MENU
FB TW YOUTUBE RSS
Українська
переглядів: 659
розмір файла:
0.07 MB

ПРОТОКОЛ № 6 До конвенції про захист прав людини та основних свобод щодо скасування смертної кари

Українська
переглядів: 691
розмір файла:
0.07 MB

ПРОТОКОЛ № 4 До конвенції про захист прав людини та основних свобод, який гарантує деякі права і свободи, що не включені до конвенції та першого протоколу до неї

Українська
переглядів: 679
розмір файла:
0.09 MB

ПРОТОКОЛ ДО КОНВЕНЦІЇ ПРО ЗАХИСТ ПРАВ ЛЮДИНИ ТА ОСНОВНИХ СВОБОД

Уряди держав – членів Ради Європи, які підписали цей Протокол, сповнені рішучості вжити заходів для колективного забезпечення здійснення деяких прав і свобод, які не включені до розділу І Конвенції про захист прав людини та основних свобод, підписаної в Римі 4 листопада 1950 року (далі „Конвенція“), домовилися про таке...

Українська
переглядів: 1428
розмір файла:
1.44 MB

КОНСТИТУЦІЙНА РЕФОРМА: ЕКСПЕРТНИЙ АНАЛІЗ

Книга містить експертні висновки фахівців в галузі права і політоло-гії щодо різних аспектів конституційної реформи в України. Конституційна реформа: експертний аналіз / - Харків: Фоліо, 2004. - 184 с.

Українська
переглядів: 1316
розмір файла:
1.74 MB

ПРАВО НА ПРИВАТНІСТЬ: CONDITIO SINE QUA NON

Спеціальний випуск №32(73) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи містить матеріали, при-свячені різним аспектам дотримання права на приватність: захист персо-нальних даних, моніторинг телекомунікацій, недоторканність житла, тає-мниця листування. Розглядаються також питання доступу до інформації і доступу до архівів. Книга містить як переклади зарубіжних фахівців, так і статті вітчиз-няних дослідників.Право на приватність: conditio sine qua non / Харківська П68 правозахисна група; Худож.-оформлювач О.Герчук - Харків: Фо-ліо, 2003.-216 с.

Українська
переглядів: 1181
розмір файла:
2.38 MB

СВОБОДА ВИСЛОВЛЮВАНЬ В УКРАІНІ 2002

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2002 році розглядаєть-ся в спеціальному випуску №28(69) інформаційно-аналітичного бюле-теня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, пу-блікацій в друкованих мас-медіа тощо. Свобода висловлювань в Україні - 2002. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері України у 2002 році / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Є.Захаров. - Харків: Фоліо, 2003. - 320 с.

Українська
переглядів: 1843
розмір файла:
1.5 MB

СВОБОДА ВИРАЖЕННЯ ПОГЛЯДІВ В УКРАЇНІ У 2001 РОЦІ

Стан свободи вираження поглядів в Україні в 2001 році розглядається в спеціальному випуску №24(65) інформаційно-аналітичного бюлетеня «Права людини» Харківської правозахисної групи шляхом моніторингу різноманітних інформаційних джерел - повідомлень недержавних правозахисних організацій, кореспондентів періодичних видань ХПГ, публікацій в друкованих мас-медіа тощо. Свобода вираження поглядів в Україні у 2001 році. Огляд повідомлень про конфлікти в інформаційній сфері / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач І.Гаврилюк. - Харків:

Українська
переглядів: 2300
розмір файла:
2.17 MB

Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав людини в національній судовій практиці

Видання дає огляд практики Європейського суду з прав людини із застосування статей 3 та 5 Конвенції та надає рекомендації по цієї практики у національному судочинстві. Рекомендації ґрунтуються на досвіді Центру правової допомоги жертвам жорстокого поводження, серії семінарів та тренінгів із адво-катами та суддями. У виданні також додаються Рекомендації Ради Європи та Євро-пейського комітету із запобігання катуванням, дотичні до теми. Дода-ються також деякі рішення Європейського суду та інші матеріали. Видання призначене для суддів, адвокатів, прокурорів, виклада-чів та студентів юридичних вузів, правозахисних організацій, широ-кого кола читачів.Застосування статтей 3 та 5 Європейської конвенції з прав Б94 людини в національній судовій практиці. / Харківська право-захисна група; Художн.-оформлювач Б.Є. Захаров — Харків: Права людини, 2007 р. — 216 с.

