитів моніторів Харківської правозахисної групи до установ виконання покарань у червні 2014 – травні 2015 року.

Українська
переглядів: 2079
розмір файла:
0.84 MB

Моніторинг прав людини в установах виконання покарань. Книга друга

Харківська правозахисна група в 2015–2016 роках продовжувала здійснювати візити до пенітенціарних закладів з метою моніторингу дотримання прав людини в місцях несвободи.

Українська
переглядів: 1708
розмір файла:
9.03 MB

Реформування органів внутрішніх справ

Увазі читача пропонується збірка різноманітних матеріалів щодо реформування органів внутрішніх справ та створення поліції в Україні. Надаються тексти Стратегії розвитку органів внутрішніх справ, Плана дій по її реалізації, Закону «Про Національну поліцію в Україні», матеріали соціологічних опитувань та деякі інші матеріали.

Українська
переглядів: 1717
розмір файла:
2.15 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України – 2010. Частина перша

У першій частині цієї збірки друкуються переклади 19 рішень зі 110, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2010 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 3125
розмір файла:
3.13 MB

Рішення Європейського суду з прав людини щодо порушення прав в’язнів за статтями 2, 3 та 8 Європейської конвенції

Увазі читача пропонується збірка перекладів рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 (право на життя), 3 (право на захист від катувань та поганого поводження), 8 (право на приватність) Європейської конвенції відносно людей, які позбавлені волі.

Українська
переглядів: 2868
розмір файла:
1.65 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України (2004–2015 рр.)

Видання пропонує читачеві ознайомитись із результатами п’ятого етапу моніторингового соціологічного дослідження, спрямованого на вивчення проблем незаконного насильства в органах внутрішніх справ України.

Українська
переглядів: 5250
розмір файла:
3 MB

Рішення Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції щодо порушення прав позбавлених волі на медичну допомогу

Увазі читачів пропонуються переклади рішень Європейського суду з прав людини проти України за статтями 2 та 3 Конвенції відносно порушень права позбавлених волі на медичну допомогу.

Українська
переглядів: 2454
розмір файла:
3.21 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2009

У книзі друкуються переклади 27 рішень зі 126, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2009 році за заявами проти України.

Українська
переглядів: 4765
розмір файла:
2.46 MB

Дотримання прав людини у пенітенціарній системі України

Робота присвячена розгляду питань, пов’язаних з дотриманням прав засуджених під час відбування ними кримінальних покарань в кримінально-виконавчих установах Державної пенітенціарної служби України.

Українська
переглядів: 2720
розмір файла:
1.2 MB

Реформування кримінально-виконавчого законодавства у світлі міжнародних стандартів (пропозиції та зауваження)

Увазі читачів пропонується збірка документів, що містять пропозиції та зауваження до чинного кримінально-виконавчого законодавства, а також до деяких проектів нормативних актів, розроблених Державної пенітенціарною службою України.

Українська
переглядів: 3584
розмір файла:
1.74 MB

Українське пенітенціарне законодавство у світлі стандартів Комітетів проти катувань ООН та Ради Європи

Увазі читачів пропонується аналіз відповідності українського законодавства, яке регулює порядок тримання під вартою до вироку суду, під час виконання та відбування покарань, пов’язаних з позбавленням волі, до міжнародних стандартів, закріплених у Конвенції ООН проти катувань і висловлених у висновках та рекомендаціях Комітету ООН проти катувань, а також численних доповідях Європейського комітету із запобігання катуванням (КЗК) за результатами візитів до України.

Українська
переглядів: 1249
розмір файла:
1.67 MB

Огляд повідомлень щодо катувань та поганого поводження в Україні в 2010–2011 рр.

Харків «Права Людини» 2011.

Українська
переглядів: 759
розмір файла:
1.16 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України (2004–2011 рр.)

Дослідження поширеності тортур і жорстокого поводження в органах внутрішніх справ є непростим завданням, оскільки зазначені явища є латентними. Саме тому робоча група прагнула одержати максимум інформації з усіх можливих джерел, що дозволяє моніторити проблему з 2004 року, а також піддати її глибшому аналізу завдяки порівнянню різних точок зору на те саме явище.

Українська
переглядів: 1239
розмір файла:
0.32 MB

Тактика запобігання катуванням і представництва жертв катувань у суді

Посібник для адвокатів

Українська
переглядів: 1985
розмір файла:
3.03 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо України — 2008

У книзі друкуються переклади 27 рішень зі 110, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2008 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 691

Огляд повідомлень щодо катувань та поганого поводження в Україні в 2010–2011 рр

Ця книга висвітлює коло питань, які стосуються катування та поганого поводження в установах МВС та Державної пенітенціарної служби. Розглядаються як загальні проблеми, так і конкретні випадки знущань, які потрапили до публічної сфери у період вересень 2010 р. — травень 2011 р. Частина матеріалів стосується діяльності недержавних правозахисних організацій проти катувань.

Українська
переглядів: 1183
розмір файла:
18.38 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ України

за результатами соціологічного дослідження 2010 р.

Українська
переглядів: 2110
розмір файла:
2.57 MB

Вибрані рішення Європейського суду з прав людини щодо україни — 2007

У книзі друкуються переклади 21 рішень зі 109, прийнятих Європейським судом з прав людини у 2007 році за заявами проти України

Українська
переглядів: 1042
розмір файла:
2.14 MB

Моніторинг незаконного насильства в органах внутрішніх справ україни

Видання пропонує читачеві ознайомитись з результатами другого етапу моніторингового соціологічного дослідження, спрямованого на вивчення проблеми незаконного насильства в органах внутрішніх справ України. Дослідження виконане в межах проекту Харківської правозахисної групи «Створення національної системи запобігання катуванням і поганому поводженню в Україні» та за участі і у співпраці з УМДПЛ МВС України. Воно розширює знання про причини, форми та наслідки незаконного насильства у діяльності міліції, а також формулює напрямки протидії цьому явищу. Видання стане на користь керівництву та працівникам органів внутрішніх справ та іншіх правоохоронних органів, державним службовцям, адвокатам, правозахисникам, викладачам навчальних закладів системи МВС України та всім, кто є зацікавленим у вирішенні проблем, пов’язаних з незаконним насильством в правоохороній діяльності.

Українська
переглядів: 802
розмір файла:
2.15 MB

Проти катувань. Українське законодавство та практика в світлі стандартів КПК

У книзі подається ґрунтовний аналіз відповідності українського законодавства та практики європейським стандартам щодо захисту від катувань та поганого поводження в частині затримання та тримання під вартою міліції та в СІЗО. Наведені також заключні розділи (додаток і перелік рекомендацій, коментарів і запитів інформації) доповідей Європейського комітету запобігання катуванням або нелюдському чи такому, що принижує гідність, поводженню та покаранню урядові України за наслідками візитів у 1998, 1999, 2000 та 2002 роках. Книга призначена для суддів, адвокатів, співробітників правоохоронних органів, викладачів та студентів юридичних вузів, працівників правозахисних організацій, широкого кола читачів.


X



 

забув пароль

реєстрація