Українська
переглядів: 1208
розмір файла:
3.66 MB

ДОБРООКИЙ

У цій книзі — пам'ять. Суб'єктивна,шерехата, неточна. Пам'ять дуже різних людей, почасти незнайомих між собою,розкиданих у різні країни долею і часом. Лише одне об'єднало нас — щастя знати Івана Олексійовича Світличного. Тихе щастя бути поруч, бачити, чути голос. Любов не може бути перекладена на слова. Будь-які спогади — брехня і фальш. Бо вони — лише слова. Жити поряд із ним було великою радістю. Щемкою радістю знати Мудрого, Учителя... Тому так часто я впадаю нині у смертельний гріх святотатської молитви: "Господи, чому Ти так рано забрав його, єдиного, лишивши тут, на цій гіркій землі так багато мерзенних і дурних імітатора та шахраїв..." Семен Ґлузман. Видано за допомогою Міжнародного фонду "Відродження" Серія "Українська модерна література" заснована 1996 року

Українська
переглядів: 1236
розмір файла:
1.64 MB

ПРОТИ КАТУВАНЬ

Видання присвячене європейським механізмам запобігання ка-туванням і поганому поводженню. Друкуються офіційний переклад Європейської конвенції про захист прав людини та основних свобод і Протоколів до неї, матеріали щодо подання скарги до Європейсько-го суду з прав людини, Рекомендація Комітету Міністрів РЄ щодо тримання під вартою, рішення Європейського суду з прав людини у справі Афанасьєв проти України, Європейська конвенція про запобі-гання катуванням чи нелюдському або такому, що принижує гідність, поводженню чи покаранню, інформація про діяльність Європейсько-го комітету із запобігання катуванням та поганому поводженню та встановлені ним стандарти. Проти катувань. Європейські механізми запобігання катуван-П83 ням та поганому поводженню / Харківська правозахисна гру-па; Худож.-оформлювач Б.Є.Захаров. — Харків: Права людини, 2007. - 228 с.

Українська
переглядів: 1053
розмір файла:
1.89 MB

РІШЕННЯ ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ 3 ПРАВ ЛЮДИНИ ЩОДО УКРАЇНИ

У другому випуску друкуються переклади семи рішень по суті, прий-нятих Європейським судом з прав людини по справам, що стосуються умов утримання в місцях позбавлення волі. Рішення Європейського суду з прав людини щодо України. Р57 Випуск 2 / Харківська правозахисна група; Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Фоліо, 2004. - 288 с.

Українська
переглядів: 1874
розмір файла:
0.81 MB

СВОБОДА РЕЛІГІЇ ТА ВІРОСПОВІДАННЯ В УКРАЇНІ

У книжці розміщений аналіз релігійної свободи, здійснений за ре-зультатом моніторингу правозахисних організацій у 2004 році, та аналіз основних міжнародних стандартів із забезпечення свободи совісті, релігії та віросповідання. Свобода релігії та віросповідання в Україні в контексті до-С25 тримання міжнародних стандартів з прав людини та основних свобод / За ред. Володимира Яворського/ Українська Гельсінська спілка з прав людини, МГО Центр правових та політичних дослід-жень «СІМ». Худож.-оформлювач Б.Захаров. - Харків: Фоліо, 2005 -92 стор.

Українська
переглядів: 915
розмір файла:
1.73 MB

История одного политического преступления

После вшдворения позта Иосифа Бродского из СССР группа его друзей собрала и вьшустила в свет в «самиздате» машинописное соб-рание сочинений позта в пяти томах. В 1974 г. зто первое в России и мире полное издание Бродского сделалось темой «дела № 15» Ле-нинградского управления КГБ — дела Марамзина-Хейфеца-Зткинда. Издатель, прозаик Владимир Марамзин, бьіл арестован, после много-месячного следствия признал себя «виновншм» (правда, в написании собственньж романов и рассказов) и, получив условншй срок, вскоре змигрировал на Запад. Больше пострадал другой писатель, Михаил Хейфец, автор предисловия к собранию сочинений Бродского: суд приговорил его к шести годам заключения и ссьілки. Ефим Зткинд бьіл отлучен от преподавания и лишен гражданства. Позднее за границей и в России бьши опубликованш документш и свидетельства по «делу №15» (а в Санкт-Петербурге на киностудии «Леннаучфильм» сделали о нем фильм «История с предисловием»), В нашем сборнике зти материалш собранш вместе: статья М. Хей-феца о Бродском (первая статья о Бродском в России!), отклик на нее литературоведа проф. Е. Зткинда, самиздатская стенограмма процес-са М. Хейфеца, воспоминания некоторьіх участников и свидетелей В. Марамзина, Е. Зткинда, А. Рубашкина, А. Володина, В. Ханаана. отршвки из произаческих произведений, посвященнше зтим собьіти-ям, плюс позднейшие комментарии самого М. Хейфеца, вьідворенного после отбштия срока наказания в Израиль. История одного политического преступления / Харьковская И90 правозащитная группа; худож.-оформитель Б.Захаров. — Харь-ков: Права людини, 2006 — 256 с.

Українська
переглядів: 1362
розмір файла:
4.36 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ - 2004 ДОПОВІДЬ ПРАВОЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

У книзі розглядається стан з правами людини в Україні у 2004 p., досліджений різними право-захисними неурядовими організаціями та фахівцями у цій сфері. Кожен розділ містить перелік та аналіз порушень того чи іншого права у 2004 році. У доповіді також аналізується чинне законодав-ство, що сприяє порушенням прав і свобод, а також законопроектів, що можуть змінити ситуацію. За підсумками дослідження надаються рекомендації для усунення порушень прав людини та основ-них свобод та покращення ситуації в цілому. Права людини в Україні - 2004. Доповідь правозахисних організацій. / За ред. П68 Є.Захарова, І.Рапп, В.Яворського. Худож.-оформлювач Б.Захаров / Українська Гельсінська спілка з прав людини. - Харків: Фоліо, 2005. - 332 с.

Українська
переглядів: 693
розмір файла:
4.2 MB

ПРАВА ЛЮДИНИ В УКРАЇНІ – 2005 ДОПОВІДЬ ПРАВОЗАХИСНИХ ОРГАНІЗАЦІЙ

У книзі розглядається стан з правами людини в Україні у 2005 р., досліджений різними право- захисними неурядовими організаціями та фахівцями у цій сфері. У першій частині подається за- гальна оцінка державної політики у сфері прав людини в 2005 році. Кожен розділ другої частини книги містить перелік та аналіз порушень того чи іншого права в 2005 році. У доповіді також аналі- зується чинне законодавство, що сприяє порушенням прав і свобод, а також законопроекти, що можуть змінити ситуацію. За підсумками дослідження надаються рекомендації для усунення пору- шень прав людини та основних свобод і поліпшення ситуації в цілому. Права людини в Україні – 2005. Доповідь правозахисних організацій. / За ред. Є.Захарова, І.Рапп, В.Яворського. Худож.-оформлювач Б.Захаров / Українська Гельсінська спілка з прав людини, Харківська правозахисна група. – Харків: Права людини, 2006. – 350 с.

Українська
переглядів: 2686
розмір файла:
1.13 MB

КОНВЕНЦІЯ ООН ПРОТИ КАТУВАНЬ ТА ІНШИХ ЖОРСТОКИХ, НЕЛЮДСЬКИХ АБО ПРИНИЖУЮЧИХ ГІДНІСТЬ ВИДІВ ПОВОДЖЕННЯ

Конвенція оон проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання. Комитет оон против пыток рассмотрение докладов, представленных государствами-участниками. Пятый периодический доклад Украины. Звіт Харківської правозахисної групи про дотримання Україною Конвенції оон проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або принижуючих гідність видів поводження і покарання / Харківська правозахисна група. — Харків: 2007. — 114 с.

Українська
переглядів: 997
розмір файла:
3.25 MB

Листи до матерi

Українська
переглядів: 2732
розмір файла:
2.78 MB

Не дам загинуть Україні!

В'язень Кучинської в'язниці Левко Лук'яненко писав у 1986 році: Боже, молю одного: Дай волю моїй Україні! И ніколи не вчуєш мого Жалю за смерть на чужині Ця молитва допомогла йому вистояти і вибороти омріяну волю Україні. Тепер Левко Лук'яненко — відомий у світі український держав-ний і політичний діяч — плекає в собі єдину думку: «Не дам загинуть Україні!». Тому оця нова книга його політичного доробку, роздумів, інтерв'ю, листів і має таку назву. Вона зацікавить усіх, кому не байдужа доля нашої держави. У книзі чимало досі недру-кованих фотографій.

Українська
переглядів: 2468
розмір файла:
2.22 MB

Мобільні групи з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ: практичний посібник

Даний посібник є першою спробою уніфікувати діяльність мобільних груп з моніторингу забезпечення прав і свобод людини та громадянина в діяльності органів внутрішніх справ України, який містить практичні рекомендації щодо здійснення моніторингу, складання звітів, підготовки повідомлень для ЗМІ, інтерв’ювання осіб, які утримуються у спецустановах МВС України. У посібнику наведені повністю або частково найнеобхідніші нормативно-правові акти, які регламентують діяльність мобільних груп.

Українська
переглядів: 1083
розмір файла:
0.97 MB

Белый просвет на офицерских погонах

Ю.П.Полтавцев (1908-1998) - харьковский адвокат, многолетний узник сталинских лагерей. В страшньіе тридцатьіе годьі он, вьіступая защитником в политических процессах, спас от смерти немало людей. Его записки повествуют о нескольких таких историях. Книга, несомненно, будет интересна любителям новейшей истории и полезна молодьім людям, изучающим право.

Українська
переглядів: 1078
розмір файла:
1.15 MB

ПРОБЛЕМЫ ВОСТОЧНОЙ ЕВРОПЫ (47-48)

ФАШИЗМ: ПРОШЛОЕ, НАСТОЯЩЕЕ, БУДУЩЕЕ. НАЦИОНАЛЬНАЯ ПРОБЛЕМА. НОВЫЕ КНИГИ. 40 ЛЕТ ВЕНГЕРСКОЙ РЕВОЛЮЦИИ

Українська
переглядів: 1599
розмір файла:
3.47 MB

Детерминация и предупреждение преступности среди персонала органов внутренних дел Украины

Монография посвящена комплексному анализу факторов, детерминирующих преступность среди персонала органов внутренних дел Украины. В работе проведен исторический обзор становления под-разделений полиции и милиции на территории Украины различных периодов с одновременным анализом состояния законности среди персонала. Отдельно приведен сравнительный анализ правонарушений в подразделениях полиции (милиции) США, Великобритании, Российской Федерации и ряда европейских стран. Криминологическая характеристика современной преступности среди работников ОВД Украины построена автором на обширном змпирическом мате-риале, что позволяет рассмотреть детерминанты противоправного по-ведения персонала на общегосударственном, ведомственном и индивидуальном уровнях. Механизм действия криминогенных факторов на состояние законности представлен с учетом правовых, социальных, организационно-управленческих и других аспектов деятельности правоохранительных органов. В соответствии с данной схемой авто-ром предлагается комплекс мер по предупреждению преступности среди персонала ОВД Украиньі с учетом современных разработок европейской криминологической науки. Монография рассчитана на іпирокий круг научных работников, преподавателей, аспирантов, студентов юридических вузов и факуль-тетов, работников правоохранительньіх органов. Монография. - X.: Изд-во ХНУВС, 2005. - 496 с.

Українська
переглядів: 1704
розмір файла:
1.24 MB

Судова практика у справах за позовами до ЗМІ

Міжнародний фонд "Відродження" Інформаційний прес-центр IREX ПроМедіа Київ 1999

Українська
переглядів: 709
розмір файла:
0.15 MB

Конвенція про захист прав і основних свобод людини із поправками, внесеними відповідно до положень Протоколу No. 11*

Уряди держав – членів Ради Європи, які підписали цю Конвенцію, беручи до уваги Загальну декларацію прав людини, проголошену Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй 10 грудня 1948 року, враховуючи, що ця Декларація має на меті забезпечити загальне та ефективне визнання і дотримання прав, які в ній проголошені, враховуючи, що метою Ради Європи є досягнення більшого єднання між її членами і що одним із засобів досягнення цієї мети є забезпечення і подальше здійснення прав людини та основних свобод, знову підтверджуючи свою глибоку віру в ті основні свободи, які складають підвалини справедливості і миру в усьому світі і які найкращим чином забезпечуються, з одного боку, завдяки дієвій політичній демократії, а з іншого боку, завдяки загальному розумінню і дотриманню прав людини, від яких вони залежать, сповнені рішучості, як уряди європейських країн, що є однодумцями і мають спільну спадщину політичних традицій, ідеалів, свободи та верховенства права, зробити перші кроки до колективного забезпечення певних прав, проголошених у Загальній декларації, домовилися про таке...


X



 

забув пароль

реєстрація